VOLEI. Victorie prețioasă, dar după multe emoții

VOLEI. Victorie prețioasă, dar după multe emoții
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE. Meciul de sâmbătă după-amiază din ”Liga de Argint” dintre reprezentativa României și cea a Macedoniei de Nord s-a încheiat cu 3-2, deși ar fi fost foarte posibil să se termine la zero. Dar un scurtcircuit s-a petrecut în setul al treilea, când de la 18-18, oaspeții s-au dus la 24-18 și de aici a mai fost un singur pas (chiar dacă tabela a arătat și 22-24).

”Tricolorii” au jucat bine în primele două acte, câștigate fără niciun fel de emoții, la 25-22 și 25-17. Despre setul al treilea am vorbit, mai neplăcut a fost cel de-al patrulea. Când macedonenii lui Filip Despotovski, cu care CSM Arcada a ieșit campioană în urmă cu câțiva ani, au arătat o surprinzătoare siguranță în joc și... 7-3, 9-9, 12-16, 14-20, iar la finalul său, 19-25.

De aici emoțiile s-au amplificat, mai ales că jocul României nu mergea. În tie-break a fost 4-4, 6-8, 10-9, 14-11, dar și 14-13! Cu un ultim efort colectiv, ”tricolorii” au ajuns primii la 15 și la victoria cu 3-2.

Meciul a fost arbitrat de bulgarul Martin Yanakiev, secondat de Cristian Botezatu (Piatra Neamț), arbitru de rezervă gălățeanul George Grădinarul, iar observator – Angheluș Cotoanță (București).

Sextetul de start: Bella Bartha, Peța, Dumitru, Aciobăniței, Călin, Matei – Kantor (libero). Cursul jocului i-a solicitat selecționerului mai multe schimbări: Cristi Bartha, Rață, Vologa, Bălean, Iftime și Butnaru.

Miercuri, 1 iunie, România – Bosnia Herțegovina, tot la Galați, de la ora 17:00 (Sala Sporturilor ”Dunărea”).

(Florin Radu)


Meci de mare atracție, la Galați * Amatorii sportului cu mingea peste plasă din Galați au prilejul, astăzi, de a vedea la lucru cei mai buni jucători. La Sala Sporturilor ”Dunărea”, de la ora 14:00 (TVR 3), va avea loc un meci foarte interesant și important pentru clasament între selecționatele României și Macedoniei de Nord. Meciul contează pentru etapa a doua a ”Ligii de Argint”. Din lotul țării noastre fac parte și patru jucători de la CSM Arcada, recent laureată cu al patrulea titlu de campioană națională: Bala, Kantor, Rață și Butnaru. Iar selecționerul naționalei este însuși antrenorul multiplu campion, Sergiu Stancu.

Citit 4180 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 13:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro