Motive de îngrijorare ale Oțelului pentru baraj

Motive de îngrijorare ale Oțelului pentru baraj
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul este la trei etape distanță de meciurile de calificare în Liga a II-a și are încă de îndreptat câteva mici lucruri în mecanismul de joc.

Sezonul actual va fi considerat un eșec total în cazul în care Oțelul nu va reuși să promoveze. Pentru acest lucru, gălăţenii se află momentan în obiectiv, dar vor avea de trecut de două tururi de baraj (meciuri în dublă manșă), iar acest lucru constituie un motiv de îngrijorare în plus. Nu întotdeauna cea mai bună echipă se califică într-o dublă manșă, după cum se poate observa și la cel mai înalt nivel. Așa că marja de eroare trebuie să fie redusă. Astfel, din punct de vedere sportiv, am depistat două motive reale de îngrijorare pentru Oțelul, în perspectiva meciurilor de la baraj.

În primul rând, trupa lui Dorinel Munteanu intră în alertă când primește gol și nu mai reușește să întoarcă soarta partidei. Așa s-a întâmplat în toate cele cinci situații din acest sezon, toate pe teren străin, când o singură dată a reușit să egaleze: 1-1 cu Viitorul Ianca. În rest, au fost patru înfrângeri cu echipe de nivel apropiat de cele pe care le va întâlni la baraj: 0-1 cu Brăila (în "Cupa României"), 1-2 la Liești, 1-3 și 0-1 cu CSM Focșani (posibil adversar în finala de promovare). Neavând niciun precedent în care echipa să revină după 0-1 și să câștige meciul, jucătorii s-ar putea panica dacă ar întâmpina un astfel de scenariu la baraj.

În al doilea rând, este îngrijorare în privinţa situației medicale a unor jucători importanți ai echipei. De exemplu, portarul Dur-Bozoancă s-a accidentat la deplasarea de la Aerostar și încă nu este complet refăcut. Fiind încă trei meciuri în continuare, există riscul de noi accidentări. În sezonul precedent, la meciurile de baraj, Oțelul a avut mai multe probleme de lot. De menționat și faptul că partidele decisive de calificare se vor disputa la trei zile distanță (miercuri - sâmbătă și sâmbătă - miercuri).

Metalul Buzău, adversarul preferat din play-off

Gălățenii au câștigat, scor 3-0, cu Metalul Buzău (goluri marcate de Cîrjan, Cisotti și Nica), miercuri după-amiază, în fața unei echipe care a ales să iasă la joc, nu să se așeze pe două linii în fața propriei porți, așa cum se întâmplă de obicei cu adversarii Oțelului. Coroborat cu egalul făcut de CSM Focșani la Aerostar Bacău (0-0), Oțelul s-a distanţat la șase puncte de locul secund, cu trei etape rămase de disputat. Tot cu 3-0 au câștigat gălățenii și în celălalt meci din play-off cu Metalul Buzău. Până la meciurile de baraj se mai joacă încă o serie de partide în play-off: cu Aerostar (acasă), CSM Focșani (acasă) și Metalul Buzău (deplasare).

Sporting Liești merge tot mai bine

La rândul lor, lieștenii au făcut 44 de puncte și continuă să se mențină în fruntea clasamentului play-out al Seriei a II-a. Miercuri, elevii lui Brăneț au înregistrat al cincilea succes din această fază a competiției: 2-0 la Sportul Chiscani, prin golurile marcate de Iancu și Grigoraș, câte unul pe repriză. Dominarea oaspeților a fost permanentă, scorul fiind mult prea mic față de aspectul jocului. Echipa aliniată: A. Brăneț - Bucevschi, Maftei, Sevastian, Năstase - Munchiu, Voicu - Iancu, Mihu, Al. Stan - Grigoraș. Au mai intrat: Cucu, Călin, Chiriac și Iftimie. Mâine, lieștenii joacă la Ianca.

Citit 4750 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.