Tribuna oficială de la ”Oțelul” poartă numele lui Victor ”Puiu” Vasilache

Tribuna oficială de la ”Oțelul” poartă numele lui Victor ”Puiu” Vasilache
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Suporter Club Oțelul Galați a anunțat că Tribuna oficială a Stadionului "Oțelul" va purta numele celui care a fost creatorul clubului-fanion al orașului, Victor "Puiu" Vasilache.

Cu toate că în anii în care a fost la conducerea Oțelului a întâmpinat multe dificultăți, "Puiu" Vasilache nu a renunțat la ideea de a readuce gruparea în prim-planul fotbalului gălățean. După ce echipa a fost mutată la Adjud, în 1974, Vasilache a înființat trei noi cluburi de fotbal, la Combinatul Siderurgic. Șase ani mai târziu, unul dintre cluburi, LBR, a reușit să ajungă în eșalonul secund, unde și-a schimbat denumirea în Oțelul. Chiar și în aceste condiții, la scurt timp, sistemul comunist de atunci a decis mutarea Oțelului la Tecuci. Vasilache nu s-a dat bătut și a preluat frâiele clubului Metalosport, în 1983, transformat, de asemenea, în Oțelul, iar câțiva ani mai târziu eforturile i-au fost răsplătite, echipa ajungând nu doar în prima ligă, ci și să se califice într-o cupă europeană, acolo unde a învins-o, scor 1-0, pe marea echipă italiană Juventus Torino.

În cadrul evenimentului "50 de ani, 50 de legende" (din 2014), în care au fost omagiați cei mai reprezentativi oameni din istoria Oțelului, Victor Vasilache a fost prezent și a ținut un discurs emoționant. ”Nu a fost ușor, contrar tuturor conducătorilor din acea vreme, Oțelul este singura echipă din țară care a reușit să plece dintr-un campionat din Combinat și a ajuns să joace cu Juventus Torino”.

Victor "Puiu" Vasilache s-a stins din viață pe 5 martie 2015.

SC Oțelul a anunțat și că Sala de conferințe a stadionului va purta numele "Dunărea Bătrână", cu referire la publicația online a suporterilor din perioada 2007-2015.

Citit 1750 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.