Metode alternative pentru sălile de fitness închise. „Este important să ne bucurăm de mișcare”

Metode alternative pentru sălile de fitness închise. „Este important să ne bucurăm de mișcare”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Închiderea sălilor de fitness a produs multă rumoare în rândul celor pasionați de mișcare, dar iată că în Galați au apărut și soluții de activități în aer liber, pentru a le ține locul, cel puțin pentru moment, celor din cadrul obișnuit.

Incidența de patru cazuri de coronavirus la mia de locuitori înseamnă închiderea sălilor de fitness, astfel că pasionații de mișcare au trebuit să recurgă la diverse metode pentru a fenta restricțiile. Astfel, activitățile în aer liber au început să prindă amploare. Un exemplu îl reprezintă Raluca Stan, instructor de fitness la una din cele mai renumite săli de fitness din Galați, care a organizat sesiuni de zumba în aer liber.

"Au fost închise sălile, așa că a trebuit să ne adaptăm. Am făcut și anul trecut în aer liber, când era lockdown total. Făceam în Grădina Publică, cu un număr restrâns, pentru că era și mai mare teamă atunci. De această dată, lumea e mult mai deschisă la astfel de acțiuni. Este important să ne bucurăm de mișcare. Chiar dacă mai fac și online, oamenii preferă cursurile în aer liber", ne-a spus Raluca.
Încă de la prima acțiune de acest gen, Raluca a reușit să organizeze cu succes o clasă de zumba. "Au participat în jur de 20 de fete, a fost multă veselie. Noi nu lucrăm cu greutăți, așa că e totul mai lejer. Trebuie să trăiești muzica. Le cer fetelor să uite de probleme, să zâmbească și să se miște cât mai mult, chiar dacă poate nu reușesc să țină pasul cu mișcările mele. Important e să se bucure de experiența pe care o trăiesc pe moment".

Zumba, pentru toate vârstele

Zumba reprezintă un program de fitness inspirat din dansurile latino, iar Raluca ne-a spus că e valabil pentru toate vârstele. "De la cele mai mici vârste se poate practica, chiar am o clasă de zumba kids. Voi ieși cu ei tot în aer liber, în perioada următoare, momentan nu am reușit să mă organizez în acest sens. Diferă coregrafia în funcție de vârstă, de exemplu la copii e mai simplu, dar le este și foarte benefic. Este foarte important ca orice formă de mișcare să se practice, pentru că e un pas important către sănătate. Lumea e foarte încântată de zumba, mai ales că se practică mereu cu zâmbetul pe buze".
Referitor la decizia de a fi oprite activitățile sălilor de fitenss, Raluca ne-a spus că o înțelege, cu toate că nu e de acord în totalitate. "Dacă ar fi după mine, nu le-aș fi închis. Dar nu decid eu, ci, iată, sunt decizii luate la nivel mondial, nu doar la noi. Foarte mulți oameni își doresc să vină la sală, să facă mișcare, este un fenomen deja".
Pentru ca sălile de fitness din Galați să se deschidă este necesar ca timp de două săptămâni consecutiv incidența cazurilor de coronavirus să fie sub 3,5 la mia de locuitori.

Citit 1833 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 22:24

2 comentarii

 • postat de Florin
  Miercuri, 07 Aprilie 2021 13:02
  81.180.26.***
  George,am observat ca tu comentezi deseori aici si folosesti cuvinte jignitoare...si nu-i frumos!Daca tot ne exprimam gandurile in scris macar sa incercam sa aducem argumente pro si contra referitor la subiectul articolului.Personal am facut/fac sport in Gradina Publica(nu am mers pana acum in vreo sala ) ..dar mi se pare aiurea sa port masca(peste nas) cand "trag" de "fiare"....nu pot respira iar mai mult imi fac rau....merg si pe faleza...am si bicicleta cu care deseori fac miscare....si port intotdeauna fata de cineva cu care ma intersectez o distanta de cel putin 1,5 m!Sunt in dezacord total cu cei ce fac "baie de multime" fara masca!(dar nu-i putem numi retardati!!!Cel mult inconstienti!
  Problema e ca tb sa devenim constienti de acest virus(am avut Covid) si te asigur ca nu "fentez" in vreun restrictiile..dar anumite "restrictii" sunt interpretare deseori gresit si sunt subiective pt unii ..care pot da amenda!...
  Oricum nu mi-as mai dori vreodata sa se inchida faleza inferioara si Gradina Publica, iar aparatele de forta de acolo sa fie restrictionate!
  1
  6
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 07 Aprilie 2021 06:34
  89.136.76.***
  Cei care sunt cu gandul doar la a fenta restrictiile SUNT RETARDATI
  10
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.