Transfer de top şi reunire a handbalistelor de la CSM Galaţi pentru turneul de promovare
Foto: Sorin Pana (Sportul ilustrat)

Transfer de top şi reunire a handbalistelor de la CSM Galaţi pentru turneul de promovare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Handbalistele de la CSM Galaţi revin joi în activitate, după pauza generată de epidemia de Covid-19, urmând să se pregătească pentru turneul final al eşalonului secund, unde au ca obiectiv unul dintre cele trei locuri care asigură promovarea.

Deşi, la începutul lunii trecute, propunerile conducerii Federaţiei Române de Handbal (FRH) şi opţiunile majorităţii cluburilor transmise prin videoconferinţe duceau către închiderea sezonului cu CSM Galaţi promovată datorită liniei de clasament impecabile, victorii în toate cele 17 meciuri jucate până acum, până la urmă decizia a fost inversă, să se dispute turneul final al eşalonului secund.

Astfel, când toate handbalistele de Liga Naţională sunt în vacanţă după un sezon declarat închis înaintea ajungerii la ultima etapă, cele de la CSM Galaţi sunt într-o situaţie ciudată. Spre final de sezon, au astăzi programată o acţiune care de regulă se face înaintea startului acestuia, reunirea lotului. Pentru ele urmează perioada de pregătire a turneului final, care încă nu se ştie când va avea loc. La acesta vor participa în total opt echipe, primele două clasate din cele patru serii, în cazul în care nu se vor înregistra neprezentări.

Antrenoarea Alexandrina Soare estimează că va avea timpul necesar pentru atingerea vârfului de formă la ora turneului. „Va fi cel mai probabil în doua jumătatea a lunii iulie, în nici un caz înainte de 15 iulie, deci avem timp destul pentru pregătire. După reacomodarea la efort, vom face două antrenamnte pe zi, cel puţin în prima parte, unul în aer liber pentru pregătirea fizică şi unul în sală”, a spus Alexandrina Soare.

Lotul se va reuni joi la Sala Sporturilor, cu respectarea distanţei fizice între jucătoare, cel puţin până la aflarea rezultatelor testelor pentru Covid-19 pe care urmează să le facă, şi în aşteptarea unor măsuri mai permisive din partea Guvernului. Toate jucătoarele erau ieri în Galaţi, Tamara Bokarici trecând şi de perioada de izolare de după revenirea în ţară.

Primul antrenament în sală este programat luni, deocadată cu respectarea unor reguli „imposibile” pentru acest sport, cum este cea a distanţei de cel puţin doi metri între jucătoare.

Transfer pentru Liga Națională

CSM Galați a perfectat un transfer notabil, cel al muntenegrencei Nikolina Knezevic. Aceasta va împlini 20 de ani peste o lună, joacă pe postul de centru, vine de la cunoscutul club Buducnost Podgorica și a semnat un contract pe o perioadă de un an. Dacă se va primi acordul FRH, va putea juca încă din turneul de promovare pentru CSM Galaţi. Noua jucătoare a formaţiei gălăţene este componentă a reprezentativei Muntenegrului, cu care a jucat la ultima ediţie de Campionat Mondial

Citit 3013 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2020 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.