Ecartul CSM Arcada crește, crește...
Foto: Sportul Ilustrat

Ecartul CSM Arcada crește, crește...
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Meciurile etapei a doua din play-offul campionatului de volei masculin Divizia A1 s-au încheiat cu următoarele rezultate: Arcada - Steaua 3-1 și Craiova - Dinamo 3-2, scoruri cum nu se poate mai potrivite pentru ascensiunea echipei noastre spre al patrulea titlu național.

În meciul de luni seara de la Galaţi, cele două echipe au mers din start în tandem, umăr la umăr, în 14 dintre situații tabela arătând egalitate. În total, în cele patru seturi, au fost peste 30 se egalități. Echilibrul s-a instalat încă de la primul schimb de mingi și a continuat până la 17. De aici, gălățenii au avut 19-17 și 23-21 pe tabelă, dar a venit și 24-24. Finalul i-a aparținut echipei noastre, pentru 26-24. A urmat un set ceva mai relaxat, adjudecat de gazde cu scorul de 25-17. După 2-0 pe tabelă, am crezut într-un succes fără griji, dar acestea au apărut imediat. Nu am scăpat nici de obsesia egalurilor, care de data aceasta a condus la succesul echipei militare: 4-4, 8-8, 14-14, 21-21 și 21-25. În cel de-al patrulea act, ostilitățile s-au desfășurat conform doleanțelor echipei noastre, precum și ale publicului spectator. Au fost câteva egalități până la 7, după care elevii antrenorului Sergiu Stancu au sprintat, în deplină siguranță, spre o nouă victorie: 10-7, 18-14 și 25-19. Victorie cu 3-1, după circa două ore de joc.

Învingătorii au început cu: Raici, Talpă, Rangel, Sestan, Bala, Sobirov - Kantor. Au mai jucat: Rață, Darlaczi, Teleleu și Cristudor.

Arbitrajul a fost asigurat de un cuplu ploieștean: Alin Mateizer - Marius Ștefurac.

O victorie pentru liniștea finalului de sezon

După cele două meciuri din play-off, Arcada s-a instalat și mai sigur în fotoliul de lider, cu 68 de puncte, urmată de Dinamo (57 p), Steaua și Craiova, câte 55 puncte. Ecartul de 11 puncte în fața principalei contracandidate la șefie este atât de puternic, încât echipa noastră și-a asigurat un final de sezon liniștit, dar nu și relaxat.

Antrenorul gălățean Sergiu Stancu nici nu vrea să audă de relaxare. "Mai avem patru meciuri, pe care le vom trata cu întreaga seriozitate, abia atunci vom putea spune că ne-am îndeplinit cu adevărat misiunea. Obiectivul față de cerințele conducerii clubului, dar și față de publicul gălățean - pe care l-am simțit mereu alături".

Următorul meci pentru Arcada va fi vineri, 1 aprilie, ora 16.00, în Capitală, cu Dinamo. În celălalt meci din play-off, Steaua va primi replica celor de la SCM "U" Craiova.

Citit 890 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.