(2) EURO 2020. Mbappe a îngropat Franţa, în ultimul meci de EURO de la Bucureşti

(2) EURO 2020. Mbappe a îngropat Franţa, în ultimul meci de EURO de la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primele meciuri de la EURO 2020 - VEZI AICI

*

Luni, 28 iunie 2021. Mbappe a îngropat Franţa, în ultimul meci de EURO de la Bucureşti * Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri. Franţa a pierdut un meci pe care l-a avut în mână şi l-a scăpat în ultimele minute ale timpului regulamentar. Elveţia a condus cu 1-0, dar Franţa a întors scorul şi a avut 3-1 până în min. 80, dar Nati a reuşit egalarea (3-3) şi s-a impus la loviturile de departajare, unde singurul care a ratat a fost starul Mbappe. Karim Benzema (57, 59) şi Paul Pogba (75) au marcat golurile francezilor, Haris Seferovic (15, 81) şi Mario Gavranovic (90) au înscris pentru elveţieni, iar la loviturile de departajare au transformat Mario Gavranovic, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ruben Vargas şi Admir Mehmedi, respectiv Paul Pogba, Olivier Giroud, Marcus Thuram, Presnel Kimpembe, Kylian Mbappe ratând ultimul şut.

Ambele echipe şi-au arătat intenţiile ofensive încă din start, iar Varane, Mbappe şi Embolo au creat pericol în primele minute, fără a avea, însă, ocazii clare. Elveţia a deschis scorul în min. 15, prin Seferovic, care a reluat mingea lângă bară, cu capul de lângă Lenglet, la centrarea lui Zuber. Franţa era condusă pentru al treilea meci consecutiv la EURO 2020. De remarcat că Elveţia a înregistrat 16 victorii în cele 17 meciuri în care Seferovic a marcat (un singur eşec). Vicecampioana europeană a avut o ocazie bună de egalare în min. 22, când Sommer i-a luat pur şi simplu mingea din cap lui Benzema, la centrarea lui Rabiot. Francezii au avut posesia, însă au fost lipsiţi de inspiraţie, lenţi, previzibili, fiind anihilaţi rapid de apărarea compactă a echipei antrenate de Vladimir Petkovic. Mbappe (26), care s-a zbătut mult, a tras mult pe lângă poartă de la 23 de metri, Rabiot a fost mai aproape de ţintă (28), cu un şut de la 25 de metri. Atmosfera s-a mai animat puţin în min. 37, când un tânăr a pătruns pe gazon, dar a fost prins imediat de forţele de ordine.

Repriza a doua a fost practic un alt meci, cu multe faze spectaculoase, cu goluri şi cu două echipe care au alternat perioadele bune. Griezmann (47) a şutat de la 27 de metri, pe lângă poartă, iar apoi Nati a replicat prin pătrunderea lui Embolo (50), a cărui în faţa porţii a fost respinsă salvator de Varane din faţa lui Seferovic. Elveţia a primit penalty (după consultarea VAR-ului), în urma unui fault comis de Pavard asupra lui Zuber, însă Ricardo Rodriguez a tras slab şi Lloris a apărat (55). A fost primul penalty apărat de Lloris la naţionala Franţei din 2012. Penalty-ul a făcut mai mult rău Elveţiei, care a acuzat şocul ratării şi Mbappe a avut o ocazie bună (56), însă nu a găsit colţul lung al porţii lui Sommer. Campioana mondială a reuşit să întoarcă scorul în decurs de doar trei minute, prin Benzema. Atacantul lui Real Madrid a egalat în min. 57, agăţând ca o caracatiţă mingea venită de la Mbappe şi trimiţând-o pe lângă portar. În min. 59, Benzema a reluat în plasă de la colţul scurt, după o combinaţie de excepţie reuşită de Griezmann cu Mbappe. Elveţia a fost în degringoladă şi Widmer (68) a fost aproape de autogol, la o ieşire greşită a lui Sommer. Soarta partidei părea tranşată după ce Pogba (75) a marcat al treilea gol al vicecampioanei europene, cu un trasor în vinclu de la 23 de metri. Francezii au zburdat pe teren, iar Coman (77) a trimis un şut, fără probleme pentru Sommer. Fragilitatea apărării echipei din Hexagon în acest meci s-a văzut în min. 81, când Seferovic a trimis în plasă cu capul, de lângă Varane, la centrarea lui Mbabu, reducând din diferenţă. La poarta cealaltă, Rabiot (83) a şutat peste poartă de la 20 de metri şi nimic nu avea să prevadă finalul dramatic al meciului. Noul intrat Gavranovic a avut un gol anulat pentru ofsaid, dar tot el a reuşit golul egalării, trimiţând meciul în prelungiri: Pogba a pierdut o minge la centrul terenului, Xhaka a reuşit o lansare de excepţie a lui Gavranovic (90), acesta l-a driblat pe Kimpembe şi a şutat la colţ de la 18 metri. Franţa putea să smulgă victoria şi calificarea, însă Coman a şutat în bară din careul elveţian (90+4).

În prelungiri, Pavard a avut golul în vârful bocancului, dar şutul său din 10 metri a fost respins în corner de Sommer (95). Spectatorii (arena a fost la jumătate din capacitate) au apreciat spectacolul din teren şi au făcut şi ei spectacol în tribune, prin valuri mexicane şi au scandat de câteva ori ''România! România!''. ''Les Bleus'' au forţat victoria, dar Mbappe a fost neinspirat din nou, a tras pe lângă poartă de la 17 metri (109), a ratat complet şutul din colţul careului mic (110), iar apoi s-a interpus pe traiectoria mingii trimise de Giroud (114). Giroud a avut ultima ocazie a meciului (119), dar lovitura sa cu capul, după centrarea lui Kimpembe (119) a fost prinsă de Sommer. La loviturile de departajare, selecţionerul Deschamps a ales greşit ordinea, expunându-l pe Mbappe, care a părut afectat în timpul jocului de nereuşitele sale, prin desemnarea sa ca al cincilea executant, iar starul lui PSG a capotat. Seria de invincibilitate a Franţei a ajuns la 20 de partide consecutive (eşecul la penalty-uri nu este luat în considerare).

Arena Naţională, care a fost inaugurată de Franţa, pe 6 septembrie 2011, 0-0 cu România, în preliminariile EURO 2012, nu le-a purtat noroc farncezilor. La meci, a asistat şi ministrul francez al Sporturilor, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu. Observator UEFA pentru arbitri este grecul Kyros Vassaras, nimeni altul decât preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina - Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa - Elveţia.

Elveţia va juca în sferturile de finală, pe 2 iulie, la Sankt Petersburg, contra Spaniei.

Franţa - Elveţia 3-3 (0-1, 3-3), după prelungiri; 4-5, la loviturile de departajare

Au marcat: Karim Benzema (57, 59), Paul Pogba (75), respectiv Haris Seferovic (15, 81), Mario Gavranovic (90).

Ricardo Rodriguez (Elveţia) a ratat un penalty în min. 55 (a apărat Hugo Lloris).

Au executat în ordine loviturile de departajare: Mario Gavranovic 0-1 (gol), Paul Pogba 1-1 (gol), Fabian Schaer 1-2 (gol), Olivier Giroud 2-2 (gol), Manuel Akanji 2-3 (gol), Marcus Thuram 3-3 (gol), Ruben Vargas 3-4 (gol), Presnel Kimpembe 4-4 (gol), Admir Mehmedi 4-5 (gol), Kylian Mbappe 4-5 (ratare - a apărat Yann Sommer).

Bucureşti, Arena Naţională

EURO 2020 - optimile de finală

Au evoluat echipele:

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 4. Raphael Varane, 5. Clement Lenglet (20. Kingsley Coman, 46; 26. Marcus Thuram, 111), 3. Presnel Kimpembe - 2. Benjamin Pavard, 6. Paul Pogba, 13. Ngolo Kante, 14. Adrien Rabiot - 7. Antoine Griezmann (17. Moussa Sissoko, 88) - 19. Karim Benzema (9. Olivier Giroud, 94), 10. Kylian Mbappe. Selecţioner: Didier Deschamps.

Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda, 23. Mike Maignan - 8. Thomas Lemar, 12. Corentin Tolisso, 15. Kurt Zouma, 21. Lucas Hernandez, 22. Wissam Ben Yedder, 24. Leo Dubois.

Elveţia: 1. Yann Sommer - 4. Nico Elvedi, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez (18. Admir Mehmedi, 87) - 3. Silvan Widmer (2. Kevin Mbabu, 73), 8. Remo Freuler, 10. Granit Xhaka (căpitan), 14. Steven Zuber (16. Christian Fassnacht, 79) - 23. Xherdan Shaqiri (19. Mario Gavranovic, 73) - 9. Haris Seferovic (22. Fabian Schaer, 97), 7. Breel Embolo (11. Ruben Vargas, 80). Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Rezerve neutilizate: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel - 6. Denis Zakaria, 15. Djibril Sow, 17. Loris Benito, 20. Edimilson Fernandes.

Arbitru: Fernando Andres Rapallini; arbitri asistenţi: Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (toţi din Argentina); al patrulea oficial: Bartosz Frankowski; arbitru de rezervă: Marcin Boniek (ambii din Polonia)

Arbitru video: Juan Martinez Munuera; arbitri asistenţi video: Alejandro Hernandez, Inigo Prieto (toţi din Spania), Massimiliano Irrati (Italia)

Delegat UEFA: Rotem Kamer (Israel), observator UEFA pentru arbitri: Kyros Vassaras (Grecia)

Cartonaşe galbene: Varane (30), Elvedi (32), Rodriguez (61), Xhaka (76), Coman (88), Pavard (91), Akanji (108).

(AGERPRES)

*

Spania - Croaţia, spectacol total * Selecţionata de fotbal a Spaniei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 5-3 (1-1, 3-3), într-un meci care a avut nevoie de prelungiri, luni, la Copenhaga, în optimile de finală ale competiţiei. Naţionala antrenată de Luis Enrique s-a impus meritat în cea mai spectaculoasă partidă de până acum de la EURO 2020 şi una dintre cele mai frumoase din istoria competiţiei.

Croaţia a deschis scorul în minutul 20 după autogolul lui Pedri, la gafa uluitoare a portarului Unai Simon, care nu a fost atent la pasa înapoi trimisă de coechipierul său. Spania a egalat în minutul 38 prin Pablo Sarabia, care a trimis în poartă mingea respinsă de portarul Dominik Livakovic la şutul lui Jose Gaya. La Roja s-a deprins la 3-1 după golurile lui Cesar Azpilicueta (57) şi Ferran Torres (77), însă Croaţia a revenit cu golurile lui Mislav Orsic (85) şi Mario Pasalic (90+2). Ibericii au lovit decisiv prin Alvaro Morata (100) şi Mikel Oyarzabal (103). Spania a început în forţă şi a controlat partida, însă Koke a ratat preluarea în minutul 6, Sarabia a şutat în plasa laterală (13). Koke a ratat o ocazie mare, şutând în Livakovic (16). Spaniolii au cerut penalty în min. 19, când mingea trimisă cu capul de Morata l-a lovit în mână pe Vida. După ce aproape nu a ajuns în careul advers, Croaţia a deschis scorul în minutul 20 în urma unui autogol, vinovat fiind portarul Unai Simon. Spania a acuzat şocul, iar Croaţia a fost periculoasă prin Vlasic (25) şi Kovacic (26). Gaya a şutat din afara careului în coechipierul său Azpilicueta, însă devierea acestuia a trecut pe lângă poartă (37).

Spania a egalat un minut mai târziu, când Sarabia a trimis în poartă mingea respinsă de Livakovic la şutul lui Gaya. Sarabia a înscris şi în ultimul meci al echipei sale din faza grupelor, 5-0 cu Slovacia.

Spania a început în atac şi repriza a doua. Livakovic a fost atent la recentrarea lui Sarabia (52), dar nu a putut face nimic cinci minute mai târziu, la lovitura de cap a fundaşului Cesar Azpilicueta din marginea careului mic. Cel care a centrat la faza golului doi al Spaniei a fost Ferran Torres. Fundaşul croat Gvardiol (19 ani), vinovat la golul lui Azpilicueta, a avut şansa golului în min. 67, dar Simon a apărat. Echipa antrenată de Zlatko Dalic a atacat mai mult, dar Spania a punctat din nou în min. 77, când o lovitură liberă din propria jumătate de teren l-a găsit pe Ferran Torres, ce a profitat de lipsa de experienţă a lui Gvardiol şi l-a executat cu sânge rece pe Livakovic. Torres marcase şi el în victoria cu Slovacia. Croaţia nu s-a împăcat cu înfrângerea, a presat şi a redus din handicap în min. 85 prin Mislav Orsic la capătul unei acţiuni prelungite. Mario Pasalic, intrat de ceva mai mult de zece minute, a egalat în min. 90+2, servit de Orsic, cel care fusese introdus în min. 67. Orsic, care a fost luni la primul meci la turneul final, nu mai înscrisese până acum la naţională.

Croaţia a dominat în primele minute ale prelungirilor, iar Orsic îşi putea trece în cont dubla (92), apoi Simon a salvat în faţa lui Kramaric la o acţiune iniţiată de Orsic (96). Spania a trecut peste momentele grele şi fundaşul Vida a intervenit în faţa lui Dani Olmo, fostul jucător al lui Dinamo Zagreb (97). Slăbiciunile apărării croate au fost taxate, iar Morata a profitat de marcajul larg al lui Breakalo şi i-a readus pe iberici în avantaj, fructificând pasa lui Dani Olmo (100). Croaţia a încercat să egaleze din nou, iar Simon a fost atent la şutul lui Kramaric (103). În acelaşi minut, Spania s-a desprins după golul lui Oyarzabal, servit de acelaşi Dani Olmo. Morata putea reuşi dubla (105). Croaţia nu a renunţat la luptă, iar Budimir a avut o ocazie mare (106). Olmo şi Fabian Ruiz îşi puteau trece şi ei numele printre marcatori (120).

La Campionatul European, Spania este prima naţională care înscrie cinci goluri în două meciuri consecutive, după 5-0 cu slovacia în ultima etapă a fazei grupelor.

Spania nu mai atinsese sferturile de finală la un turneu major de la EURO 2012, competiţie pe care a câştigat-o.

Spania va juca în sferturi cu câştigătoarea meciului Franţa - Elveţia, programat luni pe Arena Naţională din Bucureşti.

Croaţia - Spania 3-5 (1-1, 3-3, 3-5), după prelungiri

Au marcat: Pedri (autogol, 20), Mislav Orsic (85), Mario Pasalic (90+2), respectiv Pablo Sarabia (38), Cesar Azpilicueta (57), Ferran Torres (77), Alvaro Morata (100), Mikel Oyarzabal (103)

Copenhaga - Stadion Parken

EURO 2020 - optimile de finală

Au evoluat echipele:

Croaţia: 1. Dominik Livakovic - 22. Josip Juranovic, 21. Domagoj Vida, 5. Duje Caleta-Car, 25. Josko Gvardiol - 10. Luka Modric (căpitan; 26. Luka Ivanusec, 113), 11. Marcelo Brozovic, 8. Mateo Kovacic (14. Ante Budimir, 79) - 13. Nikola Vlasic (15. Mario Pasalic, 79), 20. Bruno Petkovic (9. Andrej Kramaric, 46), 17. Ante Rebic (18. Mislav Orsic, 67). Selecţioner: Zlatko Dalic.

Rezerve neutilizate: 12. Lovre Kalinic, 23. Simon Sluga - 2. Sime Vrsaljko, 7. Josip Brekalo, 16. Mile Skoric, 19. Milan Badelj, 24. Domagoj Bradaric.

Spania: 23. Unai Simon - 2. Cesar Azpilicueta, 12. Eric Garcia (4. Pau Torres, 72), 24. Aymeric Laporte, 14. Jose Gaya (18. Jordi Alba, 78) - 8. Koke (17. Fabian Ruiz, 78), 5. Sergio Busquets (căpitan; 16. Rodri, 101), 26. Pedri - 11. Ferran Torres (21. Mikel Oyarzabal, 88), 7. Alvaro Morata, 22. Pablo Sarabia (19. Dani Olmo, 71). Selecţioner: Luis Enrique.

Rezerve neutilizate: 1. David de Gea, 13. Robert Sanchez - 3. Diego Llorente, 6. Marcos Llorente, 9. Gerard Moreno, 10. Thiago Alcantara.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toţi din Turcia); al patrulea oficial: Andreas Ekberg; arbitru de rezervă: Mehmet Culum (ambii din Suedia)

Arbitru video: Bastian Dankert; arbitri asistenţi video: Christian Dingert, Christian Gittelmann (toţi din Germania), Pawel Gil (Polonia)

Delegat UEFA: Jovan Surbatovic (Serbia), observator UEFA pentru arbitri: Bo Karlsson (Suedia)

Cartonaş galbene: Brozovic (73), Caleta-Car (84)

(AGERPRES)

*

Belgia a învins Portugalia, campioana en-titre * Naţionala de fotbal a Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, într-un meci din optimile de finală. Liderul clasamentului FIFA a câştigat prin golul superb marcat de Thorgan Hazard (42). Meciul, un cap de afiş al optimilor, a fost unul destul de echilibrat, deşi portughezii au avut o posesie mai bună la final (56%), iar belgienii un singur şut pe poartă.

Lusitanii au ratat prima ocazie a meciului, prin Diogo Jota (6), al cărui şut din careu s-a dus pe lângă poartă. Ronaldo (25) a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Courtois a respins. Belgia, deşi a mai avut acţiuni ofensive, a ameninţat serios poarta lui Rui Patricio abia în min. 37, când Meunier a şutat cu exteriorul, dar balonul a ocolit vinclu. ''Diavolii roşii'' au deschis scorul în min. 42, când Thorgan Hazard a marcat cu un şut superb cu efect de la 20 de metri, la care portarul Rui Patricio putea face mai mult.

Repriza secundă a aparţinut Portugaliei, care a căutat cu insistenţă golul egalării, însă nu a găsit decât arareori culoare spre poarta lui Courtois. Ronaldo a avut un şut blocat (54) de Vermaelen, Diogo Jota (58) a şutat peste poartă de la 12 metri, ratând o mare ocazie, Joao Felix (61) a trimis cu capul pe poartă, dar Courtois a reţinut, Bruno Fernandes (62) a trimis ţintă de la 20 de metri. Belgia a avut câteva contre cu potenţial, care însă nu şi-au atins obiectivul, lipsind de fiecare dată ultima pasă. Lukaku s-a remarcat doar în min. 63, când a finalizat cu un şut de la 18 metri peste poartă. Ronaldo (76) a trimis un şut slab, fără probleme pentru Courtois, portarul lui Real Madrid respingând apoi mingea trimisă cu capul de Ruben Dias (82). Ocazia cea mai mare a portughezilor a fost irosită de Guerreiro (83), al cărui şut de la 16 metri s-a dus în bară. Andre Silva (88) a fost blocat la sacrificiu de Courtois, iar la ultima oportunitate a lusitanilor, Felix (90+5) a şutat puţin pe lângă poartă. Cristiano Ronaldo încheie astfel probabil ultimul său turneu final de EURO cu recordul de goluri al competiţiei (15) şi de prezenţe la turneele finale (25), precum şi de goluri la general (preliminarii incluse) - 45 de reuşite.

Portugalia venea după cinci meciuri fără înfrângere în faţa Belgiei, care are un bilanţ de excepţie în ultimele 27 de partide - 23 de victorii, 3 egaluri, un eşec. Echipa lui Robert Martinez e neînvinsă de 13 partide (11 victorii, două egaluri) şi a egalat recordul de victorii consecutive la EURO (preliminarii şi turnee finale), 14, deţinut de Germania şi Italia. Belgia a ajuns la 35 de meciuri consecutive în care a marcat, ultima sa partidă fără gol înscris fiind semifinala Cupei Mondiale din 2018 cu Franţa (0-1).

În sferturi, Belgia va înfrunta Italia, în data de 2 iulie, la Munchen.

Belgia - Portugalia 1-0 (1-0)

A marcat: Thorgan Hazard (42).

Sevilla, Stadion La Cartuja

EURO 2020 - optimile de finală

Au evoluat echipele:

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 5. Jan Vertonghen, 3. Thomas Vermaelen - 15. Thomas Meunier, 8. Youri Tielemans, 6. Axel Witsel, 16. Thorgan Hazard (19. Leander Dendoncker, 90+5) - 7. Kevin De Bruyne (14. Dries Mertens, 48), 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan; 11. Yannick Carrasco, 87). Selecţioner: Roberto Martinez.

Rezerve neutilizate: 12. Simon Mignolet, 13. Matz Sels - 4. Dedryck Boyata, 18. Jason Denayer, 23. Michy, Batshuayi, 24. Leandro Trossard, 25. Jeremy Doku, 26. Dennis Praet.

Portugalia: 1. Rui Patricio - 20. Diogo Dalot, 4. Ruben Dias, 3. Pepe, 5. Raphael Guerreiro - 8. Joao Moutinho (11. Bruno Fernandes, 56), 26. Joao Palhinha (13. Danilo, 78), 16. Renato Sanches (24. Sergio Oliveira, 78) - 10. Bernardo Silva (23. Joao Felix, 56), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan), 21. Diogo Jota (9. Andre Silva, 70). Selecţioner: Fernando Santos.

Rezerve neutilizate: 12. Anthony Lopes, 22. Rui Silva - 2. Nelson Semedo, 6. Jose Fonte, 18. Ruben Neves, 25. Nuno Mendes.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp (toţi din Germania); al patrulea oficial: Gheorghi Kabakov; arbitru de rezervă: Martin Margaritov (ambii din Bulgaria)

Arbitru video: Marco Fritz; arbitri asistenţi video: Christian Dingert, Christian Gittelmann, Bastian Dankert (toţi din Germania)

Delegat UEFA: Iveta Bankova (Bulgaria), observator UEFA pentru arbitri: David Fernandez Borbalan (Spania)

Cartonaşe galbene: Palhinha (45), Dalot (51), Vermaelen (72), Pepe (77), Alderweireld (81).

(AGERPRES)

*

Duminică, 27 iunie 2021. Olanda, învinsă surprinzător de Cehia * Echipa de fotbal a Cehiei a produs o mare surpriză la EURO 2020, prin victoria în faţa formaţiei Olandei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în optimile de finală ale competiţiei. Cehia a făcut un meci aproape perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Tomas Holes (68) şi Patrik Schick (80), în faţa unei echipe care impresionase în grupe. Batavii au dezamăgit în acest meci, în care în repriza secundă practic nu au existat, în condiţiile în care au jucat în zece din min. 56, neavând în cele 98 de minute jucate niciun şut pe poartă.

Oranje a avut prima fază periculoasă a meciului, în min. 8, dar Depay a tras pe lângă ţintă, după ce de Ligt a încercat să trimisă cu capul spre poartă, dar nu a făcut decât să respingă. Echipa antrenată de Frank de Boer a fost aproape de gol în min. 13, când portarul Vaclik a ieşit complet aiurea, dar Dumfries a fost blocat in extremis de Kalas. Cehii au creat prima fază notabilă la poarta lui Stekelenburg în min. 22, când Soucek a deviat cu capul spre colţul lung centrarea lui Sevcik. În min. 28, Schick a tras de la 20 de metri, dar Stekelenburg (38 de ani) a reţinut. Ambele echipe şi-au mai creat situaţii de poartă până la pauză, dar şutul lui Malena a fost respins de Celustka (31), iar Barak (38) a fost blocat în careu de fundaşul de Ligt. Dumfries (39) a trimis o centrare periculoasă în faţa porţii, dar Vaclik a respins cu genunchiul.

Momentul psihologic al partidei s-a consumat în min. 52, când Malen a scăpat singur cu portarul Vaclik, dar nu a reuşit să îl dribleze, iar la atacul cehilor fundaşul de Ligt a alunecat şi a comis henţ în postură de ultim apărător, fiind eliminat de rusul Karasev (56), după consultarea arbitrajului video (iniţial primise doar galben). Din acest moment, olandezii au ieşit complet din joc, nereuşind practic să mai pună în pericol poarta cehă, în timp ce jucătorii antrenaţi de Silhavy şi-au creat ocazii după ocazii. Kaderabek (65) a tras slab din poziţie excelentă, iar Dumfries a blocat salvator. Cehia a deschis scorul în min. 68, când Holes a reşuat cu capul din 4 metri o minge recentrată de Kalas. Stekelenburg a fost la post la şuturile trimis din afara careului de Soucek (77) şi Masopust (78), dar nu a mai putut face nimic la mingea trimisă de Schick la colţul scurt (80), din centrarea lui Holes. Pentru Schick a fost al patrulea său gol la EURO 2020.

Până la acest meci, Olanda nu reuşise să marcheze în doar unul din ultimele sale 11 meciuri de la EURO. Olanda a fost echipa cu cel mai bun atac în faza grupelor, având opt goluri marcate.

Cehia, campioană euroepană în 1976 şi vicecampioană europeană în 1996, va juca în sferturi contra Danemarcei, pe 3 iulie, la Baku.

Olanda - Cehia 0-2 (0-0)

Au marcat: Tomas Holes (68), Patrik Schick (80).

Budapesta, Puskas Arena: 52.834 spectatori

EURO 2020 - optimile de finală

Au evoluat echipele:

Olanda: 1. Maarten Stekelenburg - 22. Denzel Dumfries, 6. Stefan de Vrij, 3. Matthijs de Ligt, 17. Daley Blind (25. Jurrien Timber, 81), 12. Patrick van Aanholt (7. Steven Berghuis, 81) - 15. Marten de Roon (19. Wout Weghorst, 73), 8. Georginio Wijnaldum (căpitan), 21. Frenkie de Jong - 10. Memphis Depay, 18. Donyell Malen (11. Quincy Promes, 57). Selecţioner: Frand de Boer.

Rezerve neutilizate: 13. Tim Krul, 23. Marco Bizot - 2. Joel Veltman, 4. Nathan Ake, 5. Owen Wijndal, 14. Davy Klaassen, 16. Ryan Gravenberch, 26. Cody Gakpo.

Cehia: 1. Tomas Vaclik - 5. Vladimir Coufal, 3. Ondrej Celustka, 6. Tomas Kalas, 2. Pavel Kaderabek - 9. Tomas Holes (21. Alex Kral, 85), 15. Tomas Soucek (căpitan) - 12. Lukas Masopust (14. Jakub Jankto, 79), 7. Antonin Barak (26. Michal Sadilek, 90+2), 13. Petr Sevcik (19. Adam Hlozek, 85) - 10. Patrik Schick (11. Michael Krmencik, 90+2). Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Rezerve neutilizate: 16. Ales Mandous - 23. Tomas Koubek - 4. Jakub Brabec, 20. Matej Vydra, 22. Ales Mateju, 24. Tomas Pekhart, 25. Jakub Pesek.

Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Igor Demeşko, Maksim Gavrilin (toţi din Rusia); al patrulea oficial: Stéphanie Frappart; arbitru de rezervă: Mikael Berchebru (ambii din Franţa)

Arbitru video: Stuart Attwell; arbitri asistenţi video: Chris Kavanagh, Lee Betts (toţi din Anglia), Pawel Gil (Polonia)

Delegat UEFA: Radenko Mijatovic (Slovenia), observator UEFA pentru arbitri: Roberto Rosetti (Italia)

Cartonaşe galbene: Dumfries (46), Coufal (56), F. de Jong (85).

Cartonaş roşu: de Ligt (56).

(AGERPRES)

*

Italia a avut nevoie de prelungiri în faţa Austriei * Selecţionata de fotbal a Italiei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Austriei cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0), într-un meci care a avut nevoie de prelungiri, sâmbătă seara, la Londra, în optimile de finală ale competiţiei. Squadra Azzurra, după trei meciuri foarte bune în grupă, a câştigat greu, prin golurile marcate de Federico Chiesa (95) şi Matteo Pessina (105), însă a tremurat pentru calificare după golul lui Sasa Kalajdzic (114). Italia nu a mai arătat decât parţial jocul spectaculos de până acum, replica Austriei fiind una remarcabilă, cu mult peste ceea ce a arătat în meciurile de la Bucureşti şi Amsterdam (din grupă).

Austriecii au început curajos şi după zece minute aveau o posesie de 65%. Italia a depăşit momentul şi a preluat controlul jocului, iar apoi au început să apară şi ocaziile de gol. Spinazzola (11) a şutat din unghi, dar pe lângă poartă, Insigne (14) a tras din partea stânga, dar Bachmann a reţinut. Prima mare ocazie de gol a fost semnată de Barella (17), care a tras din marginea careului, dar Bachmann a respins cu un reflex cu piciorul. Austria a avut o şansă notabilă în prima parte, însă Arnautovic (18) a şutat de la 25 metri, peste poartă. Immobile (25) a fost deposedat in extremis de Alaba la o fază clară de gol, după care a tras prin surprindere de la 25 de metri, mingea lovind vinclul porţii lui Bachmann (32). În finalul primei reprize, Bachmann s-a remarcat şi la şutul lui Spinazzola de la 16 metri (43).

Italia a făcut o repriză secundă mai slabă, cu multe erori, iar austriecii nu s-au lăsat invitaţi, avansând liniile şi creând pericol la poarta lui Donnarumma. Alaba a trimis puţin peste ţintă din lovitură liberă de la 16 metri (52). Sabitzer (61) a şutat de la 24 de metri, dar mingea a fost deviată de Bonucci în corner. Arnautovic (63) a şutat pe colţul scurt, dar Donnarumma a prins. Austria a reuşit chiar să marcheze (65), prin Arnautovic, la o minge recentrată de Alaba, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid. Sabitzer a mai avut o oportunitate (68), dar a tras de la 22 de metri, pe lângă poartă. Schimbările aduse de Mancini (Chiesa şi Pessina) au început să îşi arate roadele, şi Italia a iniţiat câteva acţiuni periculoase, însă Insigne (72) a tras din careu pe lângă poartă, iar Berardi (83) a ratat reluarea din foarfecă, meciul ajungând în prelungiri.

Chiesa a dat primul semnat (94), cu un şut din lateral dreapta, prins de portar. Un minut mai târziu, Spinazzola a trimis o diagonală, Chiesa a controlat mingea şi a trecut de Laimer, iar apoi a şutat din unghi la colţul lung, deschizând scorul. Bachmann a salvat un gol ca şi făcut (104), la lovitura liberă a lui Insigne, iar apoi Pessina a majorat diferenţa italienilor (105), după un dribling, cu un şut din unghi, la o minge aşezată de Acerbi. Austria s-a aruncat în atac cu ultimele forţe şi a reuşit să se apropie periculos de poarta lui Donnarumma. Portarul italian a avut o intervenţie salutară (106) la şutul lui Schaub de la 25 de metri. Sabitzer a ratat o mare şansă de gol (111), luftând din careu, iar apoi trăgând imprecis. Echipa antrenată de Franco Foda a marcat în min. 114 un gol al speranţei, prin masivul Kalajdzic, atacantul lui Stuttgart, reluând cu capul din cădere, la colţul scurt, în urma cornerului executat de Schaub. Acesta a fost primul gol încasat de Italia în ultimele 12 partide. Italienii au ratat mai multe contraatacuri supranumerice, pe care le-au tratat cu superficialitate, cea mai mare ocazie consemnându-se în min. 119, când Chiesa l-a lobat pe Bachmann, dar Trimmel a respins din faţa porţii goale.

Italia este neînvinsă acum în faţa Austriei de 14 meciuri internaţionale (10 victorii, 4 egaluri), ultimul eşec în partidele directe înregistrându-se în 1960. Meciul de pe Wembley a fost primul pentru Austria în fazele eliminatorii la EURO, precedentul turneu major la care a ajuns într-o astfel de fază fiind Cupa Mondială din 1954.

Italia, a doua echipe calificată în sferturi, după Danemarca (4-0 cu Ţara Galilor), va juca în faza următoare contra câştigătoarei dintre Belgia şi Portugalia, pe 2 iulie, la Munchen.

Italia - Austria 2-1 (0-0, 0-0), după prelungiri

Au marcat: Federico Chiesa (95), Matteo Pessina (105), respectiv Sasa Kalajdzic (114).

Londra, Stadionul Wembley

EURO 2020 - optimile de finală

Au evoluat echipele:

Italia: 21. Gianluigi Donnarumma - 2. Giovanni Di Lorenzo, 19. Leonardo Bonucci (căpitan), 15. Francesco Acerbi, 4. Leonardo Spinazzola - 18. Nicolo Barella (12. Matteo Pessina, 68), 8. Jorginho, 6. Marco Verratti (5. Manuel Locatelli, 67) - 11. Domenico Berardi (14. Federico Chiesa, 84), 17. Ciro Immobile (9. Andrea Belotti, 84), 10. Lorenzo Insigne (16. Bryan Cristante, 108). Selecţioner: Roberto Mancini.

Rezerve neutilizate: 1. Salvatore Sirigu, 26. Alex Meret - 13. Emerson, 20. Federico Bernardeschi, 22. Giacomo Raspadori, 23. Alessandro Bastoni, 25. Rafael Toloi.

Austria: 13. Daniel Bachmann - 21. Stefan Lainer (16. Christopher Trimmel, 114), 3. Aleksandar Dragovic, 4. Martin Hinteregger, 8. David Alaba (căpitan) - 23. Xaver Schlager (11. Michael Gregoritsch, 106), 10. Florian Grillitsch (17. Louis Schaub, 106) - 24. Konrad Laimer (6. Stefan Ilsanker, 113), 9. Marcel Sabitzer, 19. Christoph Baumgartner (18. Alessandro Schoepf, 90) - 7. Marko Arnautovic (25. Sasa Kalajdzic, 97). Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve neutilizate: 1. Alexander Schlager, 12. Pavao Pervan - 2. Andreas Ulmer, 5. Stefan Posch, 14. Julian Baumgartlinger, 15. Philipp Lienhart.

Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenţi: Gary Beswick, Adam Nunn (toţi din Anglia); al patrulea oficial: Sandro Schaerer; arbitru de rezervă: Stephane De Almeida (ambii din Elveţia)

Arbitru video: Stuart Attwell; arbitri asistenţi video: Chris Kavanagh, Lee Betts (toţi din Anglia), Pol van Boekel (Olanda)

Observator UEFA pentru arbitri: Darko Ceferin (Slovenia)

Cartonaşe galbene: Arnautovic (2), Di Lorenzo (50), Barella (51), Hinteregger (103), Dragovic (120+1).

(AGERPRES)

*

Danemarca, prima echipă calificată în sferturi * Danemarca este prima echipă calificată în sferturile de finală ale EURO 2020 la fotbal, după ce a învins selecţionata Ţării Galilor cu scorul de 4-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Johan Cruijff ArenA din Amsterdam. Danezii au obţinut o victorie răsunătoare, prin golurile marcate de Kasper Dolberg (27, 48), Joakim Maehle (89), Martin Braithwaite (90+6). Danemarca, prin echipă care a trecut de grupă în istoria EURO după ce a pierdut primele două meciuri, a fost de departe echipa mai bună, câştigând la scor în ziua în care se împlineau 29 de ani de când cucerea titlul continental (2-0 cu Germania în finală).

Paradoxal, galezii au început mai ofensiv, au pasat mai bine şi au reuşit să îşi creeze primele ocazii de gol. Bale a trimis de două ori pe lângă poartă (10, 12), cu şuturi de afara careului, iar James (18) a tras pe spaţiul porţii, dar Schmeichel nu a avut emoţii. Danemarca a pus stăpânire pe joc treptat, iar în min. 27 a reuşit să deschidă scorul - Dolberg şutând foarte bine, cu efect la colţ, de la circa 20 de metri. Acelaşi Dolberg (32) a creat pericol la poarta galeză, la centrarea lui Damsgaard, însă Ward a fost atent.Ward, care e coleg cu Schmeichel la Leicester City, a acordat corner în finalul primei reprize (45+1), la un şut al lui Maehle la colţul scurt.

Danemarca a avut un debut perfect de repriză secundă, Dolberg marcând din apropiere (48), după o respingere greşită a lui Neco Williams la centrarea lui Braithwaite. Fostul atacant al lui Ajax a reuşit dubla la Amsterdam, pe un teren pe care îl cunoaşte foarte bine. Echipa antrenată de Rob Page a încercat să dea replica, dar fără a se apropia prea periculos de poarta lui Schmeichel. Bale (53) a reluat imprecis o minge cu capul, deşi Moore era în poziţie mai bună. Apoi, Christensen a blocat şutul lui James (59), iar Allen (63) a tras din voleu de la 18 metri, peste poartă. Danezii s-au mulţumit să se apere în faţa unei echipe lente, lipsită de inspiraţie, încercând să dea noi lovituri pe contraatac. Jensen a fost aproape de gol (65), dar şutul său la colţul lung s-a dus milimetric pe lângă bară. Pe final, galezii au căzut complet, iar Braithwaite a trimis în bară din câţiva metri, la o minge respinsă de portar la lovitura de cap a lui Cornelius (86). Maehle (89), găsit complet liber de Jensen, a şutat la colţul scurt şi a făcut 3-0. Braithwaite (90+6) şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după o combinaţie cu Cornelius, golul fiind validat de VAR. În plus, galezii au încheiat în zece, Harry Wilson primind cartonaş roşu (90) pentru un fault dur la Maehle.

În sferturi, pe 3 iulie, Danemarca va întâlni câştigătoarea dintre Olanda şi Cehia, la Baku.

Ţara Galilor - Danemarca 0-4 (0-1)

Au marcat: Kasper Dolberg (27, 48), Joakim Maehle (89), Martin Braithwaite (90+6).

Amsterdam, Johan Cruijff ArenA

EURO 2020 - optimi de finală

Au evoluat echipele:

Ţara Galilor: 12. Danny Ward - 14. Connor Roberts (3. Neco Williams, 40), 22. Chris Mepham, 6. Joe Rodon, 4. Ben Davies - 16. Joe Morrell (8. Harry Wilson, 60), 7. Joe Allen - 11. Gareth Bale (căpitan), 10. Aaron Ramsey, 20. Daniel James (19. David Brooks, 78)- 13. Kieffer Moore (9. Tyler Roberts, 78). Selecţioner: Rob Page.

Rezerve neutilizate: 1. Wayne Hennessey, 21. Adam Davies - 2. Chris Gunter, 5. Tom Lockyer, 18. Jonny Williams, 23. Dylan Levitt, 24. Ben Cabango, 26. Matthew Smith.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel - 6. Andreas Christensen, 4. Simon Kjaer (căpitan; 2. Joachim Andersen, 77), 3. Jannik Vestergaard - 17. Jens Stryger Larsen (26. Nicolai Boilesen, 77), 23. Pierre-Emile Hojbjerg, 8. Thomas Delaney (24. Mathias Jensen, 60), 5. Joakim Maehle - 9. Martin Braithwaite, 12. Kasper Dolberg (21. Andreas Cornelius, 69), 14. Mikkel Damsgaard (15. Christian Norgaard, 60). Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Rezerve neutilizate: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Ronnow - 7. Robert Skov, 11. Andreas Olsen, 13. Mathias Jorgensen, 19. Jonas Wind, 25. Anders Christiansen.

Arbitru: Daniel Siebert; arbitri asistenţi: Jan Seidel, Rafael Foltyn (toţi din Germania); al patrulea oficial: Ovidiu Haţegan; arbitru de rezervă: Sebastian Gheorghe (ambii din România)

Arbitru video: Bastian Dankert; arbitri asistenţi video: Christian Dingert, Christian Gittelmann, Marco Fritz (toţi din Germania)

Observator UEFA pentru arbitri: Jaap Uilenberg (Olanda)

Cartonaşe galbene: Rodon (26), Moore (40), Brooks (80), Bale (90+3).

Cartonaş roşu: Wilson (90).

(AGERPRES)

*

Miercuri, 23 iunie 2021. Franţa a câştigat Grupa F şi va juca la Bucurteşti * Campioana mondială Franţa va veni la Bucureşti în optimile de finală ale turneului final EURO 2020 la fotbal, deoarece a câştigat Grupa F, după ce a terminat la egalitate cu campioana europeană Portugalia, 2-2 (1-1), miercuri seara, pe Puskas Arena din Budapesta. La capătul unui meci spectaculos, cele două echipe au terminat nedecis, în urma dublelor reuşit de Cristiano Ronaldo (31 - penalty, 60 - penalty), pentru lusitani, respectiv Karim Benzema (45+2 - penalty, 46). Franţa va juca în optimi cu Elveţia, pe Arena Naţională.

Meciul de la Budapesta a fost şi o reeditare a finalei de acum cinci ani, în care Portugalia s-a impus cu 1-0, după prelungiri. Partida s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, dacă nu neapărat prin nivelul de joc, măcar prin recordurile lui Ronaldo şi dramatism. Ronaldo s-a remarcat prima oară în min. 6, când a trimis cu capul spre poartă la centrarea lui Renato Sanches, însă fără probleme pentru Lloris. ''Le Bleus'' puteau deschide scorul în min. 16, când Pogba l-a lansat pe Mbappe, iar acesta a şutat din marginea careului, în situaţie de unu la unu cu portarul, dar Rui Patricio a respins. Ronaldo a trimis imprecis din voleu (20), după o minge respinsă de Varane. Portugalia, care este şi deţinătoarea trofeului în Liga Naţiunilor, a primit penalty în min. 27, când, la o centrare în careu, portarul Lloris l-a lovit dur cu pumnul în cap pe Danilo, scăpând doar cu un cartonaş galben. Ronaldo a transformat lovitura de pedeapsă (31). Echipa antrenată de Fernando Santos a controlat în continuare jocul, dar cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, Karim Benzema egalând în finalul primei reprize (45+2) dintr-un penalty acordat după un duel între Nelson Semedo şi Mbappe. Pentru Benzema a fost primul gol marcat la naţională din octombrie 2015.

Franţa a început repriza secundă în forţă, iar Benzema a înscris după doar 46 de secunde, dejucând pasul la ofsaid făcut de Ruben Dias, la pasa lui Pogba. Ronaldo a fost periculos (49), însă a trimis pe lângă poartă la centrarea lui Guerreiro. Atacantul lui Juventus a obţinut şi penalty-ul din care a egalat, centrarea sa fiind oprită cu mâna de fundaşul Kunde (60). Ronaldo a dus astfel recordul de goluri marcate la EURO la 14, el având cinci reuşite la actuala ediţie. Totodată, Ronaldo a egalat recordul de 109 goluri pentru o echipă naţională, deţinut de iranianul Ali Daei. Ronaldo a ajuns la 21 de goluri marcat la EURO şi Cupa Mondială, un alt record. El are, de asemenea, 48 de goluri marcate în ultimele 45 de partide jucate de el la naţionala Portugaliei. Franţa a avut şansa de a obţine victoria, însă şutul lui Pogba de la 22 de metri (68) a fost respins în bară de portarul Rui Patricio, iar apoi goalkeeper-ul a deturnat şi şutul din unghi al lui Griezmann. Jocul s-a liniştit apoi, cele două echipe evitând să rişte inutil pe final, dar a mai existat o fază controversată, care putea aduce un penalty pentru echipa pregătită de Deschamps, în min. 90+3, când Kingsley Coman a fost călcat de Bruno Fernandes pe linia careului, însă nu s-a dictat nimic, în ciuda verificărilor făcute de VAR.

Franţa e neînvinsă în ultimele sale 19 partide oficiale (14 victorii, 5 egaluri), ultimul eşec fiind cel suferit în faţa Turciei (0-2), în iunie 2019. Portugalia are doar trei eşecuri în ultimele 32 de partide internaţionale (19 victorii, 10 egaluri).

Dacă Franţa va juca împotriva Elveţiei la Bucureşti, luni, Portugalia va întâlni Belgia, duminică, la Sevilla.

Portugalia - Franţa 2-2 (1-1)

Au marcat: Cristiano Ronaldo (31 - penalty, 60 - penalty), respectiv Karim Benzema (45+2 - penalty, 46).

Budapesta, Puskas Arena: 54.886 spectatori

EURO 2020 - Grupa F

Au evoluat echipele:

Portugalia: 1. Rui Patricio - 2. Nelson Semedo (20. Diogo Dalot, 79), 4. Ruben Dias, 3. Pepe, 5. Raphael Guerreiro - 8. Joao Moutinho (18. Ruben Neves, 73), 13. Danilo (26. Joao Palhinha, 46), 16. Renato Sanches (24. Sergio Oliveira, 87) - 10. Bernardo Silva (11. Bruno Fernandes, 72), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan), 21. Diogo Jota. Selecţioner: Fernando Santos.

Rezerve neutilizate: 12. Anthony Lopes, 22. Rui Silva - 6. Jose Fonte, 9. Andre Silva, 14. William Carvalho, 15. Rafa Silva, 23. Joao Felix.

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 25. Jules Kounde, 4. Raphael Varane, 3. Presnel Kimpembe, 21. Lucas Hernandez (18. Lucas Digne, 46; 14. Adrien Rabiot, 52) - 6. Paul Pogba, 13. Ngolo Kante - 12. Corentin Tolisso (20. Kingsley Coman, 66), 7. Antoine Griezmann (17. Moussa Sissoko, 87), 10. Kylian Mbappe - 19. Karim Benzema. Selecţioner: Didier Deschamps.

Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda, 23. Mike Maignan - 2. Benjamin Pavard, 5. Clement Lenglet, 8. Thomas Lemar, 9. Olivier Giroud, 15. Kurt Zouma, 22. Wissam Ben Yedder.

Arbitru: Antonio Mateu Lahoz; arbitri asistenţi: Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (toţi din Spania); al patrulea oficial: Ovidiu Haţegan; arbitru de rezervă: Sebastian Gheorghe (ambii din România)

Arbitru video: Alejandro Hernandez; arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez, Inigo Prieto, Juan Martínez Munuera (toţi din Spania)

Delegat UEFA: Radenko Mijatovic (Slovenia), observator UEFA pentru arbitri: Nicola Rizzoli (Italia)

Cartonaşe galbene: Lloris (28), Lucas Hernandez (36), Griezmann (40), Kimpembe (83).

(AGERPRES)

*

Germania s-a calificat în optimi cu mari emoţii * Echipa de fotbal a Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale turneului final EURO 2020, după ce a remizat cu selecţionata Ungariei, scor 2-2 (1-2), în meciul ce a avut loc miercuri seara, pe Fussball Arena din Munchen, în Grupa F a competiţiei. Ungaria a condus cu 1-0 şi 2-1, după golurile lui Adam Szalai (minutul 11) şi Andras Schaefer (68). Germania a înscris prin Kai Havertz (66) şi Leon Goretzka (84). Germania a încheiat pe locul 2, cu 4 puncte, câte a avut şi Portugalia, ocupanta locului 3, echipă care a fost învinsă de Mannschaft în meciul direct (4-2). Franţa, cu 5 puncte, a câştigat grupa, considerată cea mai puternică de la această competiţie, iar Ungaria, cu 2 puncte, s-a clasat pe ultimul loc. În optimi de finală, Germania va întâlni Anglia pe 29 iunie, pe stadionul londonez Wembley.

La Munchen, Ungaria a părut mult timp capabilă să reuşească una din cele mai mari surprize din istoria competiţiei în faţa unei echipe care a fost de nerecunoscut, departe de evoluţiile bune din primele meciuri de la acest turneu. Germanul Kimmich a ratat prima ocazie în minutul 4. Ungaria a deschis scorul în minutul 11 împotriva cursului jocului, pe contraatac, prin Adam Szalai, cu o lovitură de cap, după o centrare de pe dreapta a lui Roland Sallai. Germania, care ar fi fost eliminată în cazul unui eşec, a presat în căutarea egalării, însă a fost greoaie, lipsită de inspiraţie şi uneori de şansă, iar mulţi jucători au prins o zi slabă. Havertz a trimis periculos în faţa porţii (min. 17), apoi gazdele au ratat două ocazii într-un singur minut, 21, prin Hummels (bară) şi Ginter. Ungaria s-a apărat foarte bine, supraaglomerat, şi aproape că nu a mai fost în pericol până în ultimul minut al primei reprize, când Havertz a avut o execuţie neinspirată.

Prima situaţie notabilă din actul secund a fost un şut destul de slab al aceluiaşi Havertz (52), apoi Ungaria a avut şansa golului la lovitura liberă a lui Sallai (62). Germania a egalat cu şansă în min. 66, prin Havertz, după o greşeală a portarului Gulacsi. Aproape imediat după reluarea jocului, Ungaria a trecut din nou în avantaj, Andras Schaefer profitând de o bâlbâială în apărarea Germaniei. Szalai, autorul primului gol, a pasat decisiv la această fază. Kroos a ratat o mare ocazie prin Kroos, după o combinaţie cu Gosens (81). Selecţionerul Joachim Loew a făcut schimbări cu caracter ofensiv, iar Goretzka a egalat în min. 84, la o fază de atac prelungită. În al patrulea minut de prelungire, Sane a tratat foarte prost o fază care putea aduce victoria echipei sale şi câştigarea grupei.

Pentru Joachim Loew, EURO 2020 este ultimul turneu final ca selecţioner al Germaniei.

Germania - Ungaria 2-2 (0-1)

Au marcat: Kai Havertz (66), Leon Goretzka (84), respectiv Adam Szalai (11), Andras Schaefer (68)

Munchen, Fussball Arena

EURO 2020 - Grupa F

Au evoluat echipele:

Germania: 1. Manuel Neuer (căpitan) - 4. Matthias Ginter (9. Kevin Volland, 82), 5. Mats Hummels, 2. Antonio Rudiger - 6. Joshua Kimmich, 21. Ilkay Gundogan (18. Leon Goretzka, 58), 8. Toni Kroos, 20. Robin Gosens (14. Jamal Musiala, 82) - 7. Kai Havertz (11. Timo Werner, 67), 19. Leroy Sane - 10. Serge Gnabry (25. Thomas Muller, 68). Selecţioner: Joachim Loew.

Rezerve neutilizate: 12. Bernd Leno, 22. Kevin Trapp - 3. Marcel Halstenberg, 11. Timo Werner, 14. Jamal Musiala, 15. Niklas Suele, 17. Florian Neuhaus, 23. Emre Can, 24. Robin Koch.

Ungaria: 1. Peter Gulacsi - 7. Loic Nego, 21. Endre Botka, 6. Willi Orban, 4. Attila Szalai, 5. Attila Fiola (23. Nemanja Nikolic, 88) - 15. Laszlo Kleinheisler (14. Gergo Lovrencsics, 88), 8. Adam Nagy, 13. Andras Schaefer - 9. Adam Szalai (căpitan; 19. Kevin Varga, 82), 20. Roland Sallai (24. Szabolcs Schoen). Selecţioner: Marco Rossi.

Rezerve neutilizate: 12. Denes Dibusz, 22. Adam Bogdan - 2. Adam Lang, 3. Akos Kecskes, 11. Filip Holender, 17. Roland Varga, 18. David Siger, 26. Bendeguz Bolla.

Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Igor Demeşko; Maksim Gavrilin (toţi din Rusia); al patrulea oficial: Danny Makkelie; arbitru de rezervă: Hessel Steegstra (ambii din Olanda)

Arbitru video: Massimiliano Irrati; arbitri asistenţi video: Marco Di Bello, Filippo Meli, Paolo Valeri (toţi din Italia)

Delegat UEFA: Charles Schaack (Luxemburg), observator UEFA pentru arbitri: Kyros Vassaras (Grecia)

Cartonaşe galbene: Botka (28), Gundogan (29), Sane (61), Szalai (64), Fiola (66)

(AGERPRES)

*

Spania s-a dezlănţuit împotriva Slovaciei * Selecţionata de fotbal a Spaniei a surclasat echipa Slovaciei cu scorul de 5-0 (2-0), miercuri seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020, iar acest succes i-a adus calificarea în optimile de finală. ''La Roja'' a obţinut prima sa victorie în turneu prin două autogoluri, Martin Dubravka (30) şi Juraj Kucka (71), precum şi prin reuşitele lui Aymeric Laporte (45+3), Pablo Sarabia (56) şi Ferran Torres (67), după ce a ratat un penalty prin Morata. Spania a reuşit cea mai categorică victorie de la EURO 2020, egalând totodată cel mai mare scor la un turneu final EURO.

Cum era de aşteptat, Spania a condus ostilităţile încă din primele minute, iar Azpilicueta (5) a avut prima oportunitate, însă şutul său a fost blocat de Skriniar. În min. 10, Hromada a avut o intervenţie rudimentară în propriul careu, şutând în piciorul lui Koke, dar arbitrul a dat fault în atac. După consultarea arbitrajului video s-a dictat penalty pentru iberici, dar portarul Dubravka a apărat şutul lui Morata (12). Spaniolii au ratat apoi prin Sarabia (19), din poziţie ideală, după o lansare superbă a lui Pedri, după care, câteva zeci de secunde mai târziu, tânărul mijlocaş al Barcelonei nu a ajuns la centrarea foarte bună a lui Azpilicueta la 6 metri. Morata a tras bine de la 18 metri, dar Dubravka a respins (24). Spania a deschis scorul în urma unei gafe de proporţii a lui Dubravka, eroul de până atunci al slovacilor: după o pasă greşită a lui Satka, Sarabia a tras de la 18 metri în transversală, mingea s-a înălţat, iar portarul Newcastle United şi-a boxat pur şi simplu mingea în poartă. Slovacia nu a reuşit să trimită niciun şut pe poartă în prima repriză, spaniolii având controlul permanent. Gazdele au mai avut ocazii prin Koke (45), al cărui şut de la distanţă s-a dus pe lângă, şi prin Moreno (45+1), dar Dubravka a apărat. Spania şi-a majorat avantajul după o nouă degringoladă în apărarea slovacă, Dubravka a ieşit neinspirat la o minge în afara cadrului porţii, Moreno a recentrat, iar Laporte a reluat cu capul (45+3).

Primul şut la poartă al slovacilor s-a consemnat în min. 55, autor fiind Duris. Un minut mai târziu (56), Jordi Alba a centrat în mijlocul careului, de unde Sarabia a reluat din prima în plasă. Ferran Torres, abia intrat, a majorat diferenţa (67), reluând în plasă cu călcâiul centrarea lui Sarabia, o fază care a făcut şah-mat apărarea slovacă. Al cincilea gol a venit în min. 71, după o fază confuză în careul slovac, noul-intrat Pau Torres reluând mingea spre poartă cu capul, balonul a fost deviat de portar în Kucka, iar acesta a trimis în propria poartă. Până la final, Spania nu a mai forţat, scorul fiind unul mai mult decât concludent, după semieşecurile cu Suedia (0-0) şi Polonia (1-1).

Spania a încheiat pe locul 2 în Grupa E şi va juca în optimi contra Croaţiei (locul 2 în Grupa D), luni, la Copenhaga. Slovacia a încheiat pe locul 3 în grupă, dar este eliminată din competiţie.

Slovacia - Spania 0-5 (0-2)

Au marcat: Martin Dubravka (autogol, 30), Aymeric Laporte (45+3), Pablo Sarabia (56), Ferran Torres (67), Juraj Kucka (71, autogol).

Alvaro Morata (Spania) a ratat un penalty în min. 12 (a apărat Martin Dubravka).

Sevilla, Stadionul La Cartuja: 11.204 spectatori

EURO 2020 - Grupa E

Au evoluat echipele:

Slovacia: 1. Martin Dubravka - 2. Peter Pekarik, 5. Lubomir Satka, 14. Milan Skriniar, 15. Tomas Hubocan - 18. Lukas Haraslin (10. Tomas Suslov, 69), 19. Juraj Kucka, 25. Jakub Hromada (22. Stanislav Lobotka, 46), 20. Robert Mak (7. Vladimir Weiss, 69) - 17. Marek Hamsik (căpitan; 11. Laszlo Benes, 90) - 8. Ondrej Duda (21. Michal Duris, 46). Selecţioner: Stefan Tarkovic.

Rezerve neutilizate: 12. Dusan Kuciak, 23. Marek Rodak - 4. Martin Valjent, 6. Jan Gregus, 13. Patrik Hrosovsky, 16. David Hancko, 24. Martin Koscelnik.

Spania: 23. Unai Simon - 2. Cesar Azpilicueta (21. Mikel Oyarzabal, 77), 12. Eric Garcia (4. Pau Torres, 71), 24. Aymeric Laporte, 18. Jordi Alba (căpitan) - 8. Koke, 5. Sergio Busquets (căpitan; 10. Thiago Alcantara, 71), 26. Pedri - 22. Pablo Sarabia, 7. Alvaro Morata (11. Ferran Torres, 66), 9. Gerard Moreno (20. Adama Traore, 77). Selecţioner: Luis Enrique.

Rezerve neutilizate: 1. David de Gea, 13. Robert Sanchez - 6. Marcos Llorente, 14. Jose Gaya, 16. Rodri, 17. Fabian Ruiz, 19. Dani Olmo.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); al patrulea oficial: Stéphanie Frappart; arbitru de rezervă: Mikael Berchebru (ambii din Franţa)

Arbitru video: Pol van Boekel; arbitri asistenţi video: Kevin Blom (ambii din Olanda), Christian Gittelmann, Bastian Dankert (ambii din Germania)

Delegat UEFA: Iveta Bankova (Bulgaria), observator UEFA pentru arbitri: Frank De Bleeckere (Belgia)

Cartonaşe galbene: Duda (13), Busquets (39), Jordi Alba (60), Skriniar (90+4).

(AGERPRES)

*

Suedia a câştigat Grupa E * Echipa de fotbal a Suediei a câştigat Grupa E a turneului final EURO 2020 după ce a învins selecţionata Poloniei cu scorul de 3-2 (1-0), miercuri seara, la Sankt Petersburg. Scandinavii a smuls victoria în ultimele momente ale partidei, prin golul lui Viktor Claesson (90+4), după ce Emil Forsberg reuşise o dublă (2, 59). Pentru polonezi, care părăsesc competiţia după acest eşec, a înscris Robert Lewandowski (61, 84).

Meciul a început practic de la 1-0 pentru suedezi, decarul Emil Forsberg reuşind să înscrie după 82 de secunde în urma unei combinaţii cu Aleksander Isak, la care o contribuţie semnificativă a avut şi un ricoşeu dintr-un adversar. Polonia a jucat apoi totul pe cartea atacului, dar ocaziile de greu au venit greu în faţa unei apărări solide. Cele mai mari şanse ale echipei antrenate de Paulo Sousa s-au consemnat în min. 17, în urma unui corner, golgheterul Robert Lewandowski trimiţând de două ori în bară cu capul în decurs de două secunde. Polonia nu a mai reuşit să creeze pericol până în finalul primei reprize, când Zielinski (45+1) a tras tare de la 18 metri, dar Olsen a respins de sub transversală.

Echipa antrenată de Paulo Sousa, care venea după 0-1 cu Slovacia şi 1-1 cu Spania, a început în atac repriza secundă, iar Zielinski a creat panică la poarta scandinavă. Un şut al jucătorului de la Napoli a fost respins de portarul Olsen (47), iar altul (49) a fost deviat în corner de un apărător. Quaison (50) a fost aproape de a majora avantajul nordicilor, cu un şut din careu, dar a respins Szczesny. Krychowiak (52) a tras de la 22 de metri, jos, la colţ, dar Olsen a avut o nouă intervenţie bună. Krychowiak (57) s-a alat în prima plan şi la poarta proprie, când a fost aproape de autogol, la centrarea lui Isak. Suedia s-a desprins pe tabelă la capătul unui contraatac purtat de noul-intrat Kulusevski (59), care l-a servit excelent pe Forsberg, iar acesta l-a executat pe Szczesny cu un şut de la 16 metri. Polonia a revenit imediat în meci, marcând prin Lewandowski (61), la capătul unei acţiuni personale, cu un şut dintr-o poziţie deloc uşoară, la vinclu. După ce golul lui Swierczok (65) a fost anulat pentru ofsaid a urmat o perioadă în are polonezii nu au mai reuşit să creeze pericol la poarta lui Olsen. Acelaşi Lewandowski (84) a reuşit egalarea mult-aşteptată, la centrarea lui Frankowski, dar Polonia avea nevoie de victorie şi a continuat să atace cu disperare. Şutul lui Bereszynski (86) din marginea careului a fost prins de Olsen, care s-a remarcat şi la şutul-centrare trimis de Lewandowski (89). Suedezii au profitat de spaţiile mari din apărarea poloneză şi au fost aproape de gol prin Larsson (90+2), care a tras peste poartă de la 16 metri. Suedia a dat lovitura în min. 90+4, prin Claesson, lansat în careu de Kulusevski, care a înscris simplu.

Suedia a câştigat Grupa E şi va juca în optimi pe 29 iunie cu o echipă clasată pe locul al treilea într-un din grupele A, B sau C sau D. Polonia a terminat pe locul 4.

Suedia - Polonia 3-2 (1-0)

Au marcat: Emil Forsberg (2, 59), Viktor Claesson (90+4), respectiv Robert Lewandowski (61, 84).

Sankt Petersburg, St Petersburg Stadium

EURO 2020 - Grupa E

Au evoluat echipele:

Suedia: 1. Robin Olsen - 2. Mikael Lustig (16. Emil Krafth, 68), 3. Victor Lindeloef, 24. Marcus Danielson, 6. Ludwig Augustinsson - 7. Sebastian Larsson (căpitan), 20. Kristoffer Olsson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg (17. Viktor Claesson, 78) - 22. Robin Quaison (21. Dejan Kulusevski, 55), 11. Alexander Isak (9. Marcus Berg, 68). Selecţioner: Jan Andersson.

Rezerve neutilizate: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt - 5. Pierre Bengtsson, 13. Gustav Svensson, 14. Filip Helander, 15. Ken Sema, 18. Pontus Jansson, 26. Jens-Lys Cajuste.

Polonia: 1. Wojciech Szczesny - 18. Bartosz Bereszynski, 15. Kamil Glik, 5. Jan Bednarek - 10. Grzegorz Krychowiak (17. Przemyslaw Placheta, 78), 14. Mateusz Klich (6. Kacper Kozlowski, 73) - 21. Kamil Jozwiak (24. Jakub Swierczok, 61), 11. Karol Swiderski, 20. Piotr Zielinski, 26. Tymoteusz Puchacz (19. Przemyslaw Frankowski, 46) - 9. Robert Lewandowski (căpitan). Selecţioner: Paulo Sousa.

Rezerve neutilizate: 12. Lukasz Skorupski, 22. Lukasz Fabianski - 3. Pawel Dawidowicz, 4. Tomasz Kedziora, 8. Karol Linetty, 13. Maciej Rybus, 23. Dawid Kownacki, 25. Michal Helik.

Arbitru: Michael Oliver; arbitri asistenţi: Stuart Burt, Simon Bennett; al patrulea oficial: Anthony Taylor; arbitru de rezervă: Gary Beswick (toţi din Anglia)

Arbitru video: Chris Kavanagh (Anglia); arbitri asistenţi video: Christian Dingert (Germania), Lee Betts, Stuart Attwell (ambii din Anglia)

Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Mehmet Ilgaz (Turcia)

Cartonaşe galbene: Danielson (10), Krychowiak (74), Glik (83).

(AGERPRES)

*

Marți, 22 iunie 2021. Croaţia a învins Scoţia şi s-a calificat în optimi * Echipa de fotbal a Croaţiei a învins-o pe cea a Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-1), marţi seara, pe Hampden Park din Glasgow, în Grupa D a turneului final EURO 2020, şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei. Nikola Vlasic, în minutul 17, Luka Modric, cel mai bun om de pe teren, în minutul 62, şi Ivan Perisic (77) au marcat golurile unei victorii meritate a vicecampioanei mondiale. Golul gazdelor a fost opera lui Callum McGregor (42).

Croaţia, cu 4 puncte, golaveraj 4-3, a terminat pe locul 2 grupa, câştigată de Anglia, care a acumulat 7 puncte după ce marţi s-a impus în faţa Cehiei cu 1-0. Cehia a ocupat locul 3, cu 4 puncte (golaveraj 3-2). Scoţia, cu un singur punct, a încheiat pe ultimul loc.

Scoţia a atacat în startul partidei de marţi şi a avut o primă ocazie în minutul 6 prin Che Adams. Croaţia a reuşit să încetinească ritmul partidei şi a fost la un pas să puncteze pe contraatac în minutul 16, însă portarul Marshall a ieşit bine în afara careului. În minutul următor, Nikola Vlasic a profitat de o ezitare a lui Stephen O'Donnell în careul Scoţiei şi a deschis scorul. Marshall a deviat peste poartă un şut al vedetei croate Luka Modric, însă arbitrul, argentinianul Rapallini, nu a dictat corner (22). Scoţia a avut o dublă ocazie în min. 24, la o fază la care Modric a pierdut mingea. În faţa unui adversar limitat, Croaţia a controlat apoi meciul minute bune, graţie jocului de pase şi tehnicii superioare, şi a avut şansa golului prin Petkovic în minutul 40. Scoţia a revenit neaşteptat cu golul din min. 42 al lui Callum McGregor, care a şutat de la marginea careului, după o fază de atac prelungită, la care fundaşii croaţi au respins de mai multe ori greşit. McGregor, mijlocaşul lui Celtic, a reuşit marţi primul său gol la echipa naţională, la selecţia cu numărul 34. A fost totodată primul gol al Scoţiei la acest turneu final. În primele meciuri, echipa antrenată de Steve Clarke a fost învinsă de Cehia (0-2 la Glasgow) şi a remizat cu Anglia (0-0 la Londra).

În debutul actului secund, fundaşul croat Gvardiol a urcat la finalizare, însă a fost blocat de portarul Marshall (49). Scoţia putea înscrie prin McGinn (59). Croaţia şi-a măcinat adversara cu jocul de pase şi a trecut în avantaj în min. 62, când Modric a înscris spectaculos cu exteriorul de la 17 metri, după o minge întoarsă de Kovacic. Jocul a continuat pe aceleaşi coordonate, iar Perisic a majorat diferenţa cu o lovitură de cap la un corner (77). Perisic este cel care a punctat şi în remiza cu Cehia, fiind unul din oamenii în formă ai Croaţiei la acest turneu. Scoţia a încercat să revină, dar Livakovic a blocat şutul din apropiere al lui Adams (80). Croaţia a avut evoluţii modeste în primele meciuri de la acest turneu, 0-1 cu Anglia şi 1-1 cu Cehia. Selecţionerul Zlatko Dalic a operat nu mai puţin de patru schimbări în formula de start faţă de partida cu Cehia. Scoţia nu a contat pe unul dintre cei mai buni oameni ai săi în meciul cu Anglia (0-0), Gilmour, testat pozitiv la coronavirus, care a fost înlocuit cu Armstrong.

Ambele echipe aveau o singură variantă pentru calificarea în optimi, victoria. În optimi de finală, Croaţia va întâlni formaţia clasată pe locul 2 în Grupa E, la Copenhaga, pe 28 iunie. Scoţia nu a trecut niciodată de faza grupelor la turneele finale, la opt Cupe Mondiale şi trei Campionate Europene. Ultima competiţie majoră la care fusese prezentă a fost CM 1998.

Croaţia - Scoţia 3-1 (1-1)

Au marcat: Nikola Vlasic (17), Luka Modric (62), Ivan Perisic (77), respectiv Callum McGregor (42)

Glasgow, Hampden Park

EURO 2020 - Grupa D

Au evoluat echipele:

Croaţia: 1. Dominik Livakovic - 22. Josip Juranovic, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 25. Josko Gvardiol (3. Borna Barisic, 71) - 8. Mateo Kovacic, 11. Marcelo Brozovic - 4. Ivan Perisic (17. Ante Rebic, 81), 10. Luka Modric (căpitan), 13. Nikola Vlasic (Luka Ivanusec, 76) - 20. Bruno Petkovic (9. Andrej Kramaric, 70). Selecţioner: Zlatko Dalic.

Rezerve neutilizate: 12. Lovre Kalinic, 23. Simon Sluga - 2. Sime Vrsaljko, 5. Duje Caleta-Car, 7. Josip Brekalo, 14. Ante Budimir, 15. Mario Pasalic, 19. Milan Badelj, 26. Luka Ivanusec.

Scoţia: 1. David Marshall - 4. Scott McTominay, 5. Grant Hanley (26. Scott Mc Kenna, 33), 6. Kieran Tierney - 2. Stephen O'Donnell (22. Nathan Pattersson, 84), 17. Stuart Armstrong (20. Ryan Fraser, 70), 7. John McGinn, 8. Callum McGregor, 3. Andy Robertson (căpitan) - 9. Lyndon Dykes, 10. Che Adams (19. Kevin Nisbet, 84). Selecţioner: Steve Clarke.

Rezerve neutilizate: 12. Craig Gordon, 21. Jon McLaughlin - 11. Ryan Christie, 14. John Fleck, 15. Declan Gallagher, 16. Liam Cooper, 18. David Turnbull, 25. James Forrest.

Arbitru: Fernando Andres Rapallini; arbitri asistenţi: Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (toţi din Argentina); al patrulea oficial: Bartosz Frankowski; arbitru de rezervă: Marcin Boniek (ambii din Polonia)

Arbitru video: Alejandro Hernandez; arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez, Inigo Prieto, Juan Martinez Munuera (toţi din Spania)

Delegat UEFA: Peadar Ryan (Irlanda), observator UEFA pentru arbitri: Darko Ceferin (Slovenia)

Cartonaşe galbene: Lovren (26), McKenna (35)

(AGERPRES)

*

Anglia a câştigat grupa cu doar două goluri marcate * Reprezentativa de fotbal a Angliei a câştigat Grupa D a turneului final EURO 2020, după ce a învins echipa Cehiei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra. Echipa antrenată de Gareth Southgate, fără a impresiona, s-a impus prin golul lui Raheem Sterling (12), cel care adusese şi prima victorie a englezilor, 1-0 cu Croaţia. Anglia va juca în optimi contra echipei clasate pe locul secund în Grupa F, în data de 29 iunie, pe Wembley.

Selecţionata Albionului a început în forţă jocul şi a avut o bară în min. 2, când Sterling, lansat excelent de Shaw, a trimis un lob peste portarul Vaclik, dar balonul a lovit stâlpul porţii cehe. În min. 12, micuţul Sterling s-a aflat la finalizare şi a reluat cu capul centrarea lui Grealish. Anglia a mai avut o ocazie prin Kane (26), lansat excelent de Maguire, atacantul lui Tottenham şutând la colţul lung, dar Vaclik a apărat. Cehia a avut un reviriment în joc şi a reuşit să îşi creeze şi ea ocazii bune de gol. Holes (28) a şutat de la aproape 30 de metri, dar Pickford a respins. Apoi, Soucek (29) a şutat din careu, însă Maguire a blocat salvator. Mijlocaşul echipei West Ham United s-a remarcat şi în min. 35, când a tras din careu, milimetric pe lângă poarta lui Pickford. Anglia a mai fost periculoasă în min. 37, când centrarea lui Shaw a fost deviată de Coufal, dar Vaclik a respins de lângă bară.

Repriza secundă a fost anostă, englezii nedorind să mai rişte prea mult, în timp ce cehii nu au putut mai mult, astfel că jocul s-a desfăşurat mai mult între cele două careuri, fără ocazii de gol. Sterling (55) a avut o şansă notabilă, dar a fost deposedat în careul ceh de Celustka. De partea cealaltă, poate fi remarcat şutul lui Pekhart (83), de la 16 metri, pe lângă ţintă. Anglia a marcat în min. 87, prin Henderson (aflat la selecţia cu numărul 60), dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Ambele formaţii erau deja calificate în optimi înaintea partidei. Cehia, care nu va conta în meciul următor pe fundaşul stânga Jan Boril (suspendat), a terminat grupa pe locul al treilea şi va avea un meci dificil în optimi.

Cehia - Anglia 0-1 (0-1)

A marcat: Raheem Sterling (12).

Londra, Stadionul Wembley: 19.104 spectatori

EURO 2020 - Grupa D

Au evoluat echipele:

Cehia: 1. Tomas Vaclik - 5. Vladimir Coufal, 3. Ondrej Celustka, 6. Tomas Kalas, 18. Jan Boril - 9. Tomas Holes (20. Matej Vydra, 84), 15. Tomas Soucek - 12. Lukas Masopust (19. Adam Hlozek, 64), 8. Vladimir Darida (căpitan; 21. Alex Kral, 64), 14. Jakub Jankto (13. Petr Sevcik, 46) - 10. Patrik Schick (24. Tomas Pekhart, 76). Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Rezerve neutilizate: 16. Ales Mandous - 23. Tomas Koubek - 2. Pavel Kaderabek, 4. Jakub Brabec, 7. Antonin Barak, 11. Michael Krmencik, 22. Ales Mateju.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones (15. Tyrone Mings, 79), 6. Harry Maguire, 3. Luke Shaw - 14. Kalvin Phillips, 4. Declan Rice (8. Jordan Henderson, 46) - 25. Bukayo Saka (17. Jadon Sancho, 84), 7. Jack Grealish (26. Jude Bellingham, 68), 10. Raheem Sterling (11. Marcus Rashford, 67) - 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve neutilizate: 13. Aaron Ramsdale, 23. Sam Johnstone - 12. Kieran Trippier, 16. Conor Coady, 18. Dominic Calvert-Lewin, 22. Ben White, 24. Reece James.

Arbitru: Artur Dias; arbitri asistenţi: Rui Tavares, Paulo Soares (toţi din Portugalia); al patrulea oficial: Srdjan Jovanovic; arbitru de rezervă: Uros Stojkovic (ambii din Serbia)

Arbitru video: Joao Pinheiro (Portugalia); arbitri asistenţi video: Paolo Valeri, Filippo Meli, Massimiliano Irrati (toţi din Italia)

Delegat UEFA: Myrsini Psarropoulou (Grecia), observator UEFA pentru arbitri: David Fernandez Borbalan (Spania)

Cartonaş galben: Boril (61).

(AGERPRES)

*

Luni, 21 iunie 2021. Belgia, a treia victorie * Naţionala de fotbal a Belgiei a învins-o pe cea a Finlandei cu scorul de 2-0 (0-0), luni seara, la Sankt Petersburg, în ultimul său meci din Grupa B a turneului final EURO 2020 la fotbal. Belgia a câştigat grupa a cărei favorită a fost, încheind cu 9 puncte după trei victorii în tot atâtea meciuri. Finlanda a încheiat pe locul 3, cu 3 puncte, şi păstrează şanse de calificare în optimi de finală. Golurile au fost înscrise de Lukas Hradecky, în minutul 74, în propria poartă, şi Romelu Lukaku (81).

Belgia va juca în optimi de finală la Sevilla, pe 27 iunie, contra unei echipe care a încheiat grupa sa pe locul 3.

Deja calificată în optimi de finală înaintea fluierului de start, Belgia a controlat meciul, însă în prima repriză a atacat destul de lent, fără idei, în faţa unui adversar care s-a apărat aglomerat, jucând pentru un 0-0. Belgia, echipa aflată pe locul 1 în clasamentul FIFA, a avut prima ocazie în minutul 21, când De Bruyne a trimis în faţa porţii, dar apărarea adversă a îndepărtat pericolul. Witsel, din poziţie bună, a avut o execuţie modestă, în min. 31, iar două minute mai târziu Trossard a şutat peste poartă. Lukaku, de la circa 10 metri, a trimis cu capul în portar (37). Portarul finlandez Hradecky s-a evidenţiat la şutul lui Doku (42). Belgienii au cerut penalty la incursiunea lui Eden Hazard din ultimul minut al primei reprize, una în care finlandezii nu s-au apropiat de poarta lui Courtois.

Repriza a doua a adus mai mult fotbal. În debutul său, Lukaku nu a ajuns o centrare a lui Chadli (53), apoi acelaşi Chadli a şutat în portar (56), imitat după două minute de Eden Hazard. Finlanda a avut o acţiune notabilă, însă Kamara a trimis în Courtois (62). Un minut mai târziu, Hradecky a intervenit excepţional la şutul lui Hazard. Arbitrul Felix Brych a anulat, în urma consultării VAR, golul înscris de Lukaku pe contraatac, atacantul belgian fiind în ofsaid (66). Belgia a înscris un gol meritat, însă cu şansă, în min. 74: la un corner, Thomas Vermaelen a trimis cu capul în bară, mingea l-a lovit în mână pe Hradecky şi a intrat în poartă. Naţionala Belgiei are 33 de meciuri consecutive cu gol marcat, ultima partidă în care nu a înscris fiind semifinala Cupei Mondiale 2018 (0-1 cu Franţa), notează site-ul UEFA. Finlandezul Lod a avut un şut bun în min. 79. Lukaku, servit de De Bruyne, a majorat diferenţa în min. 81, ajungând la trei goluri la acest turneu final. Lukaku este în acest moment pe primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu portughezul Cristiano Ronaldo, olandezul Georginio Wijnaldum şi cehul Patrik Schick. Hazard putea înscrie şi el, în urma unui contraatac, însă nu a nimerit cadrul porţii.

Căpitanul Eden Hazard, conducătorul de joc Kevin De Bruyne şi mijlocaşul defensiv Axel Witsel au fost titulari în premieră pentru Belgia la acest turneu final. De Bruyne a avut o contribuţie decisivă la victoria "diavolilor roşii" din precedenta partidă, 2-1 cu Danemarca la Copenhaga, meci în care, introdus la pauză, a marcat şi a pasat decisiv. Thorgan Hazard, fratele lui Eden, nu a fost nici măcar rezervă, din cauza unei accidentări uşoare la genunchi. Thorgan Hazard a înscris primul gol al echipei sale în victoria cu Danemarca. Selecţionerul Roberto Martinez l-a menajat pe mijlocaşul Youri Tielemans, care a avut evoluţii bune în primele partide.

Finlanda, debutantă la un turneu final major, a câştigat primul său meci, 1-0 cu Danemarca, victorie înregistrată însă în condiţii speciale, după stopul cardiac al danezului Christian Eriksen. Selecţionata antrenată de Marrku Kanerva a fost învinsă în a doua partidă de Rusia (0-1). Finlanda a terminat grupa pe locul 3, după ce în celălalt meci de luni Danemarca a învins Rusia cu 4-1, la Copenhaga.

Danezii au ocupat locul al doilea în grupă, cu 3 puncte (+1), după Belgia (9 puncte), dar înaintea Finlandei, 3 puncte (-2), şi a Rusiei, 3 puncte (-5). Pentru că trei echipe aveau acelaşi număr de puncte, departajarea s-a făcut în urma unui clasament între ele. Selecţionata lui Kanerva trebuie să aştepte rezultatele ultimelor meciuri din celelalte grupe pentru a afla dacă va fi una dintre cele mai bune echipe de pe locul 3, care acced în optimi.

Finlanda - Belgia 0-2 (0-0)

Au marcat: Lukas Hradecky (74 - autogol), Romelu Lukaku (81)

Sankt Petersburg, St Petersburg Stadium

EURO 2020 - Grupa B

Au evoluat echipele:

Finlanda: 1. Lukas Hradecky - 22. Jukka Raitala, 4. Joona Toivio, 2. Paulus Arajuuri, 3. Daniel O'Shaughnessy, 18. Jere Uronen (17. Nikolai Alho, 70) - 8. Robin Lod (26. Marcus Forss, 90), 14. Tim Sparv (căpitan; 11. Rasmus Schueller, 59), 6. Glen Kamara - 20. Joel Pohjanpalo (19. Joni Kauko, 70), 10 Teemu Pukki (9. Fredrik Jensen, 90+2). Selecţioner: Markku Kanerva.

Rezerve neutilizate: 12. Jesse Joronen, 23. Anssi Jaakkola - 5. Leo Vaisanen, 7. Robert Taylor, 13. Pyry Soiri, 17. Nikolai Alho, 24. Onni Valakari, 25. Robert Ivanov.

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 4. Dedryck Boyata, 18. Jason Denayer, 3. Thomas Vermaelen - 24. Leandro Trossard (15. Thomas Meunier, 75), 7. Kevin De Bruyne (17. Hans Vanaken, 90), 6. Axel Witsel, 22. Nacer Chadli - 25. Jeremy Doku (23. Michy, Batshuayi, 76), 9. Romelu Lukaku (20. Christian Benteke, 84), 10. Eden Hazard (căpitan). Selecţioner: Roberto Martinez.

Rezerve neutilizate: 12, Simon Mignolet, 13. Matz Sels - 5. Jan Vertonghen, 8. Youri Tielemans, 11. Yannick Carrasco, 14. Dries Mertens, 19. Leander Dendoncker, 26. Dennis Praet.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp (toţi din Germania); al patrulea oficial: Davide Massa; arbitru de rezervă: Stefano Alassio (ambii din Italia)

Arbitru video: Marco Fritz; arbitri asistenţi: Christian Dingert, Christian Gittelmann (toţi din Germania), Kevin Blom (Olanda)

Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), Mehmet Ilgaz (Turcia)

(AGERPRES)

*

Danemarca s-a calificat în optimi, cu două înfrângeri * Naţionala de fotbal a Danemarcei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a învins clar echipa Rusiei, cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul său meci din Grupa B a turneului final. Danezii au obţinut calificarea după o victorie spectaculoasă, fiind ajutaţi şi de Belgia, care a învins Finlanda. După eşecuri în primele două meciuri din grupă, 0-1 cu Finlanda, în condiţii speciale, şi 1-2 cu Belgia, Danemarca a câştigat în faţa Rusiei prin golurile înscrise de Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79), Joakim Maehle (82), respectiv Artem Dziuba (70 - penalty).

Meciul a început cu Rusia într-o apărare supraaglomerată şi cu danezii încercând să găsească breşe pentru a pătrunde spre poarta lui Safonov. Oaspeţii au fost cei care au avut prima mare ocazie a partidei, în min. 18, la pătrunderea lui Golovin, al cărui şut a fost respins de Schmeichel cu picioarele. Gazdele au avut prima oportunitate notabilă abia în min. 29, când şutul de la distanţă al lui Hojbjerg s-a dus pe lângă poartă. Danemarca a deschis scorul în min. 38, prin Damsgaard, cu un şut de la 20 de metri, după ce l-a evitat de Djikia. Damsgaard este cel mai tânăr marcator danez în istoria participărilor la EURO, la vârsta de 20 de ani şi 353 de zile. Danezii au mai avut o oportunitate înainte de pauză, la un corner, dar mingea recentrată de Vestergaard nu a putut fi ajunsă de Delaney.

Gazdele au fost în continuare la cârma jocului şi în repriza secundă, cu urechea la meciul de la Sankt Petersburg, unde aşteptau un gol salvator al Belgiei. Danemarca şi-a dublat avantajul în min. 59, prin golul lui Poulsen, care a marcat simplu după o gafă de proporţii a lui Zobnin. După ce Dolberg (64) a fost deposedat in extremis de Mario Fernandes în careul Rusiei, echipa antrenată de Stanislav Cercesov a primit penalty la un duel între Sobolev şi Vestergaard, în careul celălalt. Dziuba a marcat cu siguranţă (70) şi jocul era în continuare pe muchie de cuţit. Finalul a aparţinut gazdelor, care au reuşit să mai marcheze de două ori şi să câştige fără emoţii, într-o atmosferă fantastică, după ce şi Belgia a înscris contra Finlandei. Safonov a reuşit doar să limiteze proporţiile scorului, apărând şutul de la distanţă Hojbjerg (76), apoi lovitura de cap a lui Christensen (79). Christensen (79) a înscris cu un şut de la distanţă, după două mingi respinse de Safonov, trimise de Braithwaite şi Dolberg. Danemarca a închis tabela prin Maehle (82), cu un şut de la 16 metri, pe contraatac.

Danezii au ocupat locul al doilea în grupă, cu 3 puncte (+1), după Belgia (9 puncte), dar înaintea Finlandei, 3 puncte (-2), şi a Rusiei, 3 puncte (-5). Pentru că trei echipe aveau acelaşi număr de puncte, departajarea s-a făcut în urma unui clasament între ele.

În optimi, Danemarca va juca împotriva Ţării Galilor, pe 26 iunie, la Amsterdam.

Rusia - Danemarca 1-4 (0-1)

Au marcat: Artem Dziuba (70 - penalty), respectiv Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79), Joakim Maehle (82).

Copenhaga, Stadion Parken: 23.644 spectatori

EURO 2020 - Grupa B

Au evoluat echipele:

Rusia: 16. Matvei Safonov - 2. Mario Fernandes, 3. Igor Diveev, 14. Gheorghi Djikia, 13. Fedor Kudriaşov (4. Viaceslav Karavaev, 67), 23. Daler Kuziaev (26. Maksim Muhin, 67) - 15. Aleksei Miranciuk (9. Aleksandr Sobolev, 61), 7. Magomed Ozdoev (19. Rifat Jemaletdinov, 61), 11. Roman Zobnin, 17. Aleksandr Golovin - 22. Artem Dziuba (căpitan). Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Rezerve neutilizate: 1. Anton Şunin, 12. Iuri Diupin - 5. Andrei Semenov, 6. Denis Cerîşev, 8. Dmitri Barinov, 10. Anton Zabolotnîi, 20. Aleksei Ionov, 24. Roman Evgheniev.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel - 6. Andreas Christensen, 4. Simon Kjaer (căpitan), 3. Jannik Vestergaard - 18. Daniel Wass (17. Jens Stryger Larsen, 60), 23. Pierre-Emile Hojbjerg, 8. Thomas Delaney (24. Mathias Jensen, 86), 5. Joakim Maehle - 14. Mikkel Damsgaard (15. Christian Norgaard, 72), 20. Yussuf Poulsen (12. Kasper Dolberg, 60), 9. Martin Braithwaite (21. Andreas Cornelius, 85). Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Rezerve neutilizate: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Ronnow - 2. Joachim Andersen, 7. Robert Skov, 11. Andreas Olsen, 13. Mathias Jorgensen, 19. Jonas Wind.

Arbitru: Clement Turpin; arbitri asistenţi: Nicolas Danos, Cyril Gringore (toţi din Franţa); al patrulea oficial: Sandro Schaerer; arbitru de rezervă: Stephane De Almeida (ambii din Elveţia)

Arbitru video: Francois Letexier; arbitri asistenţi: Jerome Brisard, Benjamin Pages (toţi din Franţa), Alejandro Hernandez (Spania)

Delegat UEFA: Jovan Surbatovic (Serbia), observator UEFA pentru arbitri: Bo Karlsson (Suedia)

Cartonaşe galbene: Kudriaşov (28), Delaney (57), Diveev (75).

(AGERPRES)

*

Olanda a trecut lejer de Macedonia * Naţionala de fotbal a Olandei a învins selecţionata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, pe Johan Cruijff ArenA din Amsterdam, în ultimul său meci din Grupa C a turneului final EURO 2020. Olanda, care era deja câştigătoarea grupei, s-a impus prin golurile marcate de Memphis Depay (24) şi Georginio Wijnaldum (51, 58). În optimi, Olanda va întâlni o echipă clasată pe locul al treilea.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru, iar Vasile Florin Marinescu şi Ovidiu Artene, arbitri asistenţi. Pentru Kovacs a fost primul meci pe care l-a condus la EURO.

Deşi a menajat câţiva oameni de bază, Olanda a început bine şi a avut o primă ocazie în chiar minutul 2, prin Gravenberch, însă jucătorul lui Ajax a tras pe lângă poartă. Apoi, Depay a ratat o şansă bună (12), la centrarea lui Blind, şutul său trecând prin faţa porţii. Macedonia de Nord a replicat tăios, iar Trajkovski (22) a nimerit bara, după un călcâi al lui Pandev. Oranje a deschis scorul în min. 24, prin Depay, la centrarea lui Malen. După un şut imprecis al lui Trajkovski (29), gazdele au mai avut o şansă de gol, prin Dumfries, dar Dimitrievski (30) a reuşit să blocheze cu picioarele. Până la pauză, nord-macedonenii au mai avut încercări de la distanţă, prin Bardi (40) şi Musliu (41).

În partea secundă, Olanda a fost aproape de gol, dar Trickovski (50) a respins de pe linie lovitura de cap a lui de Ligt. Un minut mai târziu, Olanda şi-a dublat avantajul (51), cu Georginio Wijnaldum la finalizare şi Depay cu centrarea. Gravenberch (54) a fost imprecis din marginea careului, iar Bardi (56) l-a testat la poarta cealaltă pe Stekelenburg din lovitură liberă. Olanda a marcat al treilea gol în min. 58, prin acelaşi Wijnaldum, după ce Malen l-a angajat inteligent pe Depay în careu. Elmas (61) a fost aproape de golul de onoare, dar nu a reuşit să lovească balonul cu capul aşa cum trebuie. Batavii au avut şi o bară, prin Weghorst (67), apoi Dimitrievski s-a remarcat la şutul de la distanţă al lui Timber (73). Velkovski (82) a irosit ultima şansă a macedonenilor de a înscrie golul de onoare, ratând şutul la un corner. De Ligt şi-a încercat şi el şansa de la distanţă, dar Dimitrievski a respins (88).

Pandev a disputat ultimul său meci la echipa naţională, selecţia cu numărul 122, el fiind schimbat în aplauzele coechipierilor, dar şi ale spectatorilor olandezi, în min. 69.

Olanda a câştigat grupa cu maximum de puncte, 9, urmată de Austria, 6 puncte, Ucraina, 3 puncte, Macedonia de Nord, 0 puncte.

Macedonia de Nord - Olanda 0-3 (0-1)

Au marcat: Memphis Depay (24), Georginio Wijnaldum (51, 58).

Amsterdam, Johan Cruijff ArenA

EURO 2020 - Grupa C

Au evoluat echipele:

Macedonia de Nord: 1. Stole Dimitrievski - 13. Stefan Ristovski, 14. Darko Velkoski, 6. Visar Musliu, 8. Ezgjan Alioski - 17. Enis Bardi (18. Vlatko Stojanovski, 78), 5. Arijan Ademi (16. Boban Nikolov, 78) - 7. Ivan Trickovski (25. Darko Curlinov, 56), 21. Eljif Elmas, 9. Aleksandar Trajkovski (11. Ferhan Hasani, 68) - 10. Goran Pandev (căpitan; 15. Tihomir Kostadinov, 69). Selecţioner: Igor Angelovski.

Rezerve neutilizate: 12. Risto Jankov, 22. Damjan Siskovski - 3. Gjoko Zajkov, 4. Kire Ristevski, 19. Krste Velkoski, 20. Stefan Spirovski, 24. Daniel Avramovski.

Olanda: 1. Maarten Stekelenburg - 22. Denzel Dumfries (7. Steven Berghuis, 46), 6. Stefan de Vrij (25. Jurrien Timber, 46), 3. Matthijs de Ligt, 17. Daley Blind, 12. Patrick van Aanholt - 21. Frenkie de Jong (26. Cody Gakpo, 79), 8. Georginio Wijnaldum (căpitan), 16. Ryan Gravenberch - 10. Memphis Depay (19. Wout Weghorst, 66), 18. Donyell Malen (11. Quincy Promes, 66). Selecţioner: Frand de Boer.

Rezerve neutilizate: 13. Tim Krul, 23. Marco Bizot - 2. Joel Veltman, 4. Nathan Ake, 9. Luuk de Jong, 14. Davy Klaassen, 24. Teun Koopmeiners.

Arbitru: Istvan Kovacs; arbitri asistenţi: Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (toţi din România); al patrulea oficial: Gheorghi Kabakov; arbitru de rezervă: Martin Margaritov (ambii din Bulgaria)

Arbitru video: Marco Di Bello (Italia); arbitri asistenţi video: Paolo Valeri (Italia), Lee Betts (Anglia), Pawel Gil (Polonia)

Delegat UEFA: Milovan Djukanovic (Muntenegru), observator UEFA pentru arbitri: Francesco Bianchi (Elveţia)

Cartonaşe galbene: S. Ristovski (18), Musliu (48), Alioski (65), Kostadinov (84).

(AGERPRES)

*

Italia - Austria, primul duel din optimile de finală * Selecţionata de fotbal a Austriei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020 după ce a învins formaţia Ucrainei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul său meci din Grupa C. Austria, echipa mai bună, s-a impus la limită, prin golul lui Christoph Baumgartner (21), încheind grupa pe locul secund.

Austria, care ştia că are nevoie de o victorie pentru a se califica sigur în optimile de finală, a început decisă şi a avut prima acţiune notabilă în al doilea minut de joc, la o pătrundere a lui Schlager, care i-a pasat lui Laimer, însă Zincenko a blocat bine. Sabitzer s-a remarcat apoi cu un şut blocat de Sidorciuk (5), iar apoi cu un voleu de la 18 metri, peste poatrtă (7). Austria a reuşit să deschidă scorul după o suită de cornere, toate executate de Alaba, Baumgartner (20) scăpând de marcajul lui Zabarnîi şi înţepând mingea de la şapte metri. Potrivit UEFA, Baumgartner (21 ani) este cel mai tânăr jucător care a marcat la EURO 2020 până acum. Văzându-se condusă, Ucraina a ieşit la joc şi a avut o ocazie mare de egalare în min. 29, dar şutul lui Şaparenko la colţul lung a fost respins de Bachmann, Iarmolenko ratând de puţin reluare. Austriecii au fost mai rapizi, tot timpul primii la minge, mai inspiraţi, astfel au reuşit să îşi mai creeze ocazii de gol. Laimer (37) a trimis un şut din afara careului, dar Buşcean a respins în corner. Arnautovic a ratat o mare ocazie în min. 42, reluând de la 12 metri pe lângă poartă, la centrarea lui Schoepf. Echipa antrenată de Franco Foda a mai avut două şanse mari de gol până la pauză, dar la un contraatac supranumeric Sabitzer a alunecat în momentul pasei decisive (45+2), iar şutul lui Arnautovic a fost prea slab pentru Buşcean. Apoi Lainer a tras peste poartă din careu (45+3).

Tot Austria a avut prima oportunitate notabilă după pauză, un şut al lui Schlager (51), de la 20 de metri, prins de Buşcean. Ucraina a ratat o ocazie bună de egalare în min. 62, la o lovitură liberă executată de Ţîgankov, lovitura de cap a fundaşului Karavaev fiind respinsă de portarul Bachmann. Echipa lui Şevcenko s-a străduit în continuare, dar nu a reuşit să se mai apropie periculos de poarta lui Bachmann, în timp ce Austria a evoluat dezinvolt, păstrând acţiunea departe de poarta proprie, fragmentând jocul şi urmărindu-şi obiectivul. Iaremciuk (88) a reuşit să se desprindă din marcaj şi a şutat la colţul lung din unghi, dar mingea s-a dus prin faţa porţii.

Austria va juca în optimile de finală cu câştigătoarea Grupei A, Italia, pe 26 iunie, la Londra.

Ucraina are şanse mici de a se califica în optimile de finală de pe locul al treilea.

Ucraina - Austria 0-1 (0-1)

A marcat: Christoph Baumgartner (21).

Bucureşti, Arena Naţională: 11.600 spectatori.

EURO 2020 - Grupa C

Au evoluat echipele:

Ucraina: 1. Gheorghi Buşcean - 21. Aleksandr Karavaev, 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 16. Vitali Mikolenko (19. Artem Besedin, 85) - 5. Serghei Sidorciuk - 7. Andrei Iarmolenko (căpitan), 10. Mikola Şaparenko (11. Marlos, 68), 17. Aleksandr Zincenko, 8. Ruslan Malinovski (15. Viktor Ţîgankov, 46) - 9. Roman Iaremciuk. Selecţioner: Andrei Şevcenko.

Rezerve neutilizate: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin - 2. Eduard Sobol, 3. Gheorghi Sudakov, 4. Serghei Krivţov, 6. Taras Stepanenko, 14. Evgheni Makarenko, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.

Austria: 13. Daniel Bachmann - 21. Stefan Lainer, 3. Aleksandar Dragovic, 4. Martin Hinteregger, 8. David Alaba (căpitan) - 23. Xaver Schlager, 24. Konrad Laimer (6. Stefan Ilsanker, 72), 10. Florian Grillitsch - 19. Christoph Baumgartner (18. Alessandro Schoepf, 33), 9. Marcel Sabitzer - 7. Marko Arnautovic (25. Sasa Kalajdzic, 90). Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve neutilizate: 1. Alexander Schlager, 12. Pavao Pervan - 2. Andreas Ulmer, 5. Stefan Posch, 11. Michael Gregoritsch, 15. Philipp Lienhart, 16. Christopher Trimmel, 17. Louis Schaub, 20. Karim Onisiwo.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toţi din Turcia); al patrulea oficial: Daniel Siebert; arbitru de rezervă: Jan Seidel (ambii din Germania)

Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez, Inigo Prieto, Juan Martinez Munuera (toţi din Spania)

Delegat UEFA: Rotem Kamer (Israel), observator UEFA pentru arbitri: Vitor Melo Pereira (Portugalia)

(AGERPRES)

*

Duminică, 20 iunie 2021. Turcia, prima echipă eliminată * Selecţionata de fotbal a Elveţiei a învins echipa Turciei cu scorul de 3-1 (2-0), duminică seara, la Baku, în ultimul său meci din Grupa A a turneului final EURO 2020 şi are şanse mari de calificare în optimile de finală. Elveţia a obţinut o victorie vitală, prin golurile marcate de Haris Seferovic (6) şi Xherdan Shaqiri (26, 68), în timp ce pentru Turcia a înscris Irfan Can Kahveci (62).

Ambele echipe erau obligate să câştige pentru a mai spera la faza următoare. Echipa antrenată de Vladimir Petkovic a reuşit să deschidă rapid scorul, prin Haris Seferovic (6), care a primit o pasă bună de la Zuber şi a şutat de la marginea careului. Turcia a creat şi ea pericol, dar Mert Muldur nu a reuşit să îl învingă pe portarul Sommer, iar Ozan Tufan a ratat şi el din poziţie favorabilă. Goalkeeper-ul Sommer s-a remarcat în mai multe rânduri, dar tot Elveţia a fost cea care a marcat, prin Shaqiri, cu un şut la vinclu după pasa lui Zuber (26). Shaqiri a ratat apoi faţă în faţă cu portarul Ugurcan Cakir (30). Turcia a reuşit să înscrie prin Irfan Can Kahveci, cu un şut de la 20 de metri (62), dar la scurt timp Elveţia şi-a refăcut diferenţa, prin acelaşi Shaqiri, la a treia pasă de gol a lui Zuber (68), la capătul unui contraatac. Elveţia a avut şi o bară, prin Xhaka, Nati încheind meciul cu 23 de oportunităţi de gol şi 10 şuturi pe poartă.

Turcia părăseşte turneul final fără vreun punct, deşi era considerată una dintre echipele promiţătoare, încheind cu un singur gol marcat şi opt primite. Elveţia va trebuie să aştepte încheierea meciurilor din grupe pentru a afla dacă se va califica în optimile de finală.

Elveţia - Turcia 3-1 (2-0)

Au marcat: Haris Seferovic (6), Xherdan Shaqiri (26, 68), respectiv Irfan Can Kahveci (62).

Baku, Stadionul Olimpic: 17.138 spectatori

EURO 2020 - Grupa A

Au evoluat echipele:

Elveţia: 1. Yann Sommer - 4, Nico Elvedi, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez - 3. Silvan Widmer (2. Kevin Mbabu, 90+4), 8. Remo Freuler, 10. Granit Xhaka (căpitan), 14. Steven Zuber (17. Loris Benito, 85) - 23. Xherdan Shaqiri (11. Ruben Vargas, 75)- 9. Haris Seferovic (19. Mario Gavranovic, 75), 7. Breel Embolo (18. Admir Mehmedi, 85). Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Rezerve neutilizate: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel - 6. Denis Zakaria, 15. Djibril Sow, 16. Christian Fassnacht, 22. Fabian Schaer, 25. Eray Comert.

Turcia: 23. Ugurcan Cakir - 2. Zeki Celik, 3. Merih Demiral, 4. Caglar Soyuncu, 25. Mert Muldur - 22. Kaan Ayhan (5. Okay Yokuşlu, 63) - 7. Cengiz Under (9. Kenan Karaman, 80), 6. Ozan Tufan (11. Yusuf Yazici, 63), 21. Irfan Can Kahveci, 10. Hakan Calhanoglu (8. Dorukhan Tokoz, 86) - 17. Burak Yilmaz (căpitan). Selecţioner: Şenol Guneş.

Rezerve neutilizate: 1. Mert Gunok, 12. Altay Bayindir - 14. Taylan Antalyali, 15. Ozan Kabak, 16. Enes Unal, 18. Ridvan Yilmaz, 19. Orkun Kokcu, 26. Halil Dervişoglu.

Arbitru: Slavko Vincic; arbitri asistenţi: Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (toţi din Slovenia); al patrulea oficial: Andreas Ekberg; arbitru de rezervă: Stefan Hallberg (ambii din Suedia)

Arbitru video: Bastian Dankert; arbitri asistenţi video: Christian Dingert, Christian Gittelmann, Marco Fritz (toţi din Germania)

Delegat UEFA: Irakli Nakaidze (Georgia), observator UEFA pentru arbitri: Nikolai Levnikov (Rusia)

Cartonaşe galbene: Xhaka (78), Hakan Calhanoglu (70), Zeki Celik (75), Caglar Soyuncu (76).

(AGERPRES)

*

Italia câştigă şi cu rezervele * Italia a învins Ţara Galilor cu scorul de 1-0 (1-0) în meciul disputat duminică pe Stadionul Olimpic din Roma, rezultat în urma căruia Squadra Azzurra a încheiat pe primul loc Grupa A a turneului final EURO 2020 la fotbal, iar învinşii s-au calificat şi ei în optimi de finală de pe poziţia a doua. Matteo Pessina a marcat în minutul 39 unicul gol al meciului arbitrat de românul Ovidiu Haţegan. Italia a ajuns la 11 victorii consecutive fără gol primit şi este neînvinsă de 30 de partide, egalând astfel un record vechi de 82 de ani. Italia avea 6 puncte înaintea meciului şi era deja calificată în optimi de finală, astfel că selecţionerul Roberto Mancini a efectuat opt modificări în formula de start, trimiţându-i pe Verratti, Bastoni, Palmieri, Toloi, Pessina, Chiesa, Bernadeschi şi Belotti.

În faţa unui adversar care a jucat foarte defensiv, Italia, fără să forţeze, şi-a creat cu uşurinţă ocazii, prin Belotti (minutul 11), Emerson (15), Pessina (17), din nou Belotti (24), dar mai ales Chiesa, al cărui şut a fost deviat de Ampadu (29). Ţara Galilor putea deschide surprinzător scorul în min. 27 la un corner, prin Chris Gunter, jucător al unei echipe engleze de divizia a treia, Charlton Athletic. Italia a marcat în minutul 39 prin Pessina, scăpat din marcaj, la o lovitură liberă executată de Verratti. Pessina putea reuşi dubla trei minute mai târziu, tot după o minge trimisă de Verratti. De notat că autorul golului a fost inclus în lotul pentru turneul final doar după accidentarea lui Stefano Sensi.

Repriza a doua a început pe aceleaşi coordonate, iar Bernardeschi a nimerit bara dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri, în min. 53. În minutul următor, Aaron Ramsey nu a reuşit să profite de o eroare a defensivei gazdelor. După încă un minut, tânărul fundaş galez Ethan Amapdu a fost eliminat de Ovidiu Haţegan pentru o intrare dură la Bernardeschi. Haţegan a arătat un cartonaş roşu şi în primul meci pe care l-a condus la acest turneu final, eliminându-l pe polonezul Grzegorz Krychowiak în partida cu Slovacia. Portarul galez Ward a salvat cu genunchiul la şutul lui Chiesa (65). Aproape imediat, Toloi putea majora diferenţa cu o lovitură de cap. Gareth Bale, nemarcat la o fază după ce Italia a efectuat mai multe schimbări, a ratat execuţia (76). Vedetele galeze Bale şi Ramsey au avut o evoluţie foarte ştearsă în această partidă. Ward a apărat în doi timpi şutul lui Belotti (89) şi s-a evidenţiat din nou în primul minut de prelungire.

Italia câştigase cu 3-0 primele două întâlniri din grupă, cu Turcia şi Elveţia, şi a încheiat cu 9 puncte şi golaveraj 7-0. Ţara Galilor, care a ajuns până în semifinale la EURO 2016, a terminat grupa pe locul 2, cu 4 puncte, golaveraj 3-2.

Italia - Ţara Galilor 1-0 (1-0)

A marcat: Matteo Pessina (39)

Roma, Stadio Olimpico

EURO 2020 - Grupa A

Au evoluat echipele:

Italia: 21. Gianluigi Donnarumma (1. Salvatore Sirigu, 89) - 25. Rafael Toloi, 19. Leonardo Bonucci (căpitan; 15. Francesco Acerbi, 46), 23. Alessandro Bastoni, 13. Emerson - 12. Matteo Pessina (7. Gaetano Castrovilli, 87), 8. Jorginho (16. Bryan Cristante, 75), 6. Marco Verratti - 14. Federico Chiesa, 9. Andrea Belotti, 20. Federico Bernardeschi (22. Giacomo Raspadori, 75). Selecţioner: Roberto Mancini.

Rezerve neutilizate: 26. Alex Meret - 2. Giovanni Di Lorenzo, 4. Leonardo Spinazzola, 5. Manuel Locatelli, 10. Lorenzo Insigne, 17. Ciro Immobile, 18. Nicolo Barella.

Ţara Galilor: 12. Danny Ward - 2. Chris Gunter, 6. Joe Rodon, 15. Ethan Ampadu - 14. Connor Roberts, 7. Joe Allen (23. Dylan Levitt, 86), 16. Joe Morrell (13. Kieffer Moore, 60), 3. Neco Williams (4. Ben Davies, 86) - 11. Gareth Bale (căpitan; 19. David Brooks, 86), 10. Aaron Ramsey, 20. Daniel James. Selecţioner: Rob Page.

Rezerve neutilizate: 1. Wayne Hennessey, 21. Adam Davies - 4. Ben Davies, 5. Tom Lockyer, 8. Harry Wilson, 9. Tyler Roberts, 17. Rhys Norrington-Davies, 18. Jonny Williams, 22. Chris Mepham.

Arbitru: Ovidiu Haţegan; arbitri asistenţi: Radu Ghinguleac, Sebastian Gheorghe (toţi din România); al patrulea oficial: Orel Grinfeeld (Israel), arbitru de rezervă: Roy Hassan (Israel)

Arbitru video: Pawel Gil (Polonia); arbitri asistenţi video: François Letexier, Benjamin Pages (ambii din Franţa), Pol van Boekel (Olanda)

Delegat UEFA: Angelo Chetcuti (Malta), observator UEFA pentru arbitri: Mike Riley (Anglia)

Cartonaş galben: Allen (51), Gunter (79), Pessina (79)

Cartonaş roşu: Ampadu (55)

(AGERPRES)

*

Selecţionatele de fotbal ale Spaniei şi Poloniei au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), sâmbătă seara, 19 iunie 2020, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020. Spania nu a reuşit să câştige două meciuri consecutive pe teren propriu, cu Suedia şi Polonia, fiind singura echipă cu nume care nu are nicio victorie în turneu după două etape. Ibericii au condus prin golul lui Alvaro Morata (26), dar Robert Lewandowski (54) a restabilit egalitatea după pauză. Spania a avut şansa victoriei, dar a ratat un penalty.

''La Roja'' a prestat acelaşi joc ca în meciul cu Suedia, având o posesie net superioară (69%-41%), însă au întâlnit din nou o echipă masată în apărare, care s-a apărat cu îndârjire, cu spirit de sacrificiu şi a avut şi o doză de şansă. Prima ocazie bună a meciului a fost ratată de polonezi, Klich şutând violent de la 25 de metri, iar mingea a şters transversala (6). Echipa antrenată de Luis Enrique a avut primă şansă prin Olmo (10), şutul său fiind reţinut de Szczesny. Apoi Rodri s-a aflat în situaţie cu potenţial, dar a luftat din careu (18). Spania a reuşit să deschidă scorul în min. 26, prin Morata, care a reluat simplu centrarea lui Moreno. Iniţial golul a fost anulat pentru ofsaid, dar validat ulterior de arbitrajul video (VAR). Moreno a fost periculos din lovitură liberă de la 18 metri (34), însă balonul s-a dus puţin pe lângă. Polonezii au avut şi ei situaţii periculoase. Mai întâi, Bereszynski a centrat în marginea careului (35), dar Swiderski a reluat din 2 metri pe lângă. Acelaşi Swiderski a şutat de la 18 metri, în bară (43), după care Lewandowski a şutat în portar. Ultima ocazie a primei părţi a fost ratată de Moreno (45), care a reluat în plasa laterală centrarea lui Jordi Alba la colţul scurt.

Oaspeţii au reuşit să egaleze după pauză, prin vedeta Lewandowski, care a reluat cu capul centrarea lui Jozwiak (54). Pentru atacantul lui Bayern Munchen a fost abia al doilea său gol la EURO, primul fiind reuşit în 2012, la debut. Lewandowski a ajuns la 67 de goluri pentru naţională, în 121 de selecţii. La faza imediat următoare, Spania a primit penalty, după ce Moder l-a călcat în careul propriu pe Moreno, însă golgheterul lui Villarreal a şutat în bară (57), iar Morata a reluat pe lângă poartă. Spania a dominat jocul în continuare, şi-a mai creat ocazii, dar nu a reuşit să concretizeze. Morata (65) a tras din unghi, dar Szczesny a respins, Ferran Torres (73) a trimis cu capul pe lângă poartă din poziţie bună de la 10 metri, Rodri (81) a şutat din marginea careului dar direct în braţele lui Szczesny, după care portarul lui Juventus l-a blocat pe Morata la 6 metri (84).

De remarcat recordul polonezului Kacper Kozlowski, care a devenit cel mai tânăr jucător din istoria EURO, la vârsta de 17 ani şi 246 de zile.

Polonia a obţinut astfel primul său punct în grupă, după 1-2 cu Slovacia. Spania nu are nicio victorie la ultimele sale patru meciuri la EURO, ultimele două fiind egaluri.

Spania - Polonia 1-1 (1-0)

Au marcat: Alvaro Morata (26), respectiv Robert Lewandowski (54).

Gerard Moreno (Spania) a ratat un penalty în min. 57 (bară).

Sevilla, Stadion La Cartuja

EURO 2020 - Grupa E

Au evoluat echipele:

Spania: 23. Unai Simon - 6. Marcos Llorente, 24. Aymeric Laporte, 4. Pau Torres, 18. Jordi Alba (căpitan) - 8. Koke (22. Pablo Sarabia, 68), 16. Rodri, 26. Pedri - 9. Gerard Moreno (17. Fabian Ruiz, 68), 7. Alvaro Morata (21. Mikel Oyarzabal, 87), 19. Dani Olmo (11. Ferran Torres, 62). Selecţioner: Luis Enrique.

Rezerve neutilizate: 1. David de Gea, 13. Robert Sanchez - 2. Cesar Azpilicueta, 3. Diego Llorente, 10. Thiago Alcantara, 12. Eric Garcia, 14. Jose Gaya, 20. Adama Traore.

Polonia: 1. Wojciech Szczesny - 18. Bartosz Bereszynski, 15. Kamil Glik, 5. Jan Bednarek (3. Pawel Dawidowicz, 85) - 21. Kamil Jozwiak, 16. Jakub Moder (8. Karol Linetty, 85), 14. Mateusz Klich (6. Kacper Kozlowski, 55), 26. Tymoteusz Puchacz - 11. Karol Swiderski (19. Przemyslaw Frankowski, 68), 20. Piotr Zielinski - 9. Robert Lewandowski (căpitan). Selecţioner: Paulo Sousa.

Rezerve neutilizate: 12. Lukasz Skorupski, 22. Lukasz Fabianski - 4. Tomasz Kedziora, 13. Maciej Rybus, 17. Przemyslaw Placheta, 23. Dawid Kownacki, 24. Jakub Swierczok, 25. Michal Helik.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Alessandro Giallatini, Fabiano Preti (toţi din Italia); al patrulea oficial: Stéphanie Frappart; arbitru de rezervă: Mikael Berchebru (ambii din Franţa)

Arbitru video: Massimiliano Irrati; arbitri asistenţi video: Marco Di Bello, Filippo Meli, Paolo Valeri (toţi din Italia)

Delegat UEFA: Iveta Bankova (Bulgaria), observator UEFA pentru arbitri: Kyros Vassaras (Grecia)

Cartonaşe galbene: Klich (36), Moder (57), Jozwiak (59), Torres (81), Lewandowski (90+3), Rodri (90+5).

(AGERPRES)

*

Sâmbătă, 19 iunie 2021. Spectacol în „grupa morţii” * Naţionala de fotbal a Germaniei a învins echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, cu scorul de 4-2 (2-1), sâmbătă, pe Fussball Arena din Munchen, într-un meci spectaculos din cadrul Grupei F a turneului final EURO 2020. Mannschaft a reuşit o prestaţie remarcabilă după debutul nereuşit în ''grupa morţii'', cu înfrângere în faţa Franţei (0-1), impunându-se prin autogolurile lui Ruben Dias (35) şi Raphael Guerreiro (39) şi reuşitele lui Kai Havertz (51) şi Robin Gosens (61), după ce lusitanii deschiseseră scorul prin Cristiano Ronaldo (15). Diogo Jota (67) a redus din diferenţă pentru Portugalia.

Cu o mare dorinţă de revanşă, echipa lui Loew a atacat din primele minute, iar slăbiciunile apărării portugheze au ieşit repede la iveală, în special flancul său drept fiind deosebit de expus. Primul semn a venit în min. 6, când fundaşul stânga Robin Gosens a marcat, însă golul a fost anulat de VAR pentru o poziţie de ofsaid a lui Gnabry. Germania a avut apoi două şuturi la poartă, dar Rui Patricio a respins mingea expediată de Havertz (10) de la 20 de metri, iar Kroos (12) a fost blocat de Ruben Dias. Portugalia a dat lovitura pe un contraatac superb: Ronaldo a respins din propriul careu la un corner, Bernardo Silva a pornit pe contră, l-a găsit excelent pe stânga pe Diogo Jota, care a centrat în faţa porţii, iar Cristiano a trimis simplu în plasă. A fost al 107-lea său gol la naţională, al 12-lea la EURO şi al treilea la EURO 2020. Germania a reluat ofensiva la poarta lusitană, dar Rui Patricio a fost la post la şutul lui Gosens (18). Egalarea a survenit în min. 35, când centrarea lui Gosens (35), din voleu, a fost trimisă în propria poartă de Ruben Dias, presat de Havertz. Germania a reuşit să întoarcă scorul în decurs de câteva minute, în urma autogolului lui Guerreiro (Borussia Dortmund), în min. 39, la recentrarea lui Kimmich. Finalul primei reprize a fost fierbinte la poarta echipei Portugaliei, dar Havertz a fost blocat de Dias (40), şutul-centrare al lui Gosens (44) a fost respins, iar Rui Patricio a fost salvator în faţa lui Gnabry (45+3).

Germania nu a putut fi oprită nici la reluare, acelaşi Gosens fiind în prim plan. Jucătorul echipei Atalanta Bergamo a centrat perfect în faţa porţii (51), iar Havertz a reluat simplu din 3 metri. Gosens s-a aflat la finalizare apoi (60), la centrarea ideală a lui Kimmich. Portugalia şi-a revenit cu greu din şocurile repetate şi a încercat să repare ce mai putea fi reparat. Cristiano Ronaldo a şutat violent din lovitură liberă (54), de la 25 de metri, dar mingea a trecut peste poartă. Oaspeţii au reuşit să înscris în min. 67, după ce Ronaldo a agăţat o mingea care trecuse prin faţa porţii. Portugalia a mai avut şi o bară, prin Renato Sanches (79), cu un şut de la 25 de metri. Pe contraatac, adversara României din preliminariile CM 2022, putea să mai înscrie o dată, pe contraatac (83), dar şutul lui Goretzka de la 15 metri a şters transversala.

A fost pentru prima oară când Portugalia a încasat patru goluri într-un meci, de la eşecul suferit în 2014, la Cupa Mondială, 0-4 cu Germania. Portugalia, care în meciul său de debut la EURO 2020 a învins Ungaria cu 3-0, a pierdut pentru a doua oară la EURO la o diferenţă mai mare de un gol (0-2 cu Elveţia, în 2008, a fost prima oară). Ronaldo a marcat în premieră împotriva Germaniei, deşi are nouă goluri înscrise lui Neuer în opt partide la nivel de club. Portugalia era neînvinsă de 12 partide la turneele finale EURO, ultimul eşec datând de la EURO 2012, 0-1 cu Germania, în partida de debut.â

Portugalia - Germania 2-4 (1-2)

Au marcat: Cristiano Ronaldo (15), Diogo Jota (67), respectiv Ruben Dias (35, autogol), Raphael Guerreiro (39, autogol), Kai Havertz (51), Robin Gosens (61).

Munchen, Fussball Arena

EURO 2020 - Grupa F

Au evoluat echipele:

Portugalia: 1. Rui Patricio - 2. Nelson Semedo, 4. Ruben Dias, 3. Pepe, 5. Raphael Guerreiro - 14. William Carvalho (15. Rafa Silva, 58), 13. Danilo - 10. Bernardo Silva (16. Renato Sanches, 46), 11. Bruno Fernandes (8. Joao Moutinho, 64), 21. Diogo Jota (9. Andre Silva, 83) - 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Fernando Santos.

Rezerve neutilizate: 12. Anthony Lopes, 22. Rui Silva - 6. Jose Fonte, 17. Goncalo Guedes, 18. Ruben Neves, 19. Pedro Goncalves, 20. Diogo Dalot, 26. Joao Palhinha.

Germania: 1. Manuel Neuer (căpitan) - 4. Matthias Ginter, 5. Mats Hummels (23. Emre Can, 62), 2. Antonio Rudiger - 6. Joshua Kimmich, 21. Ilkay Gundogan (15. Niklas Suele, 73), 8. Toni Kroos, 20. Robin Gosens (3. Marcel Halstenberg, 62) - 7. Kai Havertz (18. Leon Goretzka, 73), 25. Thomas Muller - 10. Serge Gnabry (19. Leroy Sane, 87). Selecţioner: Joachim Loew.

Rezerve neutilizate: 12. Bernd Leno, 22. Kevin Trapp - 9. Kevin Volland, 11. Timo Werner, 17. Florian Neuhaus, 24. Robin Koch, 26. Christian Gunter.

Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenţi: Gary Beswick, Adam Nunn (toţi din Anglia); al patrulea oficial: Srdjan Jovanovic; arbitru de rezervă: Uros Stojkovic (ambii din Spania)

Arbitru video: Stuart Attwell (Anglia); arbitri asistenţi video: Juan Martinez Munuera, Inigo Prieto, Alejandro Hernandez (toţi din Spania)

Delegat UEFA: Charles Schaack (Luxemburg), observator UEFA pentru arbitri: Vladimir Sajn (Slovenia)

Cartonaşe galbene: Havertz (66), Ginter (77).

(AGERPRES)

Citit 2380 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.