Oțelul – Foresta, confruntarea favoritelor

Oțelul – Foresta, confruntarea favoritelor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Considerate cele mai bune echipe ale seriilor din care au făcut parte în sezonul regulat, Oțelul și Foresta se întâlnesc în prima fază a barajului de promovare.

Tribunele stadionului Oțelul ar fi fost neîncăpătoare probabil, dacă accesul spectatorilor ar fi fost permis. Ceea ce demonstrează din start miza uriașă a suflării fotbalistice gălățene pentru duelul de astăzi, de la ora 18,00, cu Foresta Suceava, în manșa tur a primului baraj de promovare. Oțelul a reușit să câștige seria din care a făcut parte, în fața celor de la Dacia Brăila și CSM Focșani, principalele contracandidate, în vreme ce Foresta a terminat pe locul secund în seria I, cu toate că a părut a fi cea mai solidă echipă din zona sa. Sucevenii au avut lupte tari, cu echipe de valoare apropiată, cum ar fi Bucovina Rădăuți (locul 1), Ceahlăul, Știința Miroslava sau Șomuz Fălticeni, toate cu pretenții la promovare, însă niciuna de calibrul Forestei la nivel de buget.

Antrenorul Petre Grigoraș consideră că echipa sa este mai puternică valoric decât Foresta, însă, totodată, e conștient că pentru a câștiga e nevoie și de o determinare exemplară.

"Va fi un baraj dificil, fără îndoială. Toate echipele care au ajuns aici merită să fie în această fază, dar noi trebuie să fim mai puternici și să ne atingem obiectivul. Vom reuși să trecem de Foresta doar dacă dăm dovadă de implicare și determinare. Mi-aș fi dorit enorm de mult să putem avea suporterii alături la acest joc, cu siguranță că s-ar fi umplut tribunele", a spus Grigoraș.

Referitor la faptul că a antrenat-o în urmă cu un sezon pe Foresta și că o cunoaște pe formația din Suceava destul de bine, Grig nu consideră că este neapărat un atu. "Am mai fost în situația în care să cunosc adversarii mai bine decât propria echipă poate și n-a contat".

Probleme de lot pentru Oțelul

Formația gălățeană nu se va putea baza pe Marquinhios și Bârlădeanu, accidentați și cu șanse minime de a mai juca în acest sezon, chiar și în cazul calificării la faza a doua a barajului. De asemenea, mai sunt încă patru jucători, printre care și Cristian Sîrghi, care sunt incerți din cauza unor accidentări. Gălățenii speră să îi recupereze pe toți până la ora jocului.

Partida Oțelul – Foresta va fi transmisă în direct live video pe canalele oficiale de YouTube și Facebook ale Oțelului.

Manșa retur dintre cele două echipe se va disputa la Suceava, pe 15 mai, în ziua în care se aniversează 10 ani de la câștigarea campionatului de către Oțelul.

În celălalt meci de baraj pentru promovare din această zonă se joacă Bucovina Rădăuți – Dacia Unirea Brăila.

Citit 3216 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.