FUTSAL. United Galați - Campioana României, ediția 2021-2022

FUTSAL. United Galați - Campioana României, ediția 2021-2022
Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE. Sportul gălățean se bucură de succese pe bandă rulantă, cel mai recent fiind bifat de către noii campioni ai Ligii I la futsal, băieții de la United.

Eventul campionat - Cupă la volei masculin al formaţiei CSM Arcada, promovarea în prima ligă de volei feminin a echipei CSU Hygienium, prezența CSM Galați la turneul final al "Cupei României" la baschet masculin, iar acum eventul campionat - Cupă al băieților de la United, iată cele mai recente performanţe ale sportului gălăţean în acest sezon.

Cei de la United au reușit să treacă peste un sezon extrem de complicat, în care au avut de suferit câteva înfrângeri neașteptate (inclusiv una la masa verde), dar s-au mobilizat exemplar pentru finala campionatului cu Autobergamo Deva. Mai mult decât atât, Florin Ignat, antrenorul-jucător și principalul factor al câţtigării eventului de către United, le promitea fanilor că va încheia la Galați finala și s-a ținut de cuvânt. După 1-1 la general la capătul meciurilor de la Deva (2-4 și 6-5), United a jucat alături de propriii fani cele două partide care au încheiat seria finalei cu 3-1 la general pentru gălățeni: 5-2 și 4-3.

Cei mai buni jucători în meciurile de la Galați au fost Daniel Araujo (brazilianul cu cetățenie română) - golgheterul competiției și Pele (marcator decisiv și în finala "Cupei României").

De asemenea, a contat foarte mult și aportul căpitanului Constantin Burdujel, care a trecut prin multe finale de campionat pierdute cu United de-a lungul timpului. "Este un event așteptat de foarte mult timp. Ne străduiam să aducem această bucurie pentru publicul gălățean de ceva timp, iată că în sfârșit am reuşit. Per ansamblu, a fost o finală foarte grea, între cele mai bune echipe, însă mă bucur foarte tare că a fost un adevărat spectacol. Sperăm că vom face o figură frumoasă în Liga Campionilor, dar acum, momente de odihnă, pentru că a fost foarte mult de muncă. Îmi doresc foarte tare să rămân la Galați, dar clubul va decide", a spus Burdujel, la finalul ultimului meci.

Meritul lui Ignat

Gălățeanul Florin Ignat este cheia progresului înregistrat de United în ultimii ani, cu participări bune în competițiile europene și, mai ales, prin îmbogățirea cu trofee a vitrinei clubului.

Acest lucru a fost recunoscut și de către Toader Ștefu, președintele onorific al grupării United, care veghează asupra bunului mers al lucrurilor în cadrul clubului. "Un vis care s-a transformat în realitate. O echipă de calitate, în frunte cu Ignat. Este meritul grupului, cu băieți de mare caracter. Le mulțumim și sponsorilor, dar și spectatorilor care au fost al șaselea jucător la meciurile de acasă. United este un club deosebit, cu oameni de calitate. Am încercat să ajutăm, dar băieții aceștia sunt minunați, au muncit în condiții deosebite și merită tot respectul", a spus Ștefu.

Iată lotul campionilor: Alin Cîrdei, Petrișor Toniță, Ionuț Păduraru - Constantin Burdujel (căpitan), Florin Ignat, Daniel Araujo, Leonardo dos Santos Pele, Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Robert Crișan, Matei Boșneagă, Cosmin Petică, Albert Cireș, Rareș Oană, Marius Arhire. Antrenor principal: Florin Ignat, antrenor secund: Viorel Cojoc, antrenor cu portarii: Alexandru Tănăsilă.


United Galați a reușit să câștige titlul de campioană a României, după ca a învins-o, marți seara, pe Autobergamo Deva, scor 4-3, în al patrulea meci din finala mare a Ligii I. După cele două victorii de la Galați, 5-2 luni seara și 4-3 astăzi, United a făcut 3-1 la general și a devenit campioana României la futsal!

Florin Ignat și compania au reușit chiar eventul în acest sezon de futsal, la fel cum a făcut și Arcada la volei.

Felicitări, campionilor!

Vom reveni cu amănunte.

Citit 3608 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2022 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.