Sprijin financiar nesperat pentru cluburile gălățene

Sprijin financiar nesperat pentru cluburile gălățene
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Structurile sportive din Galați au avut ocazia să depună cereri pentru a primi o finanțare suplimentară în acest final de an din partea Primăriei Municipiului Galați.

Obișnuite să încheie aproape fiecare an calendaristic cu datorii, cluburile gălățene au primit o veste bună din partea Primăriei Municipiului Galați, în vederea suplimentării bugetelor pentru finalul anului. Primăria a publicat pe portalul său anunțul cu privire la acest aspect, cu precizarea că finanțarea se limitează la un total de 440.000 de lei. Din acești bani, cluburile gălățene vor putea efectua cheltuieli doar cu salariile sau cu plata chiriilor și a utilităților, astfel că nu sunt eligibile cheltuielile pentru calendar competițional sau taxe.

”Municipiul Galați, în calitate de autoritate contractantă, face cunoscută intenția de a susține financiar structurile sportive așa cum sunt enumerate în Legea 69/2000 a educației fizice și sportului, cu modificările și completările ulterioare, care își au sediul pe raza municipiului Galați, pe durata stării de alertă declarate în condițiile legii, în baza Legii nr. 55/15.05.2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Sprijinul financiar se acordă, prin Hotararea Consiliului Local, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială, conform art. 43 din Legii nr. 55/15.05.2020”.

Cel mai probabil, Oțelul, United și Universitatea vor fi echipele care vor beneficia de cea mai mare parte din suma pusă la bătaie de Primăria Municipiului Galați.

Testările rapide, pe placul cluburilor

Altfel, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a avansat în ultima vreme în spațiul public, așa cum am scris și în "Viața liberă", ideea că în viitorul apropiat competițiile sportive se vor putea desfășura în baza testărilor rapide. Costurile pentru astfel de teste ar fi în jur de 25 de lei, mai bine de zece ori mai puțin decât actualele teste necesare pentru desfășurarea competiției. În aceste condiții, cluburile ar avea de câștigat și ar putea trece mai ușor de perioada pandemiei, în care încasările au fost oricum reduse din lipsa interacțiunii cu publicul.

Florin Ignat, antrenorul de la United, speră ca acest lucru să fie pus în practică într-un timp cât mai scurt. ”În contextul în care plătim testele, e normal să jucăm într-un mod inedit acest sezon, cu turnee. Dacă s-ar aplica acea regulă cu testările rapide, care costă cam 5 euro, atunci am putea să revenim la sezonul normal, cu etape săptămânale, ceea ce ne-ar aduce mai aproape de normalitate”.

Sporturile de sală se desfășoară în această perioadă în etape sub formă de turnee, iar înainte de fiecare participare sunt necesare cel puțin două teste pentru depistarea Covid-19.

Citit 4635 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2020 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.