Cum poate fi afectat în continuare sportul de coronavirus

Cum poate fi afectat în continuare sportul de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deși competițiile de fotbal s-au reluat, nu sunt deloc semne încurajatoare în privința viitorului sezon pentru sporturile de sală.

Pandemia de coronavirus a lovit întreaga planetă, iar sportul este unul dintre domeniile cele mai afectate, pentru că va trece mult timp până să își poată relua activitatea în parametri normali.

Primul sport care și-a reluat activitatea cu succes până acum este fotbalul. Mai multe campionate au făcut tot posibilul pentru a termina sezonul 2019-2020 pe teren, dar cu multe reguli impuse: multiple testări pentru jucători, cantonament în condiții speciale de igienă, măști și mănuși pentru cei din preajma terenului etc. Chiar dacă sunt țări care au reluat activitatea fotbalistică, altele precum Franța sau Olanda, care au campionate puternice la nivel internațional, au suspendat competiția!

Pe plan național, se joacă în Liga I, după ce au existat suspiciuni de coronavirus la unii membri ai echipelor Dinamo și FC Botoșani, formații care și-au şi amânat câte o partidă. Nici în Liga a II-a virusul nu a ocolit formațiile angrenate în play-off. Petrolul Ploiești are șase cazuri de coronavirus, dintre care cinci sunt fotbaliști. Astfel, meciul ploieştenilor cu UTA a fost amânat și sunt șanse mici ca Petrolul să poată juca prea curând un meci oficial în formulă completă.

În ceea ce privește Galațiul, au fost amânate meciurile din Cupa României, faza județeană, fără a se cunoaște o programare ulterioară, iar Asociația Județeană de Fotbal încă așteaptă semne de îmbunătățire pentru a vedea dacă se poate stabili pe teren câștigătoarea Galațiului, în lupta dintre Avântul Valea Mărului și Zimbrul Slobozia Conachi.

Sporturile de sală, cele mai afectate

Dacă la fotbal s-a permis cumva reluarea competițiilor, în cazurile sporturilor de sală nu există nicio competiție oficială în România care să se fi disputat după startul pandemiei de coronavirus. Mai mult, două echipe din Galați stau în "joc de glezne" permanent, în așteptarea disputării unor partide definitorii pentru încheierea sezonului în curs. United Galați (futsal) așteaptă disputarea unei duble manșe cu Imperial WET Miercurea Ciuc pentru stabilirea reprezentantei României în ediția următoare a Ligii Campionilor, iar handbalistele de la CSM Galați ar trebui să joace un turneu de promovare în compania altor șapte echipe pentru un loc în Liga Florilor. Niciuna dintre echipe nu știe când va putea juca aceste partide, iar semnalele sunt că mai degrabă nu s-ar mai putea ține competițiile de sală, cel puțin în perioada următoare.

Nici Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, nu este foarte încrezător în acest sens, mai ales când vine vorba de participarea spectatorilor la competițiile sportive. ”Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune”, a spus Ionuț Stroe.

Altfel, o altă lovitură pentru sporturile de sală este primită de la Craiova, acolo unde jucătoarea de handbal Adriana Țăcălie, recent transferată de la Cisnădie, a fost testată pozitiv cu coronavirus, asimptomatică, dar suficient cât să ridice și mai multe semne de îngrijorare cu privire la reluarea competițiilor la sporturile de sală.

Citit 1313 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.