Fetele de la CSU Hygienium bat la porțile promovării

Fetele de la CSU Hygienium bat la porțile promovării
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Actuala ediție a eșalonului al doilea feminin de volei s-a desfășurat în două serii, Est și Vest, a câte opt echipe. Echipa gălățeană CSU Hygienium a activat în prima serie, unde, alături de Argeș Pitești, a dominat competiția pe întregul parcurs.

Despre desfășurarea ediției actuale am rugat-o să ne vorbească pe Anamaria Berdilă, căpitanul echipei, jucătoarea exponențială a grupului.

"Actualul sezon a fost relativ ușor pentru noi. Exceptând-o pe Argeș Pitești, celelalte formații au fost alcătuite din jucătoare mai puțin experimentate, în majoritate junioare. Acestea merită toate felicitările pentru modul în care și-au făcut datoria. Sunt junioare de perspectivă, aflate într-o permanentă creștere de formă. Ultimul turneu a fost unul reușit, în care am valorificat întreaga pregătire din ultima perioadă. Cel mai important, însă, va fi turneul care vine", a conchis cea mai valoroasă jucătoare a Galațiului, campioană națională cu CSU Metal Galați și cu Alba Blaj.

Bilanț favorabil pentru gălățence

În actualul sezon, echipa noastră a avut un parcurs favorabil. A disputat 14 meciuri în sezonul regulat, cu 12 victorii, în majoritate cu 3-0, singurele înfrângeri fiind în fața echipei din Pitești. La finele sezonului regulat, CSU Hygienium și Argeș Pitești au ocupat primele două poziții și au trecut cu brio de faza a doua a campionatului. În weekend, în turneul din Capitală (sala "Elite"), s-au întâlnit cele mai bune patru echipe din seria Est. Cele mai bune patru echipe din seria Vest s-au întâlnit la Oradea. Turneul de la București a fost dominat de echipele Galațiului și Piteștiului. CSU Hygienium a înregistrat două victorii: 3-0 (12, 23, 21) cu CSM București și 3-0 (10, 12, 10) cu CSM Focșani și o înfrângere, 0-3 cu Argeș Pitești. Aceste două echipe, plus fruntașele din seria Vest - Timișoara și Oradea - își vor disputa șansele la promovare peste aproximativ o lună. Locația urmează să fie licitată.

Antrenoarele Adriana Dudnic și Ileana Berdilă au beneficiat de serviciile următoarelor jucătoare: Anamaria Berdilă, Ioana Ștefu, Sorina Răileanu, Camelia Vasile, Andreea Stănescu, Carolina Radu, Crina Arbunea, Maria Neacșu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Cristina Popoiu și Minca Andreea Cristea (libero).

În cele trei zile ale turneului din Capitală, meciurile au fost conduse de arbitri bucureșteni: Gheorghe Mariș, Cătălin Drugău, Florin Barbu și Gabriel Dediu.

Pentru cele patru competitoare urmează o perioadă de pregătiri intense, fiecare dintre acestea având ca obiectiv promovarea.

Citit 1275 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.