Oțelul s-a calificat la barajul de promovare

Oțelul s-a calificat la barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Misiunea din play-off a gălățenilor a fost îndeplinită după primele trei meciuri, iar în următoarele șase partide unica miză rămasă este păstrarea primului loc în clasament.

Sezonul actual al Ligii a III-a este cum nu se putea mai bun pentru Oțelul. Trupa pregătită de Dorinel Munteanu a reușit să câștige, scor 3-0, pe terenul celor de la Metalul Buzău, iar la capătul acestui joc și-a asigurat prezența şi la barajul de promovare în Liga a II-a. Golurile marcate de Jardan, Green și Cîrjan au consemnat un nou succes la zero pentru formația gălățeană, al optulea consecutiv. Mai mult, odată cu această victorie, s-a produs și desprinderea în clasament față de ocupanta locului secund, CSM Focșani, care a remizat, scor 0-0, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău. Gălățenii au acum șapte puncte avans față de singura echipă ce îi mai poate depăși în clasament, însă oricum, cel mai probabil, cele două vor merge împreună la barajul de promovare.

Echipa folosită de Dorinel Munteanu la Buzău: Dur-Bozoancă - Rus, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea - Neagu, Jardan, Nistor - Savu, Green, Cisotti. Au mai intrat: Adăscăliței, D. Cireș, Cîrjan, Farcaș și Crîcimar.

În următoarea etapă, Aerostar Bacău - SC Oțelul și Metalul Buzău - CSM Focșani.

Din Seria I au continuat marșul către barajul de promovare Dante Botoșani și Foresta Suceava. Prima echipă a câștigat, scor 2-0, pe terenul celor de la Bucovina Rădăuți, iar sucevenii s-au impus acasă, 5-1, cu Hușana Huși. Dante este la un punct distanță de calificarea matematică la baraj, iar Foresta are nouă puncte avans față de echipa pe care tocmai a învins-o.

Testul play-out le priește lieștenilor

Partea a doua a campionatului Ligii a III-a a continuat în weekend cu meciurile turneului play-out, în care județul nostru este reprezentat de Sporting Liești. Din capul locului, putem spune că lieștenilor le priesc aceste jocuri, după trei etape acumulând două victorii și un egal, ceea ce îi menține pe primul loc în acest nou clasament (locurile 5-10).

În weekend, Sporting a jucat în deplasare, la CSM Rm. Sărat, meci încheiat cu un rezultat pozitiv, 2-2, după ce în primele două runde au învins cu 5-0 pe Chiscani și cu 4-1 pe Ianca. Interesant a fost și meciul de la Râmnic, cu patru goluri și multe alte evenimente. Gazdele au condus cu 1-0 și 2-1, dar de fiecare dată au fost egalate, prin Grigoraș și Bârlădeanu, ambele goluri ale oaspeţilor fiind înscrise din penalti. În ultimul minut, fundașul Voicu a primit al doilea galben și, implicit, a fost eliminat.

Echipa aliniată: A. Brăneț - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Munchiu, Mihu - Stan, Iordache, Iancu - Grigoraș. Au mai intrat: Bârlădeanu, Sevastian, Ieremie și Ștefănescu.

Următorul meci al lieştenilor va fi, pe teren propriu, cu Dinamo Bacău, vineri, 22 aprilie.

Citit 5280 ori Ultima modificare Duminică, 17 Aprilie 2022 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.