Sala de gimnastică de pe strada Carnabel ar putea fi salvată
Foto: Imagine din arhiva VL, cu regretatul maestru Paul Gâlea

Sala de gimnastică de pe strada Carnabel ar putea fi salvată
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sala de gimnastică din Galaţi în care campioana mondială Ana Porgras a făcut primii paşi în gimnastică, sub îndrumarea regretatului antrenor Paul Gâlea şi a soţiei sale, Agripina Gâlea, ar putea fi salvată de la distrugere. Imobilul se află în stare avansată de degradare şi este dezafectat, dar Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat o achiziţie publică pentru servicii de proiectare: „Reabilitare sală de gimnastică strada Dr. Al. Carnabel”- faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii.
Contractul are o valoare estimată de 40.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până la 10 ianuarie 2021, iar criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”.
În caietul de sarcini, municipalitatea cere ca proiectul să cuprindă: lucrările de intervenţie care vor reieşi din expertiza tehnică, refacerea acoperişului, a finisajelor interioare şi exterioare, înlocuirea tâmplăriei, anveloparea termică a clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor existente (electrice, sanitare, termice), instalaţie de detecţie semnalizare şi stingere în caz de incendiu, centrală termică, sistematizare verticală a incintei şi împrejmuire.
Termenul de realizare a documentaţiei este de trei luni calendaristice, exceptând perioada obţinerii avizelor necesare. Deşi condiţiile din sala de gimnastică au fost mereu jalnice, Galaţiul a avut vremuri în care făcea performanţă în acest sport.

Citit 2341 ori Ultima modificare Joi, 06 Ianuarie 2022 12:07

2 comentarii

 • postat de Coco
  Luni, 10 Ianuarie 2022 11:17
  89.39.81.***
  Domnule Primar, când veți reda sala de pe Mihai Bravu, Arena de box sportului și sportivilor? Este sala care a pus Galațiul pe harta națională și internațională a sportului, box și haltere.
  0
  1
  Raportează
 • postat de nicolae
  Joi, 06 Ianuarie 2022 11:58
  90.95.86.***
  Felicitari Primariei Galati pentru initiativa. Oare cand o actiune similara va fi orientata si spre sala da atletism care zace in agonie de ani buni? DJS, avand sediul la doar cativa pasi, nu are nimic de spus?
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.