VOLEI. Victorie prețioasă, dar după multe emoții

VOLEI. Victorie prețioasă, dar după multe emoții
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE. Meciul de sâmbătă după-amiază din ”Liga de Argint” dintre reprezentativa României și cea a Macedoniei de Nord s-a încheiat cu 3-2, deși ar fi fost foarte posibil să se termine la zero. Dar un scurtcircuit s-a petrecut în setul al treilea, când de la 18-18, oaspeții s-au dus la 24-18 și de aici a mai fost un singur pas (chiar dacă tabela a arătat și 22-24).

”Tricolorii” au jucat bine în primele două acte, câștigate fără niciun fel de emoții, la 25-22 și 25-17. Despre setul al treilea am vorbit, mai neplăcut a fost cel de-al patrulea. Când macedonenii lui Filip Despotovski, cu care CSM Arcada a ieșit campioană în urmă cu câțiva ani, au arătat o surprinzătoare siguranță în joc și... 7-3, 9-9, 12-16, 14-20, iar la finalul său, 19-25.

De aici emoțiile s-au amplificat, mai ales că jocul României nu mergea. În tie-break a fost 4-4, 6-8, 10-9, 14-11, dar și 14-13! Cu un ultim efort colectiv, ”tricolorii” au ajuns primii la 15 și la victoria cu 3-2.

Meciul a fost arbitrat de bulgarul Martin Yanakiev, secondat de Cristian Botezatu (Piatra Neamț), arbitru de rezervă gălățeanul George Grădinarul, iar observator – Angheluș Cotoanță (București).

Sextetul de start: Bella Bartha, Peța, Dumitru, Aciobăniței, Călin, Matei – Kantor (libero). Cursul jocului i-a solicitat selecționerului mai multe schimbări: Cristi Bartha, Rață, Vologa, Bălean, Iftime și Butnaru.

Miercuri, 1 iunie, România – Bosnia Herțegovina, tot la Galați, de la ora 17:00 (Sala Sporturilor ”Dunărea”).

(Florin Radu)


Meci de mare atracție, la Galați * Amatorii sportului cu mingea peste plasă din Galați au prilejul, astăzi, de a vedea la lucru cei mai buni jucători. La Sala Sporturilor ”Dunărea”, de la ora 14:00 (TVR 3), va avea loc un meci foarte interesant și important pentru clasament între selecționatele României și Macedoniei de Nord. Meciul contează pentru etapa a doua a ”Ligii de Argint”. Din lotul țării noastre fac parte și patru jucători de la CSM Arcada, recent laureată cu al patrulea titlu de campioană națională: Bala, Kantor, Rață și Butnaru. Iar selecționerul naționalei este însuși antrenorul multiplu campion, Sergiu Stancu.

Citit 4695 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.