Continuă disputa Galați - Brăila, pentru un loc în Liga a II-a
Foto: Marian Calestru

Continuă disputa Galați - Brăila, pentru un loc în Liga a II-a
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Lupta pentru promovare dintre Oțelul Galaţi și Dacia Brăila a ajuns în fața ultimului act, după trei întâlniri directe în acest sezon până acum.

Oțelul și Dacia Brăila au remizat la Galați, scor 1-1, în manșa tur a finalei barajului de promovare, iar duminică, la Însurăței, într-un meci televizat la DigiSport și LookSport, se va da lupta finală.

De fiecare dată în cele trei confruntări de până acum dintre cele două echipe, două în sezonul regulat, plus cea din manșa tur, Oțelul a fost echipa care a deschis scorul și care a controlat în multe perioade jocul, însă Dacia Brăila a reușit să obțină rezultate favorabile de fiecare dată. În sezonul regulat a fost 2-1 și 3-2, cu mari regrete din partea gălățenilor că ar fi putut obține mai mult.

Florentin Petre, antrenorul brăilenilor, s-a declarat mulțumit de rezultatul din manșa tur, cu toate că a respins în mod categoric varianta ca echipa sa să încerce să joace la 0-0 în retur, scor de calificare. ”A fost un meci bun, în care oricare echipă putea să câștige. Oțelul a început mai bine partida, dar noi am reușit să o echilibrăm pe parcurs. Sigur că e un rezultat bun să plecăm cu 1-1 și să mutăm soarta promovării pe teren propriu. Categoric nu ne vom apăra să jucăm la 0-0, ci dimpotrivă, vom juca ofensiv pentru că noi doar așa știm să jucăm. Cât timp voi fi antrenor, oriunde m-aș afla, numai ofensiv le voi cere băieților mei să joace”, a spus Petre.

Grigoraș invocă șansa pentru retur

De partea cealaltă, Petre Grigoraș, antrenorul gălățenilor, s-a arătat mulțumit de atitudinea elevilor său, însă nu și de rezultat. ”Îmi pare sincer rău, pentru că atitudinea a fost bună, mai ales că au fost și suporterii în tribune. Cred că meritam mai mult, dar astea-s meciurile de calificare. Mai este un joc în retur, o să încercăm să-i refacem pe cei care au probleme medicale. Săptămâna asta, până la meciul retur, trebuie să facem o strategie pentru a întoarce rezultatul. Nimic nu este jucat, din punctul meu de vedere, sunt două echipe echilibrate, sperăm totuși să avem mai multă șansă”, a spus Grigoraș.

Dacă gălățenii au invocat ghinionul, prin accidentările suferite înaintea și în timpul meciului cu Brăila, de partea cealaltă a fost invocat norocul, pentru golul egalizator a provenit dintr-un autogol.

Meciul Dacia Unirea Brăila - Oțelul Galați, finala barajului de promovare, se va juca duminică, 30 mai 2021, la ora 14:30.

Citit 2393 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 02:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.