Campioana mondială din Galaţi își trăiește visul în Franța

Campioana mondială din Galaţi își trăiește visul în Franța
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Andreea Taivan a debutat în prima ligă franceză de handbal, acolo unde și-a dorit să ajungă de când era mică.

În vârstă de 23 de ani, Andreea Taivan are deja o carieră bogată în handbal. A devenit campioană mondială cu naționala României la vârsta de 17 ani, iar apoi a bifat, tot la nivel de juniorat, o medalie de bronz la un alt campionat mondial. Talentul său a fost rapid remarcat de echipele din liga națională, însă a preferat să joace pentru echipa din orașul natal, CSU Danubius Galați la acea vreme. După ce s-a făcut mutarea la CSM Galați, Andreea Taivan a evadat către Minaur Baia Mare, o echipă cu pretenții mai mari decât formația gălățeană, iar apoi a trecut pe la Gloria Buzău și Crișul Chișineu Criș, ambele în Liga Florilor.

Anul 2021 i-a adus Andreei, jucătoare ce evoluează pe postul de extremă, transferul mult dorit în străinătate, iar zilele trecute handbalista gălățeancă a debutat pentru Dijon, în prima ligă franceză. ''Mi-am dorit foarte mult să joc și în străinătate, consider că mă poate ajuta să mă dezvolt în carieră din toate punctele de vedere. Nu am avut emoții, dar am stat puțin cu stres înainte de meci, pentru că mi-a venit transferul fix cu o seară înainte de joc'', a spus Andreea, la capătul meciului său de debut, în care a evoluat 34 de minute și a marcat un gol, în egalul, 21-21, cu Paris 92 F, echipa de pe locul 3.

Andreea a evoluat și mai bine în victoria obținută sâmbătă seară de Dijon, scor 21-19, în deplasare, cu Plan de Cuques. ''Sper să creștem de la meci la meci, să ne prezentăm din ce în ce mai bine și să obținem maximum din fiecare șansă pe care o avem. Echipa este foarte tânără și relativ nouă. Din câte știu, majoritatea fetelor au venit în vară'', a mai spus Taivan.

Reîncepe și Liga Florilor

Altfel, CSM Galați, echipa de handbal senioare angrenată în Liga Florilor, ar fi trebuit să reia jocurile oficiale în această săptămână, însă va sta pentru că adversarul său s-a retras din competiție. CSM Galați va relua meciurile din campionat pe 29 ianuarie, cu Dacia Mioveni. La două zile distanță, echipa pregătită de Alexandrina Soare va juca împotriva celor de la Gloria Buzău.

Citit 1588 ori Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2021 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.