Următoarele obstacole ale Oțelului, în lupta pentru promovare

Următoarele obstacole ale Oțelului, în lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Formaţiile Oțelul Galaţi și Sporting Liești au încheiat sezonul regulat al Ligii a III-a de fotbal. După cum era de așteptat, prima este calificată în play-off, iar cea de-a doua rămasă în play-out.

Ultima etapă a sezonului regulat din Seria a II-a n-a adus nimic spectaculos, ba dimpotrivă. Oțelul s-a chinuit aproape un meci întreg până a reușit să marcheze golul izbăvitor (scor 1-0) în confruntarea de pe terenul celor de la CSM Rm. Sărat. Reușita a venit pe fondul unui joc anost, la o fază fixă, când Jardan a reluat în plasă din câțiva metri, după o bâlbâială a apărării adverse. Victoria Oțelului a consemnat încheierea primei faze pe primul loc, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu un sezon.

Lieștiul va juca în play-out

Lieștenii au jucat acasă cu o pretendentă la promovare, CSM Focșani, echipă care s-a impus cu scorul de 2-1, după ce a avut 2-0 pe tabelă. La 0-1, gazdele au avut o foarte bună oportunitate de egalare, în prim-plan aflându-se Iordache și portarul advers. Sporting a marcat până la urmă în prelungiri (90+1), prin Alexandru Stan, la un moment de presiune la poarta adversă. Echipa aliniată: A. Brăneț - Iancu, Voicu, Sevastian, Năstase - Munchiu, Mihu - Stan, Călin, Iordache - Grigoraș. Au mai intrat: Chiriac, Bârlădeanu, Bucevschi și Iftimie.

Rezultatele etapei: CSM Rm. Sărat - Oțelul 0-1, Dinamo Bacău - Aerostar Bacău 1-1, Metalul Buzău - CS Făurei 2-0, Sporting Liești - CSM Focșani 1-2 și Sportul Chiscani - Viitorul Ianca 0-3.

Clasament: 1. Oțelul 46 puncte, 2. CSM Focșani 44 p, 3. Metalul Buzău 33 p, 4. Aerostar Bacău 31 p, 5. Viitorul Ianca 28 p, 6. Sporting Liești 28 p, 7. CSM Rm. Sărat 27 p, 8. Dinamo Bacău 14 p, 9. CS Făurei 8 p, 10. Sportul Chiscani 0 puncte.

Primele patru clasate se vor întâlni în faza de play-off, dintre care primele două vor merge la barajul de promovare (în care se vor întâlni cu primele clasate din Seria I), iar celelalte șase echipe se vor duela în play-out, urmând ca ultimele două clasate să retrogradeze. În fiecare din cazuri se va porni cu punctele acumulate în sezonul regulat, astfel că Oțelul are un avans de 13 puncte față de Metalul Buzău (primul loc din afara zonei de baraj), iar Sporting Liești are 20 de puncte avans față de zona de retrogradare.

Play-off, până pe 21 mai

Oțelul și CSM Focșani par a fi desprinse deja pe pozițiile de baraj, fiind greu de crezut că una dintre ele ar mai putea scăpa locul dobândit în sezonul regulat. Iată programul complet al gălățenilor din play-off: cu Aerostar Bacău (2 aprilie, acasă), cu CSM Focșani (9 aprilie, acasă), cu Metalul Buzău (16 aprilie, deplasare), cu Aerostar Bacău (22 aprilie, deplasare), cu CSM Focșani (30 aprilie, deplasare), cu Metalul Buzău (4 mai, acasă), respectiv, cu Aerostar Bacău (7 mai, acasă), cu CSM Focșani (14 mai, acasă) și cu Metalul Buzău (21 mai, deplasare). Meciurile din aprilie se joacă de la ora 17:00, iar cele din mai de la 18:00.

Cu toate că a fost un oarecare suspans în ultima etapă, primele patru clasate în Seria I și-au menținut pozițiile. Astfel, Dante Botoșani (40 puncte), Foresta Suceava (35 p), Bucovina Rădăuți (28 p) și Hușana Huși (28 p) sunt cele patru echipe ce se vor întâlni în play-offul seriei, urmând ca dintre acestea să se aleagă cele două cu care vor juca la baraj echipele din seria Oțelului.

Turneul play-out începe imediat, astfel că sâmbătă lieștenii vor juca acasă cu CS Făurei. În total, vor fi zece meciuri, cele șase echipe participante urmând să joace tur-retur.

Citit 2099 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.