Derbiul campionatului se amână pentru United

Derbiul campionatului se amână pentru United
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa gălățeană a făcut o solicitare pentru a-și reprograma meciul cu principala contracandidată la titlu.

În cea de-a doua etapă a returului Ligii I de futsal era programat meciul de la Galați, de la Sala Sporturilor "Dunărea", dintre United și Autobergamo Deva, principalele pretendente la câștigarea campionatului. Meciul dintre cele două formații ar fi trebuit să se dispute astăzi, chiar în transmisiune directă pe un post național de televiziune. Totuși, Federația Română de Fotbal a acceptat solicitarea clubului gălățean de amânare a jocului, astfel că derbiul campionatului se va desfășura la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Iată o parte din comunicatul echipei de futsal United Galați, prin care își justifică solicitarea.

"CS United Galați, club care a reprezentat cu mândrie România în sezoanele 2019-2020 și 2020-2021 ale UEFA Futsal Champions League, a solicitat Federației Române de Fotbal amânarea partidei cu Autobergamo Deva, joc programat inițial pentru marți, 9 noiembrie, de la ora 18.00. Decizia clubului nostru, una care respectă regulamentele în vigoare, vine pe fondul accidentării a minimum șapte jucători din lot (ei sunt chiar mai mulți, niciun portar dintre cei trei legitimați nefiind apt!), situație fără precedent la clubul care din 2017 dispută neîntrerupt finala campionatului Ligii I de futsal. Detaliile acestor probleme medicale și dovezile aferente le vor fi prezentate comisiilor federale, fără a face un spectacol dintr-o situație delicată pe care nu și-o dorește nicio entitate sportivă. E de notorietate faptul că CS United Galați a reprezentat țara la cea mai importantă competiție europeană intercluburi din postura de vicecampioană, după dispariția subită și regretabilă a clubului Imperial WET Miercurea Ciuc. Deși solicitantă din toate punctele de vedere, aspectul economic fiind fundamental, n-am refuzat invitația Federației Române de Fotbal de a salva imaginea fotbalului de sală din România, cu toate că am fi putut invoca elegant diverse motive pentru a ne concentra exclusiv pe competiția internă. La numai două zile de la turneul Main Round din Ucraina, unul foarte solicitant, acolo unde am întâlnit campioanele statelor Kosovo, Azerbaidjan și pe cea a țării gazdă, am disputat meciul cu Clujana Cluj-Napoca, eveniment la care, din lipsă de efectiv, am fost nevoiți să-i înscriem pe foaie, cu drept de joc, pe delegatul echipei, Alexandru Tănăsilă, și pe antrenorul secund Viorel Cojoc, retras din activitate de mai bine de doi ani, acesta din urmă fiind nevoit să și intre pe teren!", se arată în prima parte a comunicatului oficial.

În clasamentul dinaintea etapei a doua a returului, situația se prezintă astfel în campionatul Ligii I de futsal: 1. FK Odorheiu Secuiesc 18 puncte, 2. United Galați 16 puncte (49-12), 3. Autobergamo Deva 16 puncte (39-17), 4. Timișoara 12 puncte, 5. Buzău 6 puncte, 6. Sportul Ciorăști 7 puncte, 7. Clujana Cluj-Napoca 0 puncte.

Citit 698 ori Ultima modificare Marți, 09 Noiembrie 2021 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.