VOLEI „Liga de Argint”. „Tricolorii” noștri, gata pentru ultimul asalt

VOLEI „Liga de Argint”. „Tricolorii” noștri, gata pentru ultimul asalt
Foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pregătirile din cantonamentul gălățean al voleibaliștilor noștri fruntași au fost foarte reușite, de vreme ce selecționata României a dominat clar grupa de calificare din "Liga de Argint". România a acumulat 14 puncte, cu care s-a situat în frunte, secondată de Macedonia de Nord și Albania, cu câte 10 puncte, dar numai prima dintre ele i se va alătura României la turneul de la Budapesta. La acest turneu, care va avea loc sâmbătă și duminică, își vor disputa întâietatea patru dintre echipele acestui eșalon, România, Macedonia, Ungaria și Finlanda.

În vederea acestor meciuri, lotul de jucători de la Galați a plecat în Capitală, de unde vineri va "zbura" spre Ungaria. Selecționerul Sergiu Stancu (dar și antrenor la CSM Arcada) ne-a informat că vor face deplasarea următorii jucători: Cristi și Bela Bartha, Constantin, Dumitru, Matei, Aciobăniței, Iftime, Peța, Bălean, Călin, Vologa, Diaconescu, plus cei patru gălățeni ai campioanei, Bala, Rață, Kantor și Butnaru.

La Budapesta se va juca astfel: sâmbătă, semifinalele, Ungaria - România și Finlanda - Macedonia de Nord, iar duminică vor avea loc cele două finale, cea mică și cea mare.

"Ca orice meci, nu este dinainte câștigat, dar noi mergem la victorie", ne-a declarat înainte de plecare selecționerul.

Primul adversar al "tricolorilor" nu este totalmente necunoscut, pentru că România a susținut două meciuri amicale, în iarnă, cu Ungaria, i-a luat pulsul și merge cu încredere la locul faptei. În cele două partide de verificare, au fost victorii românești, 3-1 și 3-2.

După acest turneu, urmează zece zile de vacanță, apoi lotul va reveni la Galați pentru pregătirile viitoarelor preliminarii în vederea participării la Campionatul European.

Citit 698 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.