Interviu cu Cristian Ciocan, înainte de meciul cu Tony Yoka: O să aibă viața grea cu mine în ring

Interviu cu Cristian Ciocan, înainte de meciul cu Tony Yoka: O să aibă viața grea cu mine în ring
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pugilistul născut în Pechea se află în fața unei confruntări cu un adversar extrem de talentat, care n-a cunoscut până acum gustul înfrângerii la nivel profesionist.

Cristian Ciocan, boxerul de categorie grea cu ale cărui performanțe Pechea, Galațiul și România se mândresc, are de depășit un nou obstacol, după ce a trecut cu bine peste lupta cu virusul Covid-19, care i-a întârziat revenirea în ring. Ciocan a ratat șansa de a lupta cu Allen, după ce a fost testat pozitiv, iar acum se pregătește de un alt duel, la Nantes (Franța), acasă la Tony Yoka, ce se va disputa vineri, 27 noiembrie.

Cum te-ai pregătit pentru meciul cu francezul? Ce așteptări ai de la acest meci?

- Meciul cu francezul a venit ca un trăsnet, pe neașteptate, pentru că programul nostru era să lupt cu David Allen, în Anglia, pe 31 octombrie. Din nefericire, am fost testat pozitiv cu coronavirus și am fost nevoit să anulez acel meci și să suspend și antrenamentele pentru 14 zile. Între timp, am primit oferta de a boxa cu francezul Yoka și nu am refuzat. Sper să fiu sănătos și să pot boxa. Cu siguranță că va fi un meci frumos.

Cum te-ai adaptat la perioada de pandemie? Cum ai trecut peste infectarea cu coronavirus?

- Am trecut cu bine în primă fază, am petrecut mai mult timp cu familia și am avut vreme să-mi mai aranjez din lucrurile pe are le-am tot amânat din cauza programului meu foarte încărcat. În perioada infectării, au fost trei zile mai grele, în rest totul a fost ok, pot spune că am trecut cu bine.

Ce știi despre adversarul tău de acum?

- Despre adversar pot să zic că e un boxer de viitor, e campionul olimpic din 2016, un sportiv foarte talentat. Totuși, încă este crud în boxul profesionist și, cu siguranță, o să aibă viața grea cu mine în ring. Am mai multă experiență și sper să o pun în valoare. Vom vedea ce va fi, e care pe care.

Ce așteptări ai de la cariera ta pentru următoarea perioadă?

- Deocamdată mă concentrez pe meciul de vineri, după care vom vedea ce urmează, ce oportunități apar. Important acum este să fiu sănătos și să fac un meci bun.

Ce mesaj le transmiți gălățenilor și susținătorilor tăi de pretutindeni?

- Le transmit multă dragoste și multă sănătate, sper că vom trece cât mai repede peste perioada asta de pandemie. Mi-aș dori să pot boxa din nou la Galați, cu ei alături, pentru că de fiecare dată când am boxat acasă publicul a fost extraordinar și m-a susținut la maximum.

Citit 1548 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.