La turneul din Capitală, CSM Arcada, spectacol și patru puncte obținute

La turneul din Capitală, CSM Arcada, spectacol și patru puncte obținute
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În turneul al treilea al returului primului eșalon masculin de volei s-au întâlnit campionii și deținătorii "Cupei României", într-un meci care apriori anunța un spectacol reușit.

Astfel poate fi catalogat meciul, în special de cei ce nu aveau o simpatie puternică față de una dintre combatante. Întâlnirea a ținut treaz interesul amatorilor voleiului și sportului în general, întrucât jocul a corespuns din acest punct de vedere. Au fost faze fierbinți, spectaculoase, cu o evoluție interesantă a scorului și alternanțe la conducere pe tabela de marcaj.

În cele din urmă nu a ieșit tocmai rău pentru campioni, pentru că au cucerit, în cadrul turneului, patru din cele șase puncte puse în joc: unul cu Dinamo, trei cu "U" Cluj.

Cel mai încins meci a fost primul, între echipele de top ale turneului. Dinamoviștii au pornit mai bine, însă gălățenii au revenit puternic, făcând 2-1 la seturi. Cel mai animat a fost setul al patrulea, în care bucureștenii s-au aflat multă vreme în avantaj: 14-11, 19-15 și chiar 21-16. De aici a început urmărirea, gălățenii reușind să egaleze la 22, apoi a fost 24 egal, însă mai stăpâni pe sine au fost dinamoviștii, care au egalat la seturi, scor 2-2. Din păcate, actul decisiv a fost mult mai bine strunit de gazde și rezultatul final le-a fost favorabil: 3-2 (23, -18, -17, 24, 9), după aproape două ore și jumătate de joc.

CSM Arcada a început cu Bala, Klapwijk, Nalobin, Sestan, Lescov, Talpă - Cristudor (libreo). Au mai jucat: Stankovici, Jovanovici și Stuart, pentru ca ceilalți jucători deplasați în Capitală să evolueze în meciul al doilea, cu "U" Cluj. Este vorba despre Rață, Darlaczi, Olteanu și Kantor.

Venind vorba despre meciul cu clujenii, acesta a fost clar dominat de către echipa noastră, care s-a impus de justețe, scor 3-0 (25-19, 25-15, 25-19).

Astfel, CSM Arcada și-a trecut în cont încă patru puncte la celelalte 39 și privește cu încredere la viitoarele confruntări din sezonul regulat, plus cele din play-off.

"Am avut victoria în mână"

Cu toate că per total a fost mulțumit de turneul din Capitală, odată cu obținerea celor patru puncte, antrenorul Sergiu Stancu a rămas cu regretul că echipa sa nu a luat toate punctele la meciul cu Dinamo, atunci când a avut șansa, în setul al patrulea, la 24-24.

“Meciul cu Dinamo a fost un adevărat derbi, între campioni și câștigătorii Cupei. Am avut victoria în mână, după un final extrem de fierbinte în actul al patrulea, când am revenit spectaculos de la 16-21 și 2-1 la seturi, dar nu am reușit să fructificăm șansele avute. A fost amărăciunea pierderii acestui joc după tie-break, dar până la urmă am revenit acasă cu patru din cele șase puncte și ne menținem supremația în clasament, cu 43 de puncte. Meciul al doilea nu ne-a ridicat mari probleme și am jucat mai mult cu băieții care evoluaseră mai puțin în această perioadă“, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Următorul adversar al celor de la CSM Arcada în Divizia A1 de volei masculin va fi Știința București, în turneul organizat de clubul din Capitală, peste două săptămâni.

Citit 1092 ori Ultima modificare Luni, 01 Martie 2021 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.