Galațiul găzduiește două partide din finala campionatului de futsal
Foto: Sportul Ilustrat

Galațiul găzduiește două partide din finala campionatului de futsal
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Astăzi și mâine, la Sala Sporturilor "Dunărea", se vor juca două partide din seria disputelor pentru câștigarea titlului naţional la futsal, între United Galați și Autobergamo Deva.

Sala "Dunărea" va părea cu siguranță neîncăpătoare în aceste două zile ale finalei campionatului, întrucât publicul gălățean a demonstrat acest lucru în actualul sezon, la ultimul act din "Cupa României", disputat între aceleași două formații. În această seară, de la ora 20:00, va avea loc meciul al treilea din seria finală dintre United și Autobergamo, iar mâine se joacă meciul al patrulea, ce poate fi și ultimul, de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru fiecare joc.

Scorul este 1-1 la general, după ce Autobergamo a câștigat, scor 4-2, primul duel, iar gălățenii s-au impus în cel de-al doilea, cu 6-5 (după prelungiri). În cazul în care una dintre cele două echipe își va adjudeca ambele meciuri de la Galați, se va încheia și seria din finală, iar în caz de egalitate decisivul se va juca la Deva.

Antrenorul-jucător Florin Ignat speră ca publicul gălățean să joace un rol important în evoluția echipei pe care o conduce, așa cum s-a întâmplat și în finala "Cupei României", când formaţia sa a revenit de la un deficit de trei goluri în doar câteva minute și a câștigat trofeul.

"Nu este important că adversarii au condus la un moment dat cu 3-0 (n.r. - în al doilea meci al finalei, câștigat în cele din urmă de United), la fel au avut trei goluri în față și în finala <<Cupei>>, și am întors. În futsal s-a demonstrat deseori că niciodată nu ești sigur de victorie, prin urmare cu adevărat important este că scorul general al finalei campionatului este 1-1. Îmi doresc să ne recuperăm corespunzător până la jocurile de luni și marți și sper să terminăm finala la Galați cu două victorii. Totuși, nu este nimic încheiat, se poate întâmpla orice, inclusiv să mai mergem o dată la Deva. Sper ca băieții să fie concentrați la maxim și, alături de spectatori, să cucerim trofeul. Îmi doresc ca fanii să vină alături de noi, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată", a spus Ignat.

Pentru cele două meciuri există doar mici probleme de lot, dar se speră ca până la ora primului meci de astăzi cu toții să fie refăcuți și să poată intra pe teren.

Sancțiune derizorie pentru echipa din Deva

La capătul meciurilor din finala cu United, primele două din serie, clubul Autobergamo Deva s-a ales cu o amendă derizorie, de... 27 lei. Se pare că această sancțiune este încadrată pentru cinci cartonașe galbene încasate într-un meci, deşi gălățenii au contestat mai multe nereguli petrecute în cele două meciuri ale finalei, printre care sticle de apă aruncate pe teren, hărțuirea arbitrilor și intervențiile crainicului în timpul efectiv de joc. Rămâne de văzut dacă aceste fapte acuzate de tabăra gălățeană vor fi judecate în vreun fel de comisiile de specialitate ale Federației Române de Fotbal.

Citit 1700 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.