CSM Galaţi este pregătită pentru Liga Naţională. S-a stabilit desfăşurarea turneului de promovare

CSM Galaţi este pregătită pentru Liga Naţională. S-a stabilit desfăşurarea turneului de promovare
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Încurcate au mai fost, şi sunt încă, iţele handbalului. Ale celui feminin, în special. S-au mai desluşit puţin, însă nu în totalitate. Despre situaţia actuală în eşalonul al doilea, care ne interesează pe noi, gălăţenii, am purtat un dialog cu antrenoarea echipei gălăţene CS Municipal - Alexandrina Soare.

- Doamna profesoară, cum se mai prezintă lucrurile în competiţia care ne interesează în momentul de faţă?

- Se pare că s-au mai lămurit întrucâtva unele probleme, dar nu în totalitate. S-a stabilit că, în perioada 1-5 septembrie, echipele calificate la turneul (barajul) de promovare să susţină meciurile respective, dar încă mai sunt de lămurit unele probleme şi la acest capitol.

- Cine sunt pretendentele la promovarea în primul eşalon?

- Iniţial au fost opt echipe, două s-au retras şi ar urma respectivele jocuri, programate să se desfăşoare la Cheile Grădiştei. De ce în vârf de munte?, probabil din motive de securitate socială? Cele şase echipe sunt: CSM Galaţi, HCF Piatra Neamţ, CSU Ştiinţa Bucureşti, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploieşti şi Crişul Chişineu Criş. Au renunţat la lupta promovării CSU Neptun Constanţa şi CSM Târgu Mureş.

- Echipa noastră este pregătită pentru a depăşi cu brio aceste examene?

- Sunt convinsă că da. Dispunem de un lot capabil să rezolve favorabil orice meci: cu jucătoare experimentate, de calitate, care au disputat multe meciuri în primul eşalon. Celor din vechiul lot li s-au alăturat alte câteva, care cred că vor adăuga încă un plus celui existent deja. Deocamdată, ştiu că din cele şase echipe care vor juca la apropiatul turneu, patru vor obţine promovarea, iar Liga Naţională va cuprinde 16 echipe, în loc de 12, ca până acum. Stafful tehnic este compus din subsemnata, Lavinia Mitachi, preparator fizic, şi Răzvan Petrescu, masor.

- Cine sunt fetele nou-venite?

- Noutăţile sunt: Mădălina Puşcaş, portar, Mădălina Conache, gălăţeancă revenită la clubul nostru, Patricia Vizitiu, care vine cu experienţa de la lotul naţional, muntenegreanca Nicolina Knezevici, pe care o aşteptăm, ea neputând încă ajunge la Galaţi în condiţiile actuale, şi Daniela Corban, gălăţeancă de-a noastră, care, de asemenea, a revenit la clubul-matcă. Celelalte jucătoare sunt: portarii Emilia Anghel, Ana Maria Micu, Roxana Caragea, şi jucătoarele de câmp: Daciana Curtean, Cătălina Cioaric, Cristina Marcu, Cristina Clisu, Tamara Bokarici, Alla Şeiko, Lăcrămioara Cîlici, Abigail Vălean, Raluca Tănase, Andreea Prescură, Cristina Gheorghe şi Cristina Andriţă.

- Ce le mai puteţi spune amatorilor handbalului din Galaţi?

- Că privim cu mare încredere aceste examene, pe care le vom putea trece fără prea multe probleme, dar nu fără efort, ca şi evoluţia noastră în viitorul sezon competiţional. Pe plan local, avem sprijinul clubului şi sperăm că totul va fi bine. O nemulţumire este aceea că în viitoarele meciuri, ce vor demara în a doua parte a lunii septembrie, vom fi nevoite să jucăm fără spectatori. Dar aceasta-i situaţia, deocamdată. Celelalte probleme ce ţin de organizarea campionatului, la nivel naţional, cred că vor fi rezolvate de federaţia de specialitate.

Citit 2699 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.