Adversarele Oțelului în lupta pentru promovare

Adversarele Oțelului în lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Se apropie noul sezon. Gruparea gălățeană de Liga a III-a a reușit să facă transferuri de calitate în această vară, cu speranța de a obține promovarea în divizia secundă.

SC Oțelul va începe, la finalul lunii, cel de-al patrulea an consecutiv în Liga a III-a, iar acest lucru pare să-i fi ambiționat pe oficialii clubului, întrucât au fost efectuate transferuri dătătoare de speranțe că acesta va fi și ultimul. Popescu, Neagu sau Gavrilă, jucători cu mulți ani în spate la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc, s-au întors acasă pentru a pune umărul la renașterea sportivă a Oțelului.

Totuși, ca și în sezoanele precedente, când Oțelul s-a lovit de adversari de luat în seamă, nici în următorul campionat nu se anunță a fi un parcurs foarte lejer, pentru că sunt încă trei echipe care țintesc promovarea.

Trei contracandidate certe

Din Seria I din care Oțelul va face parte se mai remarcă trei echipe cu același obiectiv, fie că e declarat public sau nu. Este vorba despre Foresta Suceava, locul secund în sezonul precedent, CSM Focșani și Știința Miroslava.

La Foresta e un proiect în care încă de anul trecut s-a investit masiv, iar după eșecul din sezonul precedent, când Petre Grigoraș n-a reușit să claseze echipa pe primul loc, a fost adus Dorin Goian ca antrenor, de la Bucovina Rădăuți, plus o serie de noi jucători, cu care să se atace promovarea.

Dacă la Suceava există buget, dar și o perioadă ceva mai tumultoasă din cauza schimbărilor de la nivelul clubului, liniștea necesară pentru a obține promovarea există la CSM Focșani. Echipă finanțată de la bugetul local prin forma CSM, ceea ce presupune bani la timp și eligibilitate pentru mai multe categorii de cheltuieli, formația din Focșani este și cea mai avansată la nivelul pregătirilor în momentul de față. A reușit să facă transferurile la timp, a efectuat un cantonament și a trecut deja la meciuri amicale. Dintre jucătorii aduși în această vară la Focșani se remarcă Geantă și Ghenovici (de la Metaloglobus, Liga a II-a), Sîncelean (Gaz Metan, Liga I), Preoteasa (Viitorul  Pandurii, Liga a II-a) sau Cosmin Ilie (Rapid, Liga a II-a).

Cea de-a treia contracandidată a Oțelului se pare că va fi Știința Miroslava, care se bazează pe un lot omogen, stabilitate financiară și experiența la acest nivel a antrenorului Cristi Popovici.

Oțelul, sperietoarea adversarilor

Transferurile realizate în această vară, plus greutatea numelui pe care îl poartă, o face pe Oțelul să fie văzută cu prima șansă la promovare din partea adversarilor. Unul dintre cei care o vede pe Oțelul ca fiind cotată cu șanse bune este chiar antrenorul Cristi Popovici.

”Oțelul Galați, cu siguranță, Focșaniul, care are un buget extraordinar și promite jucătorilor salarii la nivelul la care noi nu putem ajunge. Mai este Suceava, acolo unde s-a făcut o fuziune între ghilimele cu Bucovina Rădăuți, două echipe care au terminat în primele patru locuri. Prin fuziune, e clar că vor fi foarte puternici. Și Ceahlăul Piatra Neamț”, a spus Popovici, cu privire la echipele care se vor bate la promovare, cu excepția formației sale, Știința Miroslava.

Noul sezon al Ligii a III-a este programat să înceapă pe 29 august.

Citit 8708 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.