65 de etape de suspendare pentru fotbaliştii de la Zorile Grivița. Cei sancţionaţi îl acuză pe arbitru

65 de etape de suspendare pentru fotbaliştii de la Zorile Grivița. Cei sancţionaţi îl acuză pe arbitru
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În etapa trecută a campionatului Ligii a V-a gălățeană de fotbal, la meciul Viitorul Costache Negri - Zorile Grivița au avut loc o serie de fapte reprobabile. La scorul de 2-0 (min. 42) pentru gazde, un jucător al oaspeților, Beniamin Micu, a fost sancționat cu eliminare, pentru atitudine ireverențioasă.

Decizia arbitrului a fost dezaprobată de către griviţeni şi mai mulți jucători au vrut să-și facă singuri dreptate. Au avut loc altercații între un grup de jucători și oficialii partidei, care au culminat cu bruscări și loviri, victime fiind doi dintre arbitri - principalul și un asistent. În această situație, arbitrul Flavian Pavel a întrerupt meciul şi a dictat alte trei eliminări, fapt care a electrizat și mai mult atmosfera. Arbitrii și observatorul au fost nevoiți să se baricadeze la cabine, "supravegheați" de jucătorii recalcitranți ai celor din Grivița. Această nouă repriză risca să nu se încheie foarte curând și nici în condiții de siguranță, situație în care organizatorii au solicitat sprijinul autorităţilor prin 112, iar la stadion a ajuns un echipaj al Jandarmeriei.

Sancțiuni drastice dictate de AJF

Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal (AJF) Galați s-au întrunit joi seară, pentru a cântări faptele și a lua măsurile ce se impun. Ca urmare a audierilor și a declarațiilor celor vizați, precum și a rapoartelor oficiale de la fața locului - ale arbitrului și observatorului de meci, au fost luate măsuri drastice de sancționare pentru cei vinovați. Cei patru jucători implicați au primit nu mai puțin de 65 de etape de suspendare, plus amenzi pentru conduită nesportivă, după cum urmează: Beniamin Micu - 9 etape și o amendă de 500 lei, Tiberius Neamțu - 16 etape și amendă de 500 lei, Andrei Panait - 16 etape și o sancţiune de 1.000 lei, iar vedeta și căpitanul echipei Daniel Mădălin Geană - 24 de etape și 1.500 lei amendă, acesta din urmă având un comportament ireverenţios chiar şi în faţa membrilor Comisiei de Disciplină.

AJF Galaţi ne-a comunicat că aceste sancţiuni sunt conforme cu Regulamentul FR Fotbal în vigoare şi că nu va tolera astfel de abateri pe terenurile de fotbal. Totodată, forul judeţean menţionează că incidentul de la Costache Negri este singular în acest sezon şi în niciun caz nu-l mai doreşte repetat.

Griviţenii îl acuză pe arbitrul partidei

Preşedintele de onoare al formaţiei din Griviţa, Silvian Marus, ne-a declarat însă că va contesta deciziile AJF, pe care nu le consideră în concordanţă cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. "Principalul vinovat este arbitrul de centru Flavian Pavel, care a fost ameninţat de căpitanul gazdelor, Mircea Dediu, pe tot parcursul partidei. În minutul 42, Dediu a făcut un fault, rămas nesancţionat. Beniamin Micu a protestat, iar arbitrul l-a sancţionat pe acesta cu cartonaş galben şi apoi l-a eliminat. Jucătorii noştri au protestat, fără să-l lovească pe arbitru, iar acesta a mai arătat trei cartonaşe roşii. Rugăm conducerea AJF să analizeze activitatea acestui arbitru tânăr, care la ultimele patru jocuri la care a fost delegat a avut o comportare sfidătoare la adresa jucătorilor. De asemenea, va trebui făcută o analiză pertinentă care să ducă la eradicarea faptelor reprobabile care nu fac cinste sportului", ne-a declarat Silvian Marus.

La rândul său, Beniamin Micu, jucătorul de la care au pornit incidentele, a ţinut să precizeze: "Noi i-am cerut explicaţii arbitrului, nimeni nu a atins pe nimeni, am protestat, poate l-am jignit, dar nimic mai mult. Eu am jucat fotbal inclusiv în Liga a III-a, am întâlnit foarte mulţi arbitri, dar niciodată nu s-a întâmplat ca arbitrul să instige şi să ne râdă în faţă cu o aroganţă incredibilă. Ne-a întrebat chiar dacă vrem să ne batem parte în parte!".

Citit 3746 ori Ultima modificare Duminică, 19 Decembrie 2021 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.