Brăila - Oțelul, capul de afiș al etapei, în Liga a III-a de fotbal

Brăila - Oțelul, capul de afiș al etapei, în Liga a III-a de fotbal
Orgolii și miză sportivă, în derbiul Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Formația roș-alb-albastră are de trecut un test important în lupta pentru promovarea în liga secundă.

Oțelul Galați a ajuns pe primul loc în serie, dar greul pare că de-abia acum începe. Prima confruntare din postura de lider este chiar împotriva formației din orașul vecin, Dacia Unirea Brăila. Dincolo de orgoliile rivalității, există şi miză sportivă, mai ales că cele două formații se lupta direct pentru locurile de baraj. Oțelul are un punct avans, iar formația din Brăila are ascendent moral după succesul, scor 3-1, dintr-un meci amical în confruntare directă dinaintea startului de sezon.

Antrenorul Petre Grigoraș este încrezător în forțele echipei sale înaintea jocului, mai ales că toți jucătorii au trecut cu bine peste testul Covid. ”E un meci extrem de important, suntem acolo, la bătaie. E clar că ne dorim și am mare încredere în echipă că vom putea obține victoria, chiar dacă nu va fi ușor. E o echipă bună, a reușit să o învingă pe Focșani fără drept de apel, ceea ce n-am reușit noi. Așa cum i-am văzut pe băieți, suntem în creștere și am încredere în echipă”, a spus Grigoraș.

O motivație în plus pentru jucătorii Oțelului este și cea de a evolua în memoria lui Emil Jula, cel care a reușit să marcheze golul victoriei la ultimul joc oficial contra brăilenilor, chiar într-o deplasare.

Lieștenii întâlnesc o echipă ambițioasă

În această a șaptea rundă, în care toate echipele gălăţene joacă în deplasare, Sporting Liești are de susținut un meci special, la Viitorul Ianca. De ce special? Pentru că în echipa adversară se vor afla și trei jucători care au evoluat sub culorile clubului lieștean - Bogdan Dumitru, Coman și Preda. Acestora li se adaugă și fostul campion "oțelar" Laurenţiu Iorga. "Va fi un joc plin de ambiții, cu o grupare aflată printre fruntașele Seriei a II-a. Vom aborda meciul la victorie, cu atitudine și determinare. Avem întregul lot valid, ceea ce constituie un atu al nostru. Suntem pe un loc pe podium și dorim să ne menținem poziția fruntașă”, ne-a declarat Dorinel Matei, antrenorul secund al echipei Sporting Liești.

Avântul, meci foarte greu la CSM Focșani

Cu o poziție foarte incomodă în subsolul clasamentului, cu un singur punct, Avântul Valea Mărului se deplasează în orașul de pe Milcov. Aici, o așteaptă o echipă ce se află în lupta pentru promovare, așa că misiunea conjudețenilor noștri este una extrem de dificilă. ”Știu ce ne așteaptă la Focșani, totuşi ne deplasăm cu multă speranță și gândul că printr-o dăruire exemplară putem obține un rezultat favorabil. Ne-am pregătit cu mare atenție, iar în teren vor intra jucătorii care au dat randament maxim la antrenamente. Cu acest prilej, vor face parte din echipa de start și cei doi jucători veniți de la Zimbrul, din Liga a IV-a - Spânache și Năpârlică (primul a debutat deja). Toți jucătorii sunt apți și din punct de vedere al testelor pentru coronavirus”, ne-a spus antrenorul Gheorghiță Popa.

Citit 2460 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2020 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.