CSM Arcada, stopată din drumul spre grupe
Foto: Marian Calestru

CSM Arcada, stopată din drumul spre grupe
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Atmosferă plăcută, joi seară, în Sala Sporturilor "Dunărea" din Galați, unde s-a disputat un meci de referință pentru voleiului românesc.

S-au confruntat CSM Arcada, dublă campioană a României, și polonezii de la Jastrzebski Wegiel – echipă de top continental, deși ocupă doar locul patru momentan în campionatul intern, scor 0-3.

După primele schimburi de mingi s-a putut constata că se puncta mai mult în dreptul echipei oaspete. Semn că jucătorii noștri aveau în față un adversar redutabil, greu de ”îmblânzit”. Cam astfel s-au derulat ostilitățile în această confruntare, în care echipa oaspete s-a prezentat ca una de înaltă clasă. Nu întâmplător Polonia a dominat în ultimele două ediții competiția celor mai bune selecționate de pe mapamond, având în contul său două titluri.

Evoluția scorului...

Evoluția scorului a fost net în favoarea polonezilor, avantajul acestora nu s-a clătinat decât rareori în fața alor noștri. Dacă la serviciu, de pildă, a mai existat oarece echilibru, atacul a fost punctul forte al oaspeților. În aceste condiții evoluția scorului pare firească. Actul 1: 3-5, 8-10, 13- 18, 16-22, 18-25; actul 2: 1-4, 4-6, 8-10, 10-16,14-21, 16-25; actul 3: 7-9, 7-12, 8-15, 11-20, 17-25.

Polonezii sunt struniți de un antrenor australian, au în lot jucători de înaltă clasă, nu doar autohtoni, ci și din plan internațional precum:  Campa, căpitanul naționalei Germaniei, Louati (Franța), Mohamed (Maroc), Tervaportti (Finlanda).

Și Arcada are o echipă cu jucători valoroși, dar s-a văzut în acest meci că această calitate este sesizabilă doar în campionatul nostru și în confruntări cu echipe din a doua grupă valorică.

Evoluția de ansamblu din acest turneu valoric de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor o considerăm notabilă, însă ne-a arătat unde ne aflăm. Acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm spre campionatul nostru, unde trebuie să rămânem în frunte!

Lotul nostru, declarații și oficialii

Arcada a trimis în teren următorul sextet: Nalobin, Talpă, Lescov, Sestan, Bala, Klapwijk – Cantor (libero). Pe parcurs au mai intrat în joc: Rață, Stankovici, Igor Iovanovici, Olteanu, Cristudor și Darlaczi. Antrenorul oaspeților Luke Reynolds s-a arătat mulțumit de echipa sa, dar a și punctat că s-a temut prea mult de acest joc. Iată și declarația profesorului Sergiu Stancu: ”Am întâlnit un adversar extrem de puternic, peste condiția noastră și greu de învins. Va trebui să depășim acest moment al dezamăgirii ratării calificării în grupele de elită ale competiției continentale. În ultima perioadă am avut și o serie de probleme din cauza pandemiei, prin care și pregătirea noastră a avut mult de suferit”.

Întâlnirea a fost arbitrată de grecul Epaminondas Gerathodorous, secondat de Stanislava Simici (Serbia). Tot din Serbia a venit și observatorul CEV Jelena Reljin.

Ca urmare a ratării calificării în faza grupelor Ligii Campionilor chiar în ultimul tur preliminar, CSM Arcada va continua parcursul european în "Cupa CEV". Gălățenii vor intra la competiție de săptămâna viitoare, în Bulgaria, la Montana.

Citit 1634 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2020 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.