Competițiile județene, gata de start

Competițiile județene, gata de start
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La începutul lunii septembrie debutează competițiile fotbalistice din Galați, atât la nivel de juniori, cât și la nivel de seniori.

Fotbalul județean își reintră în drepturi în condiții tot mai apropiate de normalitatea de odinioară, după ce a fost zdravăn întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, din ediția 2021-2022, campionatele ligilor a IV-a și a V-a se vor disputa în desfășurarea tradițională, sistem de fiecare cu fiecare.

"Ne pregătim de startul campionatelor, suntem bucuroși că vom putea din nou să organizăm competițiile cât mai aproape de normalitatea pe care o cunoșteam. Se joacă în sistem de fiecare cu fiecare, fără play-off, pentru că la acest nivel s-ar naște niște ambiții care mai mult ar strica spiritul competițional", ne-a spus Liviu Ciubotariu, președintele Asociației Județene de Fotbal.

La Liga a IV-a sunt înscrise 12 echipe, iar programul primei etape (5 septembrie) se anunță astfel: Avântul Drăgănești - Victoria Independența, Quantum Club Galați - Muncitorul Ghidigeni, Avântul Vânători - Luceafărul Berești (posibil să se retragă din campionat și să revină la Liga a V-a), Viitorul Umbrărești - Gloria Ivești, Unirea Braniștea - Covurlui Tg. Bujor și Voința Cudalbi - Agrostar Tulucești. Turul este preconizat a se încheia în jurul datei de 14 noiembrie.

Condițiile de participare sunt aceleași ca la "Cupa României", prin efectuarea testelor Covid sau prezentarea unui certificat de vaccinare de către participanți. O altă noutate o reprezintă faptul că meciurile de juniori Under 19 dinaintea jocurilor de la seniori nu mai sunt obligatorii. O parte dintre cluburi au înscrise echipe de juniori în campionate U13 sau U11, astfel că nu mai e necesară înscrierea la U19, iar celelalte rămase vor juca în sistem turneu, fie la jumătatea lunii noiembrie, fie în primăvară.

În componența seriei de Liga a IV-a a apărut CS Covurlui Tg. Bujor, în vreme ce Luceafărul Berești, fostă componentă a Ligii a V-a și aflată la tragerea la sorți pentru Liga a IV-a, înclină în cele din urmă să rămână la același nivel, caz în care adversarele Luceafărului vor avea etapă liberă. A dispărut faţă de sezoanele precedente echipa Zimbrul Slobozia Conachi, grupare ce a abordat în ultimii ani competiția cu pretenții de promovare.

Liga a V-a va începe din 12 septembrie, cu 16 echipe în componență.

Încep și competițiile de juniori

Primele jocuri organizate de către AJF Galați vor fi în acest weekend, în cadrul campionatului Under 15, la care participă 14 echipe, împărțite în două serii. Pe 15 octombrie se trage linie în faza județeană, iar cele mai bune trei echipe vor merge mai departe, în fazele pe țară. Tot din septembrie se preconizează că vor debuta și celelalte competiții de juniori, după începerea școlii, dar mai sunt de pus la punct câteva detalii, ca urmare a faptului că Federația Română de Fotbal are de luat în calcul că nu mai sunt necesare testări la minori.

Citit 1390 ori Ultima modificare Luni, 23 August 2021 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.