Doi tineri școliți la Galați încearcă să popularizeze mișcarea

Doi tineri școliți la Galați încearcă să popularizeze mișcarea
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Doi absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea "Dunărea de Jos" și-au transformat pasiunea în loc de muncă.

Doi tineri care formează un cuplu, Andrei Bălan (25 de ani) și Florentina Grigoraș (23 de ani), și-au luat destinul în propriile mâini și au reușit să înființeze un club, cu care activează în Vaslui, orașul natal al lui Andrei. Sporting Tigers Vaslui este asociația sportivă pusă la cale de cei doi și activează deja de un an și jumătate, cu mare succes în rândul copiilor din Vaslui. Proiectul lor a debutat cu activități psihomotrice, cu scopul de a preveni și a combate sedentarismul, iar de anul trecut a fost deschisă și o secție de fotbal, la care s-au înscris zeci de copii.

Florentina Grigoraș, gălățeancă de origine, a reușit să debuteze în Liga Națională de baschet feminin alături de Phoenix Galați în sezonul 2017-2018, însă odată cu închiderea activității la clubul de baschet a preferat să urmeze un alt drum. A absolvit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Unviersității "Dunărea de Jos" din Galați, iar acum este în al doilea an la master. ”Întotdeauna mi-au plăcut provocările și cred că a fost una dintre cele mai grele, dar a meritat, pentru că am ajuns unde mi-am dorit din punct de vedere profesional. Mi-am dorit să continui pe plan sportiv, iar orașul Vaslui mi-a dat această șansă. Împreună cu prietenul meu am deschis acest club, unde ne punem toată pasiunea și munca pe tavă pentru copii”, ne-a spus Florentina.

Andrei a încheiat socotelile cu studiile, după ce a absolvit și masteratul în educație fizică școlară și management sportiv. ”Nu m-am gândit niciodată să deschid un club la Galați, chiar dacă am lucrat la mai multe. Am avut multe de învățat de la antrenorii cu care am colaborat și  mi-am dorit foarte mult să revin acasă, la Vaslui, să pun în practică toată experiența pe care am acumulat-o la Galați. Mediul sportiv este total diferit la Vaslui, deoarece sunt puține ramuri sportive disponibile pentru copii. Noi ne dorim foarte mult ca părinții și copiii să conștientizeze importanța sportului în viețile lor”.

Infrastructura, problema de pretutindeni

Cei doi s-au confruntat cu probleme în privința infrastructurii sportive, ceea ce demonstrează faptul că lipsuri în acest sens există în foarte multe zone din țară. ”Cred că Moldova nu stă chiar atât de bine la infrastructura sportivă. La fel ca în Vaslui, și în Galați bazele sportive sunt un impediment în dezvoltarea sportului”, ne-a spus Andrei, care speră ca prin activitatea clubului să crească interesul pentru sport.

Cei doi le sunt recunoscători profesorilor pe care i-au întâlnit la Unviersitatea "Dunărea de Jos", care i-au format în meseriile pe care le practică acum. ”Le mulțumim foarte mult și le suntem recunoscători. Acum reușim să facem ceea ce ne place, iar profesorii ne-au fost un adevărat sprijin”, a spus Andrei.

Clubul Sporting Tigers își propune ca în viitor să deschidă și alte secții sportive pentru copii, existând chiar posibilitatea de colaborare cu unele cluburi din Galați.

Citit 3143 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.