Dorinel Munteanu, favoritul suporterilor pentru a reveni la Oțelul

Dorinel Munteanu, favoritul suporterilor pentru a reveni la Oțelul
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Fanii gălățeni și-au manifestat interesul de a-l revedea pe banca tehnică la Galați pe cel care a reușit cea mai mare performanță din istoria fotbalului gălățean.

Ratarea obiectivului de a promova în liga secundă i-a adus pe fanii Oțelului în pragul unei crize de nervi și au invadat internetul cu mii de comentarii referitoare la ceea ce ar trebui făcut de aici înainte pentru a fi îmbunătățite performanțele sportive. Cei mai mulți dintre ei și-au îndreptat atenția către Dorinel Munteanu, antrenorul care a pregătit-o pe Oțelul în urmă cu un deceniu, atunci când reușea să obțină și cele mai importante succese din fotbalul gălățean: câștigarea campionatului și a Supercupei, plus participarea în grupele Ligii Campionilor. Astfel, "Să vină Dorinel!" a devenit laitmotivul din secțiunile de comentarii de pe rețelele sociale pe tema Oțelului din partea suporterilor.

Așa că, după ce Grigoraș a dat chix, locul său ar putea fi luat de Dorinel Munteanu, așa cum s-a petrecut și în 2009, astfel că istoria s-ar putea repeta. Atunci Munteanu a preluat echipa după un sezon nu tocmai reușit, iar la doi ani distanță a adus primul titlu din istoria Galațiului fotbalistic.

Dincolo de faptul că a mai fost la Oțelul și a reușit atunci să obțină rezultate extraordinare, Dorinel Munteanu are avantajul că este stabilit cu domiciliul la Galați. Însă, trebuie ținut cont de faptul că va fi foarte dificil de adus, pentru că este recunoscut ca un antrenor riguros, cu pretenții de profesionalism, puțin probabil de îndeplinit la nivelul celui de-al treilea eșalon. După perioada de la Oțelul, Dorinel le-a mai pregătit pe Dinamo București, Morodvia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Gabala, Astra Giurgiu, Reșița (în două rânduri), Zakho și Concordia Chiajna.

Tase, Niculcea sau din afara orașului

Cu toate că gruparea gălățeană a ratat obiectivul de a promova în Liga a II-a, a rămas, totuși, un potențial punct de atracție pentru antrenori. Tot din sfera fotbalului gălățean, ca variante pentru a prelua echipa pe banca tehnică ar putea fi Viorel Tănase, actualmente implicat în proiectul secției de fotbal de la CSM Galați, ori Ionuț Niculcea, cel care își încheie la finalul lunii Iunie contractul cu Sporting Liești.

Altfel, o altă parte a suporterilor își doresc să fie adus un antrenor din afara orașului, iar un nume vizat ar fi cel al lui Gabriel Paraschiv, care se află la Flacăra Moreni, tot în Liga a III-a.

Citit 3498 ori Ultima modificare Joi, 10 Iunie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.