”Crocodilul” din atacul Oțelului se luptă pentru titlul de golgheter

”Crocodilul” din atacul Oțelului se luptă pentru titlul de golgheter
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Gabriel Răducan, la doar 20 de ani, a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din lotul echipei fanion a Galațiului.

Oțelul are un sezon bun, fiind pe loc de baraj de promovare la capătul jocurilor programate în 2020, iar acest lucru i se datorează și unuia dintre atacanții Oțelului, titular meci de meci în formula de start a lui Petre Grigoraș, pe diferite posturi în linia de atac. Este vorba despre Gabriel Răducan (20 de ani), un gălățean ajuns la Oțelul sub formă de împrumut de la Dinamo București, înaintea returului 2019-2020. Cum sezonul respectiv a fost anulat din cauza pandemiei, Răducan a ales să-și prelungească împrumutul la Oțelul pentru a juca la echipa fanion a orașului în care s-a născut. ”Croco”, așa cum îi spun colegii, de la crocodil, a impresionat în acest sezon prin evoluțiile sale, dar și prin golurile reușite.

”Când eram la Dinamo, am început să râd la un moment dat, când era strânsă toată echipa, iar antrenorul de atunci m-a întrebat de ce râd ca un crocodil și așa mi-a rămas. Doar că mi se zice Croco, ca prescurtare de la crocodil. Nu mă deranjează, nu are de ce”, ne-a povestit Răducan despre apariția poreclei dobândite.

Plecat la Dinamo din timpul junioratului

Calitățile sale tehnice și fizice deosebite s-au făcut repede remarcate şi, încă din vremea junioratului, a fost transferat de către Dinamo, de la Junior Galați, clubul la care s-a lansat. ”Am început fotbalul cu domnul Cosoreanu, la Junior, m-a ajutat foarte mult la început și țin să-i mulțumesc de fiecare dată când am ocazia. Am trecut apoi pe la LPS și am ajuns la Dinamo”.

De la Dinamo, pentru care a și debutat în prima ligă, în urmă cu doi ani, a fost trimis sub formă de împrumut, pentru a căpăta experiență, la Daco-Getica București și CSM Reșița, ambele în liga secundă. După evoluții foarte bune la Daco-Getica, a ales să revină acasă pentru a pune umărul la promovarea Oțelului în liga secundă. ”Momentan mă interesează doar să promovez cu Oțelul, vom vedea apoi ce va fi. Eu cred că avem cea mai bună echipă și că vom reuși acest lucru”, a spus Răducan, care, pe lângă promovare, își dorește să obțină și titlul de golgheter al seriei.

Atacantul cu numărul 11 din lotul Oțelului a reușit să marcheze de patru ori pentru Oțelul în acest sezon, a oferit o pasă de gol, a provocat un autogol al adversarilor și a scos și o lovitură de la 11 metri. De remarcat este și faptul că majoritatea acțiunilor ofensive concretizate prin contribuțiile sale au fost în momente de echilibru pe tabela de scor.

A dominat careul advers la fiecare meci

Prin prisma faptului că este încadrat la nivel de junior pentru Liga a III-a, Răducan a fost folosit de Grigoraș pe toate posturile din atac, însă cel mai bun randament pare să-l fi dat în postura de atacant central, poziția preferată, după spusele sale.

Cristian Munteanu, managerul general al Oțelului, a fost impresionat de detenta pe care a arătat-o Răducan. ”Are un simț incredibil să ia fața adversarului și o detentă fantastică! Foarte rar vezi ca un jucător de vârsta lui să sară atât de bine la cap. A dominat careul advers la fiecare meci, iar asta arată că are calitate și că ne bazăm pe el în continuare”.

Răducan este împrumutat la Oțelul până la finalul sezonului, iar în cazul promovării în liga secundă există șanse mari ca atacantul să rămână în curtea gălățenilor pentru încă un campionat.

Citit 2133 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.