"Avem nevoie ca Oțelul să promoveze în acest an"

"Avem nevoie ca Oțelul să promoveze în acest an"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La fel ca anul trecut, se pare că miza cea mai importantă pentru progresul fotbalului gălățean este promovarea Oțelului în cel de-al doilea eșalon naţional.

Am consultat un specialist în fotbal, în vederea unei analize asupra situației generale a fotbalului gălățean și a perspectivelor pentru anul 2022. În persoana gălățeanului Gabriel Manolache, un experimentat antrenor la nivel de copii și juniori, fost selecționer la lotul național, actualmente lector în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Dunărea de Jos", am găsit o persoană care își dorește ca fotbalul gălățean să-și unească toate forțele pentru a reuși performanțe cât mai bune. "În primul rând, dacă ne referim la fotbalul gălățean la nivel de seniori, avem nevoie ca Oțelul să promoveze în acest an. Îmi doresc foarte mult acest lucru și, totodată, cred că Dorinel Munteanu a făcut o treabă extraordinară până acum, astfel că plasează echipa ca principală favorită la promovare. Dar cum în fotbal se poate întâmpla orice, trebuie să fie asigurate toate condițiile pentru ca echipa să poată să dea totul la meciurile de baraj. În al doilea rând, dacă ne referim la impactul asupra fotbalului gălățean pe toate planurile, tot de promovarea Oțelului ne legăm, pentru că e nevoie de o echipă de seniori puternică, la care copiii care fac fotbal să spere că vor ajunge. Dacă nu se poate momentan în Liga I, așa cum am avut atâta timp echipă, ar fi bine și la Liga a II-a, pentru că e un nivel destul de ridicat acum, sunt și partide televizate. Așa că avem nevoie ca Oțelul să promoveze în acest an", a spus Gabriel Manolache.

Lipsă de organizare în fotbalul juvenil

O altă problemă a fotbalului gălățean pe care Gabriel Manolache speră să o vadă rezolvată cât mai curând și este dispus să contribuie activ la rezolvarea sa este cea a lipsei de organizare în sectorul juvenil. "Au apărut foarte multe cluburi private, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, există și echipele de juniori de la CSM, asta ca noutate față de acum ceva timp. Problema este, însă, că nu există o strategie comună la nivelul orașului sau al județului astfel încât copiii să poată să aibă continuitate, să se poată dezvolta cu adevărat copii talentați. Oricine vrea își poate face un club de fotbal și antrenează cum vrea, când vrea și unde vrea. Sunt mulți antrenori dedicați în sectorul juvenil gălățean și mă bucur să văd că există interes, însă trebuie ca la un moment dat să existe o coeziune, o idee comună, prin care să știm ce vrem să facem, din punctul A până la capăt", a adăugat Manolache.

Referitor la situația echipei naționale, fostul selecționer al loturilor reprezentative de juniori s-a declarat dezamăgit de refuzurile în lanț pentru preluarea funcției de selecționer la echipa de seniori din partea mai multor antrenori. "Din punctul meu de vedere, echipa națională nu se refuză niciodată. Atunci când ai ocazia, trebuie să te duci la luptă, pentru că reprezinți întreaga națiune. Când îți cântă imnul înainte de meci, simți că faci meseria asta cu un scop. Dar, din păcate, echipa națională a ajuns să fie refuzată de foarte mulți antrenori".

Gabriel Manolache a fost șeful secției de fotbal, pentru scurtă durată, la CSM Galați, în perioada 2018-2019, aceasta fiind ultima funcție ocupată în fotbalul gălățean.

Citit 2816 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.