ACS Lucian Bute, ambiția de a reuși

ACS Lucian Bute, ambiția de a reuși
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De câțiva ani, în peisajul sportului gălățean a apărut o nouă entitate sportivă, care a reușit să obțină deja rezultate notabile.

Handbalul feminin a stârnit întotdeauna interes major în orașul nostru, iar la nivel de copii și juniori există o înflăcărare accentuată de către cei implicați în fenomen. Clubul gălățean care a reușit să țină steagul sus, în ultima perioadă, cu rezultate remarcabile la acest nivel, a fost ACS Lucian Bute, grupare organizată din fonduri private, ce își propune să performeze la categoriile de vârstă la care activează.

Aurel Trifan poate fi considerat motorul proiectului, iar atașamentul absolut pentru handbal are la bază implicarea propriei fiice în sportul cu mingea mică.

"Ideea de start e simplă. Copilul meu a început să facă handbal, fiind elevă la clasa zero la Daniela Goldic. Tot venind cu copilul la handbal, m-a prins și pe mine microbul. Mă uitam la handbal, dar nu eram dispus să investesc și să mă implic. Când United a desființat secția de handbal, mi-a venit ideea să facem un club. Fiind foarte bun prieten cu Lucian Bute, ne-am gândit să facem proiectul împreună, în ideea în care să facem și o secție de box, iar la ambele secții să ne axăm foarte mult și pe copiii din județ. Ne-a cam încurcat pandemia, dar am reușit până acum la handbal. Deja am pornit în județ, în mai multe localităţi, precum Șendreni, Tudor Vladimirescu sau Tg. Bujor", ne-a spus Trifan.

Într-un timp destul de scurt, ACS Lucian Bute a reușit să strângă mulți copii și să depășească în unele competiții echipele CSM, club finanțat în exclusivitate din bani publici.

Proiectul a crescut și a ajuns să aibă patru antrenori, Dana Goldic, Nicoleta Vlad, Iulia Ilie și Florentin Stali (antrenor cu portarii), iar cea mai numeroasă categorie este cea de junioare II.

Peste doi ani, pasul următor

Conform conducătorului clubului, abia peste doi ani s-ar putea încerca trecerea la nivelul de seniorat, însă doar la nivelul Diviziei A, așa cum este denumit eșalonul secund.

"La momentul actual sunt în jur de 200 de copii. Niciodată nu ne-am putea duce mai mult de echipă de divizie secundă. Nu este posibil financiar. Chiar și la nivelul de echipă de divizie ar trebui să colaborăm cu cineva. E un nivel care trebuie atins, pentru că am constatat că nu au unde să joace copiii care termină junioratul. E greu pentru jucătoarele române consacrate în Liga Florilor, darămite pentru copii. Nu toți au explozia de valoare la 17-18 ani, iar dacă sunt nevoiți să renunţe atunci, nu vor mai apuca niciodată să ajungă la vârful de potențial", a adăugat Aurel Trifan.

Clubul ACS Lucian Bute face selecții încă de la clasa zero pentru handbal feminin, iar încercările de până acum pentru formarea unor grupe de băieți la acest sport nu s-au concretizat.

Citit 3301 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 07:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.