Cum s-au întărit contracandidatele Oțelului din Seria I

Cum s-au întărit contracandidatele Oțelului din Seria I
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Seria din zona Moldovei, cea care se va împerechea la baraj cu seria din care face parte și gruparea roș-alb-albastră, este cea mai deschisă atunci când vine vorba de lupta pentru locurile fruntașe.

Șapte echipe din Seria I se luptă, în ultimele trei meciuri rămase din sezonul regulat, pentru a prinde zona de play-off, după care doar două vor da piept cu cine va ieși la suprafață din seria Oțelului. Dante Botoșani și Foresta Suceava sunt primele două clasate momentan, fiind sigure de locul lor în play-off, apoi însă orice se poate întâmpla. Cum în seria sa a părut că face legea, principala opoziție la promovare pentru trupa lui Dorinel Munteanu ar putea veni din seria cealaltă. Iată mișcările de trupe la echipele angrenate în lupta pentru promovare din Seria I, posibili adversari ai Oțelului la baraj.

Dante Botoșani - schimbări majore și secretomanie

Una dintre surprizele primei părți de campionat, Dante Botoșani, formație ce a încheiat pe primul loc Seria I în 2021, a apelat la schimbări majore. Antrenorul principal a fost înlăturat, împreună cu o serie de jucători importanți. Noul tehnician este experimentatul Cristi Popovici, provenit de la Știința Miroslava, iar la capitolul transferuri gruparea ce-și dispută meciurile la Dorohoi a păstrat bine secretul până acum, mai ales că nu există canale oficiale de comunicare din partea clubului. Totuși, s-a aflat că Dante a adus un fundaș de 20 de ani de la FC Botoșani (Liga I) - Adrian Moescu, plus Alexandru Zaharia (21 ani, Poli Iași), jucător ce a evoluat în trecut și la Aerostar Bacău. La fel ca și Oțelul, Dante a efectuat un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei.

Foresta Suceava - haos stabilizat

Startul pregătirilor a fost cu o poveste de du-te - vino în tabăra Forestei, referitor la antrenorul Ionuț Moșteanu. În cele din urmă, acesta a fost confirmat în funcție și are misiunea de a promova echipa în liga secundă. După un turneu de pregătire în Croația, în care au jucat mai multe meciuri amicale, sucevenii au reușit să obțină o victorie prețioasă în fața celor de la Poli Iași, 1-0, într-o partidă de verificare. La capitolul sosiri, Foresta se poate lăuda, în special, cu aducerea lui Daniel Novac (34 ani), mijlocaș de mare experiență la nivelul primei ligi, ce a trecut și prin curtea Oțelului la un moment dat. Pe lângă acesta, a fost adus și Giani Unghianu (23 de ani), unul dintre cei mai buni jucători de la Știința Miroslava în turul de campionat.

Ceahlăul - Florentin Petre și modelul Botoșani

Venirea lui Florentin Petre ca antrenor la Ceahlăul (locul 6, la două puncte sub zona de play-off) a făcut ca cei mai buni jucători ai echipei să rămână la Piatra, cu toate că la finele perioadei competiționale erau deja cu antenele întinse către noi oportunități. Mai mult, prin venirea lui Florentin Petre se pare că se încearcă adoptarea modelului FC Botoșani, prin aducerea de jucători străini care să se remarce. Yanick Frick, internațional din Liechtenstein, Yahaya, Asabi, Scoarță sau Bolu sunt alte nume de jucători din afara țării pe care Florentin Petre mizează. De asemenea, Ceahlăul l-a adus și pe Ichim, ultima oară la liderul Dante Botoșani.

Alte trei echipe angrenate

Pentru lupta la zona de play-off mai sunt angrenate matematic alte patru echipe, dar Știința Miroslava (locul 7) ar putea fi scoasă deja din calcule, din cauza pierderilor de efectiv și a programului infernal până la final. Așa că au mai rămas în cărţi Bucovina Rădăuți (locul 3), Hușana Huși (locul 4) şi Șomuz Fălticeni (locul 5). La Rădăuți se dă credit continuității, singura noutate notabilă fiind atacantul Andrei Merticariu. De asemenea, îl remarcăm în poarta rădăuțenilor pe Andrei Udeanu, fostul goalkeeper al Oțelului. Hușana Huși este una dintre echipele ce vor juca un amical cu gruparea gălățeană până la reluarea meciurilor oficiale, iar în pauză a concretizat legitimarea atacantului Alexandru Marin, poreclit Calu, ultima oară la Dante Botoșani - un vârf cu mare experiență la nivelul Ligii a III-a.

Cu o serie bună de rezultate în amicale s-a remarcat Șomuz Fălticeni, care la capitolul noutăți a mizat doar pe tineri jucători talentați din zonă.

Pe 12 martie este programată reluarea competiției oficiale la nivelul Ligii a III-a.

Citit 1555 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Februarie 2022 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.