Oțelul, aproape de calificarea la barajul de promovare

Oțelul, aproape de calificarea la barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Drumul grupării roș-alb-albastre către barajul de promovare este aproape de final, fiind nevoie de un succes în ultimele două runde.

Etapa din acest sfârșit de săptămână programează în Liga a III-a un derbi gălățean, Oțelul - Sporting Liești. Formația gălățeană are nevoie de victorie pentru a-și asigura matematic prezența la barajul de promovare. De partea cealaltă, orgoliul de a dovedi că sunt jucători ce pot evolua la un nivel mai înalt îi poate motiva suplimentar pe jucătorii Lieștiului, mai ales că mulți dintre ei au istoric comun cu Oțelul. Este un duel devenit deja tradițional, în care orășenii au avut cele mai multe succese. Şi de această dată, fostul lider al seriei pornește favorit, ”dar totul se joacă!”, cum ne spunea Dorinel Matei, din tabăra oaspeților. La Sporting Liești revine Țicămucă (cel care în tur a jucat pentru Oțelul), după două etape de suspendare, iar singura indisponibilitate este fundașul Tudor Năstase. În rest, lieştenii au lotul complet, după ce au trecut cu bine și testul Covid, şi speră să dea o replică pe măsura derbiului.

Gazdele de la Oțelul nu se vor putea baza pe Gabriel Răducan, eliminat în runda precedentă cu Dacia Unirea Brăila, dar nici pe George Bârlădeanu, accidentat. Tot din cauza unor accidentări au lipsit runda precedentă Marquinhos și Cucu, iar prezența lor în teren este incertă în clipa de față. De asemenea, și gălățenii au trecut cu brio testul Covid.

Partida dintre Oțelul și Sporting Liești este programată astăzi, de la ora 17:00, pe Stadionul ”Oțelul” și va putea fi urmărită live video pe canalele oficiale de Facebook și YouTube ale clubului organizator.

Altfel, joi după-amiază a avut loc tragerea la sorți pentru ordinea jocurilor de la barajul de promovare. Locul secund, cel pe care îl ocupă momentan Oțelul, ar urma să joace manșa tur a primului baraj în deplasare, iar pe teren propriu ar urma să joace turul în finală. În cazul în care Oțelul încheie sezonul regulat pe locul întâi, atunci s-ar inversa situația. Ar fi primul joc de la primul baraj pe teren propriu, iar primul joc de la finala de promovare se va disputa în deplasare.

Valea Mărului, meci la Făurei

Avântul Valea Mărului are două asalturi decisive până la finalul campionatului. Astăzi, la Făurei, întâlneşte o contracandidată la retrogradare, iar în ultima etapă primește vizita CSM Bacău. Grijile vălmărenilor se duc și spre acel baraj pentru echipele de pe locul 8 din cele zece serii, care trebuie să lupte pentru menţinerea în Liga a III-a.

Citit 2339 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.