Volei. CSM Arcada, turneu la Zalău, CSU Belor, victorii în Capitală

Volei. CSM Arcada, turneu la Zalău, CSU Belor, victorii în Capitală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cele două echipe gălățene participante în primul eșalon de volei – Divizia A1- au o perioadă încărcată. Mai întâi, fetele de la CSU Belor au luat parte la primul turneu, în Capitală, în timp ce campionii de la CSM Arcada vor juca mâine și vineri, în turneul de la Zalău. La puţine zile, echipa noastră va juca în Liga Campionilor. 

Echipa CSM Arcada se află în fața meciurilor primului eșalon al competiției interne, joi și vineri, gălățenii urmând să joace în primul turneu. Partenere de joc sunt V.M. Zalău (joi), respectiv Unirea Dej. Două jocuri dificile, dacă ținem cont că băieții noștri vin după o perioadă de contaminare cu coronavirus, o perioadă fără pregătirea necesară.

Luni, jucătorii noștri au susținut testul, iar ieri au așteptat, cu emoție, rezultatele, cele primite până la închiderea ediţiei fiind negative, iar jucătorii, apți de a intra în teren. 

Despre situația actuală a echipei, l-am rugat să ne vorbească pe profesorul Sergiu Stancu, antrenorul campionilor. ”Începem un campionat pentru un nou titlu național. Avem de susținut două jocuri dificile, în deplasare, ținând cont de situația specială în care ne aflăm. Ieri după-amiază, am susținut un prim antrenament, iar în această seară va urma încă unul, în sala din Zalău. Întâlnim o echipă-gazdă extrem de motivată, care, cu siguranță, va fi un adversar redutabil și se va bate la titlu. În perioada pandemiei, zălăuanii s-au fortificat foarte serios, transferând jucători de mare valoare, jucători de națională din Serbia, Rusia, Brazilia și Franța, cărora li se alătură jucători din vechea gardă”.

După ce vor trece aceste două examene, în perioada 10-12 noiembrie urmează alte două, și mai dificile. La începutul săsptămânii viitoare, CSM Arcada va juca, la Galați, în Champions League, partenere fiind campioanele Ungariei – Fino Kaposvar, respectiv a Poloniei – Jaztrzabie Wiegel.

Două victorii ebuit perfect pentru fete

Fetele de la CSU Belor au debutat perfect în actualul sezon, în care meciurile se dispută sub formă de turnee. În primul dintre acestea, gălățencele au susținut două jocuri în Capitală, în ambele încheind victorioase.

Mai întâi au întâlnit echipa piteștencelor de la FC Argeș, în fața cărora s-au impus la scorul de 3-0 (pe seturi, 25-16, 25-22, 25-16). Meciul de debut, evoluția avută și succesul categoric al fetelor noastre au fost atuurile pentru confruntarea din cel de-al doilea examen. La o zi după primul succes, CSU Belor și-a măsurat forțele cu colegele de competiție de la Rapid București, echipa-gazdă a acestui turneu. Așa cum era de așteptat, întâlnirea a fost mult mai disputată, echilibrată și cu multe alternanțe pe tabela de scor. Rapidistele s-au aflat în avantaj după trei seturi, conducând cu 1-0 și 2-1. Fetele noastre, însă, au revenit de fiecare dată, trimițând meciul în decisiv. Actul al treilea, din fericire, a evoluat în favoarea noastră finalmente, elevele antrenorului Bogdan Paul (ajutat de Florin Vasile Bosi) s-au impus cu scorul de 3-2 (19-25, 25-13, 18-25, 25-08 și 5-12).

Stafful tehnic a început jocul în formula: Sorina Miclăuș, Borislava Saykova, Mirela Șahpazova, Anamaria Berdilă, Talita do Nascimento, Lara Vukasovici – Nikolina Bozicevici (libero). Au mai jucat: Adina Roșca, Elena Beceva, Andreea Tămaș și Andreea Lakovici.

”Am obținut două victorii foarte prețioase, care ne plasează pe locul al treilea al clasamentului primului eșalon. Pentru acest lucru sunt mulțumit, însă pot spune că mai avem mult de lucru”, ne-a declarat tehnicianul gălățean.

După trei zile de pauză, echipa noastră va avea alte două examene, în turneul pe care îl organizează, în Sala Polivalentă ”Dunărea”. Vineri, sâmbătă și duminică, CSU Belor va avea de susținut două meciuri cu o cu totul altă încărcătură, partenere fiind CSM Târgoviște, echipă de top. și CSM Lugoj. Gălățencele vor juca, în ordine, cu Târgoviște și apoi cu Lugoj – vineri și duminică, în timp ce sâmbătă, echipele oaspete vor juca între ele.

Citit 1222 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2020 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.