Bogdan Paul, antrenorul CSU Belor: Vrem cel puţin o clasare ca în sezonul trecut

Bogdan Paul, antrenorul CSU Belor: Vrem cel puţin o clasare ca în sezonul trecut
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană CSU Belor, participantă în competiţia naţională feminină – Divizia A1, se află în faţa unui nou examen. Despre preocupările actuale şi cele ce vor veni am purtat un dialog cu antrenorul Bogdan Paul.

- Domnule profesor, sportul din ţara noastră se află într-o situaţie specială. Îndelungata perioadă a prezenţei coronavirusului a creat o sumedenie de probleme tuturor. Cum se prezintă lucrurile la echipa noastră?

- Evident, problemele nu ne-au ocolit nici pe noi şi încercăm să ne încadrăm în aria cerinţelor legale. Ne prezentăm la startul pregătirilor în vederea noului sezon competiţional, care nu ştim, încă, cum se va desfăşura.

- Când vor demara antrenamentele?

- Am „sunat” deja adunarea şi peste câteva zile ne vom reîntâlni. Vom rămâne la Galaţi câteva zile, din 29 iulie până pe 2 august, perioadă în care va trebui să ne reacomodăm la efort. O pregătire în regim de cantonament va urma la Cheile Grădiştei, unde urmărim realizarea a cât mai multe acomodări la capitolul fizic. Este o perioadă care poate să-şi pună serios amprenta pe evoluţiile din viitorul campionat.

- Ce se ştie despre noul sezon?

- Startul este prevăzut pentru finalul lunii septembrie, în competiţie fiind anunţate 12 echipe, ca şi în sezonul trecut. Deocamdată, atât se ştie, meciurile urmând a fi demarate şi continuate în funcţie de starea generală.

- Pe ce lot contează CSU Belor în viitorul sezon?

- În mare parte, acest lot s-a conturat, mai avem de făcut unele completări. Avem câteva jucătoare ce au activat şi se zonul trecut, când am încheiat competiţia pe locul şase, precum Anamaria Berdilă, Violeta Stan, Adina Maria Roşca sau Sorina Miclăuş. Acestora li s-au alăturat, sau vor ajunge la Galaţi, în aceste zile, noile „achiziţii”: Andreea Cristina Tămaş (ultimele evoluţii la „U” Cluj sau Volei Alba Blaj), Nikolina Bozicevici (un „libero” croat, ultima dată în campionatul Finlandei) şi muntenegreanca Andrea Lakovici (cu prezenţe în campionatele Germaniei, Elveţiei şi Muntenegru, iar în România, la Piteşti, Târgovişte şi Timişoara). Au semnat deja prelungirea contractului brazilianca Talita Jose do Nascimento şi bulgăroaica Borislava Saykova. Vor mai veni o ridicătoare, plus Monika Krasneva, o extremă din Bulgaria. În total, lotul va cuprinde 12 jucătoare.

- Ce obiectiv va avea stafful tehnic?

- Mai întâi, să spun că la conducerea tehnică vom lucra în aceeaşi formulă: subsemnatul, Florin Vasile Bosi, antrenor secund şi fizioterapeutul Andrei Costea. Cât priveşte obiectivul, acesta nu este bătut în cuie, dar noi plecăm de la ideea de a avea cel puţin o clasare ca în sezonul trecut.

Cine este Bogdan Paul

Bogdan Paul (şi nu Paul Bogdan, cum poate ar crede multă lume) este o cunoştinţă veche a amatorilor de volei din Galaţi. Are 41 de ani şi este profesor de sport, absolvent al ANEFS Bucureşti. Deşi foarte tânăr, este un antrenor cu o bogată experienţă, profesând această meserie de 19 ani. La Galaţi se află la a doua "descălecare". Cu mulţi ani în urmă a activat  doi ani, ca secund, la CSU Metal, mai întâi în cuplu cu Adrian Radu (cu care a încheiat campionatul pe locul al III-lea), apoi cu sârbul Zoran Terzici, alţi doi ani, perioadă în care gălăţencele au devenit duble campioane naţionale, plus câştigătoare a două Cupe ale României, având participări în competiţiile europene. Între timp, Bogdan Paul a lucrat în calitate de "principal" la: Rapid Bucureşti, CSU Lugoj, CSM Tg. Mureş, CSU Piteşti, Agroland Timişoara, un sezon în Ungaria, la Bekeszciaba (cu care s-a clasat pe locul III, cu o prezenţă în Cupa CEV). În perioada despre care am vorbit, Bogdan Paul a fost, timp de opt ani, antrenor al loturilor naţionale de cadete, junioare şi senioare. În toamna anului trecut s-a reîntors la Galaţi. Primul sezon l-a încheiat, cu CSU Belor, pe locul şase, iar în prezent se află înainte unui al doilea start de campionat. Bogdan Paul este căsătorit şi are un băieţel.

Citit 1297 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Iulie 2020 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.