Oțelul și Sporting Liești, îndepărtare de obiective

Oțelul și Sporting Liești, îndepărtare de obiective
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cele două grupări din județul nostru au clacat în runda a XIII-a din Liga a III-a, punând în pericol realizarea obiectivelor.

Oțelul pornise cu trei victorii din tot atâtea partide în returul Seriei a II-a, însă cu două jocuri neconvingătoare, ca aspect, dintre cele trei succese. De această dată, pe terenul celor de la Viitorul Ianca, un adversar incomod pentru formațiile din față, Oțelul a ratat numeroase ocazii și a scos un singur punct, după 1-1 (0-0). Unicul gol al gălățenilor a fost reușit de Crîcimar (min. 72), care a egalat situația pe tabela de marcaj, după ce gazdele au înscris la una dintre puținele oportunități avute (min. 67). Acest semieșec, catalogat ca o înfrângere de către fanii Oțelului care au dat năvală în noi critici prin comentarii aduse pe rețelele de socializare, coboară formația roș-alb-albastră de pe primul loc. CSM Focșani a câștigat lejer, scor 4-0, meciul cu Dinamo Bacău, astfel că are un punct în plus faţă de Oțelul. Cele două echipe, primele clasate, se vor confrunta săptămâna aceasta, la Galați, în etapa a XIV-a.

Iată și echipa aliniată de Dorinel Munteanu în deplasarea de la Ianca: Ursu - Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae - Jardan, Neagu, Cireș - Cisotti, Crîcimar, Nica. Au mai intrat: Cîrjan, Dobre și Vaștag.

Prima parte de obiectiv a Oțelului, de a încheia pe primul loc sezonul regulat, se poate rezuma la meciul din etapa următoare, când doar victoria îi asigură revenirea pe prima poziție din clasament.

Lieștiul, înfrângere acasă

Obișnuită cu locurile fruntașe ale clasamentului multă vreme, Sporting se află în prezent într-o situație mai puțin confortabilă. Mai ales după înfrângerea de sâmbătă, de pe teren propriu, 0-1 cu CSM Rm. Sărat, în etapa a patra a returului. Unicul gol, de trei puncte, a fost înscris de către oaspeți cu puține minute înainte de final (min. 88). În general, jocul a fost echilibrat, cu dominare lieșteană, dar fără reușite pe tabelă. La Sporting s-a resimțit lipsa a șapte titulari. "Unsprezecele" aliniat de gazde: A. Brăneț - Iancu, Cucu, Maftei, Năstase - Mihu, Chiriac, Milea, Iftimie - Călin, Bârlădeanu. Au mai intrat: Hodorogea, Ieremie și Drăgan.

Astfel, ca urmare a acestui eșec, Sporting a coborât pe locul al cincilea, în afara pozițiilor de play-off și, totodată, în afara obiectivului stabilit. Marți (n.r. - mâine), Lieștiul va susține meciul restanță, din deplasare, cu Metalul Buzău, iar ultimele două partide din acest an calendaristic vor fi tot în deplasare - la Bacău şi Chiscani.

Rezultatele complete ale etapei: Aerostar Bacău - CS Făurei 5-0, CSM Focșani - Dinamo Bacău 4-0, Sportul Chiscani - Metalul Buzău 2-6, Sporting Liești - CSM Rm. Sărat 0-1 și Viitorul Ianca - Oțelul 1-1.

Clasament: 1. CSM Focșani 32 puncte, 2. Oțelul 31p, 3. CSM Rm. Sărat 24p, 4. Metalul Buzău 23p, 5. Sporting Liești 22p, 6. Aerostar Bacău 21p, 7. Viitorul Ianca 17p, 8. Dinamo Bacău 7p, 9. CS Făurei 7p, 10. Sportul Chiscani zero puncte.

În etapa următoare sunt programate meciurile: Oțelul Galați - CSM Focșani, Metalul Buzău - Aerostar Bacău, Dinamo Bacău - Sporting Liești, CSM Rm. Sărat - Sportul Chiscani și CS Făurei - Viitorul Ianca.

Citit 3489 ori Ultima modificare Luni, 22 Noiembrie 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.