Puşi să se antreneze cu mască
Foto: Sonia Baciu

Puşi să se antreneze cu mască
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând de astăzi este permisă reluarea activităţii sportive în sălile de sport pentru echipele profesioniste, printre beneficiare fiind şi echipele gălăţene Unite – futsal şi CSM Galaţi – handbal feminin.  

Structurile sportive riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei dacă nu vor asigura o distanţă de minimum 2 metri între sportivi în sălile de sport, conform regulamentului privind reluarea activităţilor de pregătire fizică organizate în spaţii închise, emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru fiecare sportiv trebuie să existe un spaţiu de 7 metri pătraţi.

Una dintre măsurile surprinzătoare pentru acest domeniu specific este că purtarea măştii (medicale/nonmedicale) este obligatorie pentru sportivi. Totuşi, activităţile fizice intense se pot face fără a purta masca pe figură, fără a se defini în regulamentul menţionat noţiunea “activitate fizică intensă”, aspect pe care sportivii l-ar putea specula.

Se impune un triaj observaţional zilnic la intrarea în sală. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi febră mai mare de 37,3°C. Suprafeţele şi spaţiile comune vor fi dezinfectate frecvent, cel puţin o dată la 4 ore, iar programarea antrenamentelor se va face în consecinţă.

Regulamentul interzice folosirea în comun a duşurilor, saunei şi altor zone cu risc mare de transmitere a virusului.

Citit 1466 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2020 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.