Trei zile cu meciuri de calitate la Galați

Trei zile cu meciuri de calitate la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În această săptămână, orașul nostru le oferă amatorilor de volei un turneu în care spectacolul va fi garantat. O simplă enumerare a formațiilor participante ne arată că avem de-a face cu o adevărată competiție de nivel înalt.

În cele trei zile, vor putea fi văzute la lucru două echipe de Champions League - OK Vojvodina Novi Sad, campioana Serbiei, și CSM Arcada Galați - triplă campioană a României. Celor două li se alătură alte forțe ale voleiului autohton, SCM "U" Craiova și Steaua București, echipe care și-au pus amprenta pe istoria recentă a voleiului din țara noastră.

Tradiție îndelungată

Competiția din aceste zile este una tradițională, prestigioasă, care a ajuns la a 15-a ediție. Primele au avut loc cu mult timp în urmă, în sala mică din strada Mihai Bravu, unde își măsurau forțele echipe de old-boys. Apoi, treptat, s-a trecut la "timpul prezent", pentru ca în ultimele sezoane să fie clar dominată de actuala echipă fanion a Galațiului.

Meciurile din această săptămână, din Sala Sporturilor "Dunărea", se vor derula după următorul program: astăzi, de la ora 17.00, o primă confruntare, Vojvodina cu Steaua, urmată de o partidă de tradiție, CSM Arcada - SCM "U" Craiova. Mâine, de la aceeași oră, vor juca Steaua și Craiova, partidă ce va fi urmată de prezentarea lotului gălățean, iar seara se va încheia cu meciul campioanelor, Arcada - Vojvodina. Ultimele jocuri au loc sâmbătă, începând cu ora 10.00: Craiova - Vojvodina și Arcada - Steaua, turneul urmând să se încheie cu festivitatea de premiere.

Gălățenii, cu lotul complet

CSM Arcada a desfășurat o campanie de pregătiri intense, cu antrenamente diversificate, complexe, acasă și în cantonamentul de la Cheile Grădiștei, la care au fost prezenți majoritatea jucătorilor. Ultimii doi din lotul de 14 sunt așteptați la Galați și vor fi de față la festivitatea de prezentare. Este vorba despre croații Filip Sestan și Ivan Raici, reținuți până acum la lotul național, pentru meciurile din Campionatul European. Ceilalți jucători sunt: Bala, Cristudor, Talpă, Rață, Darlaczi, Kantor, argentinianul Torro, mexicanul Rangel, Bissette (care a mai evoluat două sezoane la Galați), la care se adaugă achizițiile din competiția internă, Tudor Magdaș, Alexandru Butnaru și Răzvan Teleleu.

"Vorbim despre o competiție de mare prestigiu, unul dintre cele mai puternice turnee amicale din țara noastră și nu numai. Prezența a patru echipe valoroase, campioane și foste campioane - cu prezențe în competițiile continentale - reprezintă o garanție că spectacolul va fi asigurat. Fiecare dintre acestea va încerca să-și demonstreze potențialul de joc şi faptul că este bine pregătită în vederea noului sezon", a ținut să precizeze profesorul Sergiu Stancu, antrenorul echipei gălățene.

În ceea ce privește accesul în Sala Sporturilor "Dunărea", acest lucru este posibil cu respectarea normelor sanitare în vigoare, prin efectuarea de test Covid sau prezentarea dovezii de vaccinare.

Citit 1304 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.