Perla braziliană s-a întors acasă. ”Oțelul face parte din inima mea”

Perla braziliană s-a întors acasă. ”Oțelul face parte din inima mea”
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Revenit la gruparea roș-alb-alabstră în această pauză competițională, pentru a pune umărul la revenirea Oțelului cât mai aproape de elita fotbalului românesc, Marquinhos ne-a spus că se simte foarte bine în Galați și își dorește să rămână cât mai mult aici.

Oțelul a făcut patru transferuri în perioada de marcato: Stelian Cucu, George Bârlădeanu, Vlad Mihnea și brazilianul Marcus Vinicius Vidal Cunha, cunoscut drept Marquinhos. Acesta din urmă a jucat pentru Oțelul în perioada 2013-2014, atunci când s-a atașat foarte mult de tot mediul gălățean. Talentatul mijlocaș ofensiv și-a dorit foarte mult să revină la Galați după ce a plecat de la Oțelul, fiind vândut după un sezon foarte bun. De la plecarea de la Oțelul către FK Gabala, unde a fost antrenat de Dorinel Munteanu, Marquinhos a mai trecut apoi pe la River Plate Montevideo (Uruguay), Toledo (Brazilia), Astra Giurgiu, Zalgiris Vilnius, iar în ultimii doi ani a fost idol în fotbalul din Indonezia, acolo unde juca pe stadioane la care asistau zeci de mii de fani. La Zalgiris a legat o relație de prietenie cu Liviu Antal, un alt fost oțelar. Marquinhos ne-a dezvăluit că discuta mereu cu Antal despre Oțelul și că amândoi și-au manifestat intenția de a reveni la Galați până să-și încheie carierele de fotbaliști profesioniști. 

De ce ai ales să te întorci la Oțelul?

- Am ales să mă întorc la Oțelul pentru că e prima echipă din Europa la care am jucat și aveam interes să mă întorc de mai mult timp. Nu neapărat în situația aceasta de acum, dar dacă m-am întors acum să ajut echipa să revină la locul ei în Liga I.

Ce știai de Oțelul în situația actuală până să ajungi aici?

- Știam, eram la curent. Am vorbit cu Neagu și cu Cristi Sîrghi, doi prieteni foarte buni din perioada în care am mai jucat aici. Amândoi mi-au zis situația de la echipă, că e un moment greu, dar că putem să reușim să scoatem echipa din situația actuală. Am găsit o echipă foarte bună și cu staff bun, băieții sunt serioși și muncitori, un aspect foarte important pentru a ajunge la obiectivul pe care îl avem. Sperăm să reușim să îndeplinim obiectivul și să promovăm la finalul sezonului. Vreau să știi că Galaţiul e un oraș în care îmi place să stau, am foarte mulți prieteni aici și clubul este important, Oțelul face parte din inima mea. Îmi doresc să joc cât mai mult aici, la un nivel cât mai mare.

Au fost mesaje de la suporteri pe care le-ai primit?

- Eu nu prea sunt cu Facebook sau cu Instagram, dar am auzit de la băieți că suporterii întreabă pe Facebook când intru și eu în meciuri amicale. Apreciez că sunt alături de mine și mă susțin, contează foarte mult pentru mine acest lucru. Îmi doresc ca într-un timp cât mai scurt să poată să revină și suporterii pe stadion.

Care e postul tău preferat pe teren?

- Pot să joc și pe bandă și în centru, dar cred că în zona centrală mă simt cel mai confortabil. Nu sunt pretențios, pot juca pe mai multe posturi. Important este să dau randamentul necesar ca echipa să câștige.

Marquinhos a suferit o accidentare în cantonamentul de la Câmpulung Moldovenesc și este incert pentru primul meci oficial din 2021 pe care Oțelul îl va juca pe stadionul "Dunărea", cu Avântul Valea Mărului.

Citit 3227 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.