Galațiul are handbaliste junioare de top, calificate în Grupa Valoare

Galațiul are handbaliste junioare de top, calificate în Grupa Valoare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Handbalul juvenil gălățean are o frumoasă și îndelungată tradiție în arena națională, de aici plecând, de-a lungul anilor, zeci de jucătoare spre echipele din prima linie. Astfel stau lucrurile și în acești ani, iar în ultimul sezon, Galațiul este prezent cu echipe bine construite la toate nivelurile competiționale.

În numărul de astăzi al ziarului nostru, vom consemna date și fapte despre echipa de junioare mari (J I, fete de 17-18ani). Echipa CSM Galați se află în prima linie, adică printre cele mai valoroase din țară, nu întâmplător calificate în Grupa Valoare. În aceste două luni, ianuarie și februarie, respectiva echipă a dominat meciurile din Seria A, din care mai fac parte CSO Buhuși și CSS Ploiești, în timp ce CSS Iași a renunțat în ultima clipă la participare.

Gălățencele au dominat de o manieră categorică disputele, câștigând toate meciurile. În prima fază, a fost 36-17 cu Buhuși și 37-29 cu Ploiești, iar în urmă cu câteva zile figura s-a repetat, în turneul de la Buzău. Elevele prof. Sanda Asandei au făcut scor cu Buhuși, 40-24, iar pe ploieștence le-au depășit cu scorul de 35-27. Bilanțul celor două turnee este maximum de puncte - opt și un golaveraj excelent: 148-97.

Echipa este calificată în Grupa Valoare și va juca în continuare partide tur-retur, în lunile martie (26-28) și aprilie (23-25), iar de aici urmează calificarea la turneul final, de 8 formaţii (5-9 mai), care vor lupta pentru stabilirea ierarhiei naţionale a actualului sezon competițional.

"Avem un grup de fete de valori apropiate, bine pregătite, care au demonstrat multă seriozitate și determinare, dornice să facă pași siguri spre înalta performanță", iată caracterizarea făcută de antrenoarea Sanda Asandei acestor talentate fete.

Iată și numele acestor harnice jucătoare, cu realizările din cel de-al doilea turneu: Roxana Ivanov, Nicoleta Petre, Amalia Popa - Sorana Chiriac (7 goluri în ambele meciuri), Miruna Codreanu (16 ani - 1 gol), Iulia Sava 5, Crina Gogan 2, Mălina Bichir 8, Andreea Prescură 12, Alessia Asandei 8, Claudia Apostol 1, Laura Podașcă 4, Mihaela Tănasă 1, Liliana Ticea 1, Adina Pricochel 1, Flavia Călina 6, Elena Ciuntă 10, Andreea Merla 8. Din lot mai fac parte Iulia Eiler și Riana Munteanu.

Citit 2472 ori Ultima modificare Marți, 02 Martie 2021 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.