CSM Arcada a câștigat Cupa României!

CSM Arcada a câștigat Cupa României!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE, duminică, 13 martie 2022. Echipa gălățeană de volei masculin CSM Arcada a reușit să câștige trofeul Cupei României, după ce s-a impus, duminică seara, scor 3-0 (25-19, 25-21, 25-23), cu Steaua București.

Este cel de-al doilea trofeu al Cupei României din istoria clubului Arcada.

Vom reveni cu amănunte.

(Marian Săvăstru)


CSM Arcada, în cursă pentru un nou trofeu. "Cupa României" la volei masculin, a doua cea mai importantă competiție națională, își va derula ultima fază în orașul de la poalele Tâmpei.

Sâmbătă și duminică, Sala "Dumitru Colibași" din Brașov va fi gazda turneului final de decernare a trofeului "Cupei României". Se vor afla în dispută  patru dintre cele mai bune echipe masculine din ţară, CSM Arcada Galați, Steaua București, SCM "U" Craiova și Volei Municipal Zalău. Sunt formaţii care au recidivat de-a lungul anilor, trecându-și numele pe lista învingătorilor acestei competiții. În ultimele sezoane, întâlnim numele a trei dintre acestea. În 2017, prețiosul trofeu a revenit pentru prima oară echipei gălățene, după ce în meciul decisiv Arcada a trecut de sălăjenii din Zalău. Apoi, a fost finala pierdută de Arcada în fața dinamoviștilor, pentru ca ulterior gălățenii să cucerească Supercupa, din postura de campioni.

Disputele de anul acesta se anunță aprige, prilej pentru spectatorii brașoveni de a asista la meciuri de un înalt nivel tehnic, la volei de calitate. Cu siguranță că astfel vor sta lucrurile, garanția fiind asigurată de valoarea combatantelor. Întâlnirea gălățeano-craioveană, pe lângă faptul că promite spectacol, se anunță un joc echilibrat, ca și cele din actualul campionat, care s-au încheiat după multe seturi.

Gălăţenii țintesc a doua Cupă

Campionii sunt pregătiți sub toate aspectele și sunt dispuși să lupte pentru cucerirea, pentru a doua oară, a "Cupei României". Au demonstrat o foarte bună formă sportivă, care i-a menținut permanent în fruntea clasamentului Diviziei A1. Și mai au un atu în fața craiovenilor, victorii în ambele meciuri din acest sezon (3-2 și 3-1).

Desigur că stafful gălățean cunoaște exact potențialul echipei din Bănie, îi știe pe jucători, iar delegația gălățeană e pregătită ca atare. Se anunță un duel interesant și demn de urmărit şi între tehnicienii celor două grupări, Sergiu Stancu (CSM Arcada) și Dănuț Pascu (SCMU Craiova), actualul și fostul selecționer al echipei naționale de seniori.

"Este un examen extrem de important pentru un trofeu foarte important. În ultimele zece zile, ne-am intensificat pregătirile, suntem în parametri optimi și ne dorim Cupa. Sunt două meciuri pe care le vom aborda numai și numai la victorie", ne-a spus antrenorul gălățenilor.

Meciurile din cele două zile se vor disputa după următorul program: Steaua - VM Zalău, sâmbătă, ora 15:00; CSM Arcada - SCM "U" Craiova, sâmbătă, ora 18:00; finala, între învingătoarele celor două partide, duminică, ora 19:00. Toate meciurile vor fi transmise în direct de TVR3.

Delegația gălățeană, cu toți cei 14 jucători, va pleca în cursul acestei dimineți spre Brașov, iar seara va avea loc antrenamentul de acomodare.

Patru arbitri au fost desemnați pentru a oficia la acest turneu: Paul Szabo (Oradea), Alin Mataizer (Ploiești), Bogdan Stoica (București) și Mihai Coman (București).

(Gheorghe Arsenie)

11 martie 2022

Citit 2775 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.