Florin Nini, concluzii și perspective pentru echipa de seniori

Florin Nini, concluzii și perspective pentru echipa de seniori
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liga Națională de baschet masculin s-a încheiat pentru gălățeni, care au terminat pe locul 13, la capătul unui sezon în care au bifat și o prezență istorică în careul de ași al "Cupei României". Antrenorul echipei CSM Galaţi, Florin Nini, ne-a oferit câteva detalii despre sezonul 2021-2022 şi cel care urmează.

Care sunt concluziile la final de sezon?

- Un campionat în care mă bucur că am reușit să zâmbim la final. Am terminat cu trei victorii consecutive, împotriva unor echipe importante. Am reușit să trecem cu bine peste un sezon foarte dificil, am ajuns la "final four"-ul "Cupei României" - ceea ce pentru Galați e prima bornă de acest gen. Suntem în perioada în care analizăm, vom hotărî ce jucători vom păstra. Ne dorim continuitate, pentru că progresul se face pe relații bine sudate. Sigur că sunt şi aspecte financiare care mă depășesc, dar eu ca antrenor îmi doresc să oprim cel puțin doi jucători din echipa veche. Privim pozitiv spre viitor, sunt câteva săptămâni de analiză. Mă bucur că a crescut și numărul spectatorilor în acest an la meciurile de acasă, ceea ce demonstrează că suntem pe drumul cel bun.

Care a fost cel mai greu moment din acest sezon? Dar cel mai bun?

- Cel mai greu moment a fost... în mai multe momente de fapt, în care ne antrenam în opt jucători, din cauza indisponibilităților și a numărului redus din lotul de bază. Am avut doar 11 jucători, ceea ce este pentru unii imposibil, pentru alții foarte greu. Cel mai fericit moment a fost calificarea în "final four" și participarea la un eveniment important în baschetul românesc, mai ales că am reușit să ne ridicăm la spectacolul impus la acel nivel.

Care sunt perspectivele pentru noul sezon? Se anunță un campionat tot mai tare, în care vor fi 18 echipe.

- Din noul sezon vor fi 18 echipe și e un lucru îmbucurător. Baschetul arată că este în creștere și este unul dintre sporturile favorite în peisajul sportiv al orașelor mari din țară. Este un campionat care va fi extrem de solicitant, să nu uităm că trebuie să parcurgem distanțe foarte mari. Vă dau un exemplu, am jucat vineri la Cluj, apoi miercuri la Galați cu Sibiul, după care am făcut o nouă deplasare la Timișoara, la patru zile distanță. Acest lucru aduce oboseală la nivelul echipei, ceea ce poate afecta rezultatele. Investițiile cresc, valoarea jucătorilor autohtoni și străini este în creștere, iar cel mai clar exemplu în acest sens este participarea foarte bună a echipei "U" BT Cluj în Liga Campionilor. De asemenea, Oradea a avut un parcurs european de lăudat. În acest nou sezon va fi pentru prima oară în istoria baschetului când vom avea zece echipe cu buget de minimum un milion de euro. E clar că lupta pentru play-off se va da între echipele care vor investi, dar nu trebuie minimalizate nici celelalte echipe, așa cum noi am demonstrat că prin forța de grup se pot obține rezultate bune, play-off anul trecut în campionat și "final four" în acest an în Cupă.

Să ne mai așteptăm la noi jucători gălățeni în lotul de seniori?

- Am început sezonul cu patru gălățeni în lot, dacă îl punem la socoteală și pe Alexandru Vlad, care a venit ca junior la Galați. Vor mai veni în următorii ani. Sunt câțiva jucători pe care îi monitorizăm. Trebuie grijă, investiție, asigurarea unui program adecvat. Într-un an sau doi vom mări numărul sportivilor gălățeni din cadrul echipei de seniori, pentru că vin din spate generații de foarte mare perspectivă.

Citit 703 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Aprilie 2022 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.