Oțelul are drumul tot mai liber către promovare

Oțelul are drumul tot mai liber către promovare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Obiectivul grupării roș-alb-albastre pare a fi tot mai aproape de a fi realizat. Dincolo de Seria a II-a, de care trebuie să treacă în primă fază, mai sunt apoi două meciuri de baraj.

Victoria cu 11-0 din meciul cu CS Făurei din weekend i-a făcut deja pe fanii Oțelului să se gândească tot mai mult la calculele pentru baraj. Cu șase puncte avans față de echipele din afara primelor două locuri și cu doar patru meciuri rămase de disputat, Oțelul poate fi considerată deja o certitudine ca prezență la barajul de promovare. Gălățenii mai au de jucat cu CSM Bacău și Sportul Chiscani (ultima clasată), în deplasare, plus cu Dacia Unirea Brăila și Sporting Liești, acasă.

La baraj se vor împerechea echipele din seria Oțelului cu cele din Seria I, acolo unde este o dispută între primele șase clasate pentru a obține unul din cele două locuri accesibile. Bucovina Rădăuți conduce, cu 29 de puncte, fiind urmată de Foresta (27 de puncte), Știința Miroslava (26), Ceahlăul (25), Șomuz (24) şi Hușana Huși (22).

Sănătatea jucătorilor, principala grijă

Având în vedere și valoarea loturilor echipelor aflate în lupta pentru promovare, este clar că Oțelul stă cel mai bine din acest punct de vedere. Însă, așa cum și oficialii clubului au declarat, surprize pot interveni oricând, mai ales dacă lotul gălățenilor ar avea de suferit indisponibilități în momentul jocurilor de la baraj.

"Noi trebuie să avem grijă în primul rând să nu suferim accidentări, să nu avem cazuri de Covid și alte probleme de genul acesta, la momentul disputării meciurilor importante. Avem un grup de jucători foarte valoroși, cu caracter, care joacă pentru cluorile clubului. Tocmai de aceea am căutat să aduc jucători care cunosc ceea ce înseamnă Oțelul și locul în care trebuie să ducem echipa orașului", a spus Cristian Munteanu, managerul general al clubului.

De asemenea, conducătorul Oțelului s-a declarat mulțumit de transferurile realizate în iarnă, considerând că au acoperit necesitățile antrenorului. "Am apelat la jucători cu experiență, pentru că în momente de presiune este nevoie de jucători cu experiență. Au venit trei jucători, Cucu, Bârlădeanu și Marquinhos, care ne pot ajuta pentru îndeplinirea obiectivului", a concluzionat Munteanu.

Toți trei dintre jucătorii transferați înaintea returului au apucat să debuteze pentru Oțelul în campionat. Dintre aceștia, Stelian Cucu a fost folosit cel mai mult de antrenorul Petre Grigoraș, în trei partide. În două a evoluat ca fundaș central, iar în meciul cu Viitorul Ianca a jucat pe post de mijlocaș.

Următorul meci al Oțelului va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, cu CSM Bacău, în deplasare.

Citit 1489 ori Ultima modificare Luni, 05 Aprilie 2021 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.