Gabi Călinescu, președintele clubului FC Universitatea Galați: Fotbalul feminin are nevoie de finanțare (INTERVIU)

Gabi Călinescu, președintele clubului FC Universitatea Galați: Fotbalul feminin are nevoie de finanțare (INTERVIU)
FC Universitatea, la al șaselea an de existență.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa gălățeană de fotbal feminin a reușit să se califice în play-off și în acest sezon, dar problemele financiare au afectat performanța sportivă în topul ligii naționale.

FC Universitatea Galați a devenit deja o certitudine pe harta sportului gălățean și chiar pe cea a fotbalului feminin românesc. După ce a apărut parcă de nicăieri înspre primul eșalon, gruparea gălățeană a fost vicecampioană în ediția precedentă, iar în actuala campanie s-a menținut în top prin calificarea în faza de play-off, cu toate că a întâmpinat probleme financiare.

Ne-am îndeplinit obiectivul prin calificarea și participarea în play-off. Tot ce se întâmplă acum în această fază a competiției e un bonus pentru noi. Pentru următorul sezon ne dorim să păstrăm nivelul pe care l-am arătat în ultimii ani și să fim o echipă care contează în Liga I. Este foarte important să jucăm an de an între primele echipe ca să putem progresa. Per total, avem un sezon reușit, a spus Gabi Călinescu, președintele clubului.

Referitor la situația financiară, conducătorul celor de la FC Universitatea speră să găsească sprijin în continuare din partea autorităților locale.

Am depus dosarul la Primărie, sperăm să primim finanțare în continuare, pentru că autoritățile locale au fost alături de noi. Am forțat un pic în sezonul precedent, când ne-am luptat la titlu, dar a venit și pandemia, iar acum încă mai avem de suferit după acea perioadă în care am fost, totuși, vicecampioni. Suntem singura echipă de Liga I din Moldova, iar acest lucru spune multe despre reușita proiectului nostru. Fotbalul feminin are nevoie de finanțare.

 

Părinții din Galați, reticenți la fotbal feminin

Pe lângă performanțele pentru care se luptă an de an la nivelul echipei de senioare, FC Universitatea Galați este unul dintre puținele cluburi, dacă nu chiar singurul, care face selecții fără taxă, însă se lovește de preconcepțiile părinților din Galați, care nu sunt de acord să-și lase fetele să joace fotbal.

La nivel de copii și juniori selecția este deschisă oricând. Noi nu percepem taxă pentru fete. Întâmpinăm probleme la părinți, nu găsim deschidere la aceștia pentru a lăsa fetele la fotbal. Spre deosebire de multe țări occidentale, ori zonele de centru-vest ale țării, acolo unde sunt multe fetițe care vin să practice fotbal. Noi suntem mai reținuți din acest punct de vedere, a adăugat Călinescu.

FC Universitatea Galați ocupă locul șase în clasamentul la zi în Liga I. Următorul meci al gălățencelor va avea loc sâmbătă, împotriva multiplei campioane – Olimpia Cluj, cu care a remizat luna trecută la Galați, scor 0-0.

În imagine, Gabi Călinescu, președintele clubului FC Universitatea Galați:

Citit 1367 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.