Sportul gălățean, în cădere la nivel de echipe
Foto: Sportul Ilustrat

Sportul gălățean, în cădere la nivel de echipe
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Doar cinci echipe va alinia Galațiul la startul noilor sezoane ale campionatelor de primă ligă din România, fiind cea mai slabă reprezentare din ultimii ani.

Aproape un deceniu Galațiul s-a putut mândri că domină ca nivel de prezențe în rândul echipelor de primă ligă din sportul românesc. Astăzi, în toiul pregătirilor pentru ediția 2021 – 2022 a fiecărui campionat în parte, orașul nostru mai are doar cinci echipe, dintre care una șchioapătă serios, față de șapte câte au fost în precedentul sezon. Este vorba despre CSM Arcada (volei masculin), United (futsal), CSM Galați (baschet masculin), CSM Galați (hochei pe gheață) și FC Universitatea (fotbal feminin). Dintre acestea, echipa de fotbal feminin traversează momente grele din punct de vedere financiar, fiind pusă sub semnul îndoielii chiar ducerea până la capăt a următorului sezon.

Din anii trecuți a dispărut complet echipa de baschet feminin, una bine cotată în România la momentul respectiv, iar față de sezonul precedent au ieșit din peisaj echipele de handbal feminin – retrogradată sportiv, plus cea de volei feminin – care s-a retras din campionat din motive financiare.

Nici în ligile inferioare este o situație prea grozavă, întrucât din aceleași motive de lipsuri financiare echipa de handbal masculin CSU Galați n-a putut participa la barajul de promovare. Tot în liga secundă se află și echipa de rugby a CSM Galați, dar fără să fie cotată cu șanse reale de promovare, iar tabloul sporturilor de echipă este completat la Galați de către Suporter Club Oțelul, echipa de fotbal angrenată în Liga a III-a. După ce a ratat promovarea în eșalonul secund, formația se află într-o perioadă de reorganizare din toate punctele de vedere, Dorinel Munteanu fiind numit manager tehnic.

Două transferuri pentru United

Una dintre echipele gălățene bine angrenate în competiție este United Galați, formație ce și-a reluat activitatea pregătirilor de la începutul acestei săptămâni. În această perioadă de acumulări fizice au fost reușite și primele două transferuri: Lucas Bonifacio Dos Santos Coquinho (Brazilia) și Alin Robert Cîrdei. Primul este un atacant în vârstă de 27 de ani venit din campionatul Poloniei, de la Team Lebrok, echipă la care a reușit să marcheze de 14 ori în ediția precedentă de campionat, în vreme ce Cîrdei este un portar de 19 ani venit de la Imperial Wet Miercurea Ciuc, formație desființată. Acestora li se adaugă și portarul Petrișor Toniță, anunțat ca transfer încă de la finalul sezonului trecut, revenit la Galați după o perioadă în care a apărat poarta celor de la Autobergamo Deva.

Citit 2320 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.