Victorii umbrite de un grav incident

Victorii umbrite de un grav incident
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Sporting Liești și Oțelul, pe primele două locuri


Meciul de la Liești, dintre Sporting și Metalul Buzău, se anunța drept un derbi al Seriei a II-a, în care combatantele ocupau primele două poziții în clasament.

Până la urmă, a rezultat un joc echilibrat, încheiat, din păcate, cu un incident grav și o atmosferă îngrijorătoare. Această situație s-a petrecut în minutul 76, când un atacant buzoian l-a atacat mult prea dur pe portarul Vădeanu (cu piciorul în figură), acesta rămânând la pământ în stare de inconștiență. Arbitrul nu doar că n-a penalizat intrarea foarte dură, dar a și acordat penalti! Intrat în poartă, Andrei Brăneț a apărat lovitura de la 11 metri, amânând deschiderea scorului până în minutul 83, când lieștenii și-au adunat forțele, au inițiat o acțiune reușită, iar prin Grigoraș au înscris unicul gol al partidei. În minutul 89, arbitrul Sergiu Mavriche din Bacău le-a mai acordat un 11 metri buzoienilor, apărat și de această dată de Brăneț junior.

Revenind la incidentul din minutul 76, să spunem că situația a fost extrem de gravă, fiind necesară prezența elicopterului SMURD pentru transportarea lui Vădeanu la Spitalul Județean din Galați. La primele ore ale dimineții de duminică, Vădeanu a fost transferat la un spital din Capitală, unde va fi supus unor intervenții chirurgicale. Portarul gălățean ar fi trebuit duminică să participe la cununia religioasă, alături de logodnica sa.

Iată formula de joc a celor de la Sporting: Vădeanu - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Munchiu, Mihu - Stan, Iancu, Călin - Bârlădeanu. Au mai intrat: A. Brăneț, Grigoraș, Țicămucă, Crihană și Chiriac.

Succes concludent pentru Oțelul

Trupa lui Dorinel Munteanu a reușit să câștige, scor 2-0, pe terenul celor de la Aerostar Bacău, formaţie considerată a fi una dintre contracandidate la promovare. Diferența de pe teren a părut chiar mai clară în favoarea Oțelului, care pe final se putea desprinde la o diferență de proporții pe tabela de scor, dacă ar fi fost concretizate ocaziile avute. Golurile gălățenilor au fost reușite de Ghiocel (min. 23) și Cisotti (min. 75). Din minutul 67, misiunea "oțelarilor" a devenit mai ușoară, după ce un jucător de la Aerostar a fost eliminat.

Oțelul a evoluat în formula: Uțiu - Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae - Neagu, Jardan, Cireș - Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Crîcimar, Vaștag și Dobre.

Sporting Liești și Oțelul ocupă locurile 1 și 2 după primele trei etape, cu 9, respectiv, 6 puncte.

În următoarea etapă, Lieștiul joacă la CSM Rm. Sărat (vineri), iar Oțelul primește vizita celor de la Viitorul Ianca.

Citit 1952 ori Ultima modificare Luni, 13 Septembrie 2021 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.