Baza sportivă „Ancora” a fost scoasă la vânzare pe internet

Baza sportivă „Ancora” a fost scoasă la vânzare pe internet
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Deşi Galaţiul este în criză de baze sportive, una dintre acestea își caută cumpărător.

Anul 2022 a început pentru sportul gălățean cu o criză profundă de locuri pentru desfășurarea antrenamentelor, iar în acest context o bază sportivă scoasă la vânzare pare ideală pentru rezolvarea problemelor de acest fel. Este vorba despre Baza sportivă "Zoltan David", ce aparține falimentarului club FC Oțelul Galați. Mihail Bojincă, administratorul judiciar al fostului Oțelul, lichidator în cazul de față, este cel care a scos la vânzare baza sportivă, pentru suma de 850.000 de euro. Din banii obținuți de pe urma eventualei vânzări, se presupune că entităţile către care FC Oțelul avea datorii își vor recupera sumele sau o parte din sume, în funcție de priorități.

"Solicităm oferte de cumpărare - prețul negociabil. Stadionul Ancora este funcțional și are toate dotările pentru antrenament și competiții sportive, inclusiv meciuri de fotbal în Liga a II-a. Terenul este înscris în CF 36420 Galați și are 15.815 mp. Construcțiile pe acest teren sunt destinate activităților sportive. Sală sport (sală joc + sală forță) 540 mp, vestiar 264 mp, magazii + sală de mese + bucătărie 124 mp, dormitoare 153 mp, tribună metalică 428,4 mp, împrejmuire 514,4 mp. Amenajare teren fotbal este cu drenaj și udare subterană. Se vinde în bloc cu toate mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotare", se arată în anunțul din care a dispărut peste noapte numărul de telefon publicat inițial.

Terenul de fotbal este incomplet

În anunț nu este specificat faptul că terenul de fotbal nu poate fi folosit în întregimea sa, întrucât o bucată este îngrădită de proprietarul său de drept. O româncă stabilită în Grecia, Valmas Cristiana, a moștenit acea parte de teren peste care s-a construit la momentul respectiv terenul de fotbal, iar litigiul cu aceasta n-a mai fost rezolvat niciodată în favoarea bazei sportive. Așadar, cumpărătorii ar putea fi din start îndepărtați de această situație. În rest, ca funcționalitate, baza sportivă este folosită în mod constant de către Sporting Liești și Unirea Braniștea (seniori) și Școala de Fotbal Oțelul (juniori), pe porțiunea accesibilă de teren de fotbal, în timp ce sala este închiriată pentru diverse activități sportive.

Baza a fost construită sub tutela lui Marius Stan, pe vremea conducerii sale la FC Oțelul, cu scopul de a oferi condiții de performanță copiilor și juniorilor de la centrul Oțelului de la acea vreme. Marius Stan a recuperat baza "Ancora" pentru Oțelul de la Șantierul Naval, cu ajutorul lui Radu Călin (investitor din umbră al clubului gălățean în acea perioadă) în urmă cu mai bine de un deceniu, și a reușit să o transforme dintr-o ruină într-o bază modernă, după investiții de circa un milion de euro. Pe 3 februarie 2011, baza a fost inaugurată și a fost redenumită "Zoltan David".

Citit 6236 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.