Testele rapide, acceptate la competițiile sportive

Testele rapide, acceptate la competițiile sportive
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) și Ministerul Sănătății s-au pus de acord să folosească testele rapide de depistare a coronavirusului înaintea competițiilor, astfel că și întrecerile "înghețate" până acum (în special cele de amatori) vor putea fi reluate.

Pandemia de coronavirus a adus în sport mai multe piedici în desfășurarea competițiilor, mai ales în rândul celor de amatori, cum ar fi ligile județene de fotbal și minifotbal sau cele de la nivel de copii și juniori, indiferent de ramura sportivă. Costurile ridicate pentru efectuarea testelor au făcut ca foarte multe competiții să fie îngreunate sau chiar oprite.

Veștile bune vin dinspre Ministerul Tineretului și Sportului, care, alături de Ministerul Sănătății, a anunțat că a fost pus la punct ordinul ce va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi. Costul unui astfel de test este între 20 și 30 de lei. Partea bună este că aceste teste se fac și foarte ușor, astfel că sportivii vor putea fi testați chiar înainte de competiție.

„Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale. Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului.”, se arată în comunicatul oficial emis de MTS.

Nu se mai retrogradează direct din Liga a III-a de fotbal

Altfel, vești bune pentru multe cluburi din România, printre care și gălățenii de la Avântul Valea Mărului, au venit și dinspre Federația Română de Fotbal, care a anunțat că nicio echipă din Liga a III-a nu va retrograda direct la finele acestui sezon. Totuși, echipele clasate pe locurile 9 și 10 în fiecare dintre cele zece serii ale celui de-al treilea eșalon, plus echipa de pe locul 8 cu cel mai slab punctaj, vor trebui să dispute meciuri de baraj cu formațiile care se impun în Liga a IV-a, cea județeană. În situația în care numărul echipelor din Liga a IV-a care se vor regăsi în situația de a disputa baraj de menținere/promovare în Liga a III-a va fi mai mic de 21, atunci numărul de echipe din Liga a III-a care participă la baraj se va reduce în mod corespunzător.

Citit 1816 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.